Fericirea îmi scapă printre degete

fericirea-imi-scapa-printre-degete-recenzie

Prima carte pe care am citit-o de la autoarea Agnes Martin-Lugand a fost Îmi pare rău, sunt așteptată. Aici aveți și recenzia cărții! A fost dragoste la prima lectură și a fost musai să citesc și alte volume scrise de ea.

Fericirea îmi scapă printre degete este o carte despre decizii, despre regăsiri și curajul de a lupta pentru sine. O carte senzațională, provocatoare, emoționantă! O carte cu o poveste de suflet, în care m-am regăsit destul de mult și care m-a inspirat!

fericirea-imi-scapa-printre-degete-agnes-martin-lugand

Fericirea îmi scapă printre degete este povestea lui Iris, o tânără soție care duce o viață normală, alături de  un soț iubitor cu o carieră strălucită. Deși are un job stabil la o bancă, ea tânjește după o pasiune mai veche de a ei, croitoria. Această dorință neîmpărtășită de către apropiații ei o macină teribil, iar Iris izbucnește atunci când află că părinții ei i-au manipulat viitorul și au obligat-o să studieze altceva decât și-ar fi dorit ea. Prinsă într-o rutină care o sufocă, între un soț ocupat și un job care nu îi aduce nici o satisfacție, Iris decide să se înscrie la un curs de croitorie și să-și urmeze visul din copilărie.

Așa cum era și prezivibil, oarecum, acțiunea cărții ia o turnură halucinantă atunci când Iris ajunge la Paris, la atelierul lui Marthe. Talentul pur a lui Iris îi atrage atenția Marthei și aceasta o promovează. Iris trăiește o dilemă, împărțindu-se între succesul de la Paris și soțul ei rece, de acasă. La orizont apare Gabriel care nu face decât să complice lucrurile pentru Iris. Autoritatea Marthei, sprijinul necondiționat al acesteia, atracția față de Gabriel și situația de acasă îi stârnesc lui Iris o serie de întrebări. Întrebări care au nevoie acută de răspunsuri și de acțiune.

fericirea-imi-scapa-printre-degete-recenzie

Va fi capabilă Iris să ia cele mai bune decizii? Îl va înșela pe soțul ei? Rămâne alături de Marthe? Sunt doar câteva dintre întrebările la care nu îți voi da răspunsul deoarece ar însemna să îți stric farmecul cărții.

Fericirea îmi scapă printre degete este o lectură ușoară, simplistă și destul de previzibilă. Cartea nu este neapărat wow, dar îmi place mult stilul lui Agnes de a scrie. Îmi place lejeritatea și naturalețea cu care își creionează personajele. Această carte este plină de dramă, de bătălii interioare și tragedie, însă este și o carte din care poți trage niște concluzii. Te pune pe gânduri, te face să meditezi la tine, la viața ta. Îți ridică întrebări și te impulsionează să lupți pentru visele tale.

fericirea-imi-scapa-printre-degete-review

Mi-ar fi plăcut totuși mai multă acțiune, mai mult suspans. Cu asemenea personaje, se putea creea o poveste deosebită. Nici așa nu e rea, dar situația dintre Iris și soțul ei putea fi explorată mai mult. De asemenea, și relația dintre Marthe și Iris putea fi mai scânteioasă și dramatică.

Mi-a plăcut cartea pentru că abordează un subiect cu care mulți se identifică, iar frământările și dilemele personajelor sunt reale.

Ați citit cartea? Ce părere aveți?

 

Titlu: Fericirea îmi scapă printre degete

Autor: Agnes Martin-Lugand

Nr de pagini: 260

Editura: Trei

xoxo

7 Replies to “Fericirea îmi scapă printre degete”

 1. Popa Oana-Gabriela says: Reply

  Nu am citit cartea dar si ea imi place, in ultima perioada nu prea am mai avut timp sa citesc si chiat trebuie sa.mi fac din nou timp.

  1. E frumoasa si captivanta! 🙂 poate iti gasesti timp sa o citesti! Te pup!

 2. Valeria Chertes says: Reply

  Multumim pentru recenzie, tare imi face cu ochiul cartea aceasta.

  1. MA bucur mult! 🙂 te pup!

 3. ghelbere elena says: Reply

  Nu am citit cartea, dar are un subiect desprins din realitate. Multi tineri au cariera trasata de parinti, unii chiar si casatoria.

  1. Asta asa e!

 4. Mihaela-Daniela Dobre says: Reply

  Interesanta carte! <3

Leave a Reply