Pictura pe numere – noul meu hobby

pictura-pe-numere-hobby

Nu pot să cred că am descoperit pictura pe numere atât de târziu! Pe când eram copil nu îmi aduc aminte să fi avut o asemenea activitate, căci sigur aș fi ținut-o minte! Dar cum niciodată nu e prea târziu să încerci noi activități, am acceptat provocarea celor de la Pictează Poza de a încerca această tehnică.

Spun drept că am pornit sceptică la drum. Nu știam dacă voi reuși să pictez în așa fel încât să nu stric tabloul ales sau dacă voi avea răbdare. Eu și pictura suntem cam două universuri paralele, dar mi-am propus să acord o șansă. Și ce bine am făcut! Pictura pe numere a devenit noul meu hobby. Nu știu și sunt șanse mici spre foarte mici să pot picta fără să țin cont de această tehnică pentru că niciodată nu am reușit să desenez ceva mai mult decât un copac, un soare, o căsuță.

Mi-a fost greu să aleg un singur tablou, astfel încât am decis să comand un tablou cu un model deja existent pe site-ul lor și unul personalizat. Așadar, tabloul cu maneta de playstation mi s-a părut un cadou ideal pentru Ovidiu, iar eu mi-am personalizat tabloul cu o poză de suflet cu mine și Ice.

Ce conține un kit de pictură pe numere

Un asemenea kit include cam tot ce ai nevoie pentru a te desfășura în voie. Primești o pânză cu un șablon numerotat, un set de culori acrilice și un set de pensule de diferite dimensiuni. Fiecare culoare are un cod care corespunde unui număr, astfel vei ști exact unde trebuie să pictezi cu acea culoare. De asemenea, ai opțiunea de a primi pânza direct montată pe un cadru de lemn, ba chiar recomand acest aspect. Îți va fi mult, mult mai ușor să pictezi și să-l depozitezi.

Cum pictezi și de unde începi?

Nu există o regulă în acest sens, poți începe de unde vrei, cu ce culoare vrei. Fie pictezi pe regiuni, fie aplici culorile pe rând. Its up to you! Desigur, este recomandat să pictezi toate spațiile destinate aceleiași cifre, astfel îți va fi mai ușor de urmărit. Mie îmi place să încep cu acele culori care îmi plac cel mai mult și să continui cu celelalte.

pictura-pe-numere

Ce e bine de reținut atunci când pictezi pe numere. Nu e necesar să pui apă în culori, ci trebuie doar să ai grijă să speli bine pensula după ce ai terminat de pictat. De asemenea, în acele zone unde conturul sau cifra din interiorul spațiului încă sunt vizibile, mai adaugă un strat. Culorile vin mereu în cantități mai mari decât ai efectiv nevoie la pictat, fix pentru asemenea situații.

Mare, dar mare grijă atunci când închizi capacele containerelor. Dacă nu ești atent, riști să se usuce culorile și să strici toată treaba.

Ce faci când ai terminat?

Folosești un spray de protecție pentru a te bucura cât mai mult timp de tablou și dai comandă de următorul. Doar nu credeți că vă veți opri doar la un singur tablou!

2 Replies to “Pictura pe numere – noul meu hobby”

  1. Felicitari! Ai terminat primul tau tablou pictat pe numere. A meritat toata munca si efortul, caci ce senzatie buna! Acum intelegi de ce s-a facut in asa mare vaza acest nou hobby, care ne face sa ne indragostim de arta pictatului si sa ne delecteaza privirile cu fiecare tablou pictat. Iti urez sa ai succes si inspiratie in ceea ce priveste pictura pe numere si sper ca vei avea o multime de inzestrari frumoase pentru a le darui sau a le insirui pe pereti si alte spatii in care sa se poata bucura de ele in orice moment!

  2. Felicitari ca ai descoperit aceasta noua tehnica si ca poti sa-i oferi lui Ovidiu un cadou frumos! Este remarcabil cat de devotata ai devenit picturii pe numere in asa scurt timp si eu unul iti urez mult succes! 🎨

Leave a Reply