You snooze. You lose.

snooze-trezit-dimineata

Nu credeam că voi spune asta, DAR…și trezitul de dimineață are famecul său. Bineînțeles, atâta timp cât vine la pachet cu o cafea bună. Nu sunt o persoană matinală și nu cred că voi fi vreodată. Desigur, pot face un sacrificiu pentru a fi prezentă undeva la o oră din aia când este somnul mai dulce, însă aş prefera să nu fiu nevoită să fac astfel de sacrificii prea des.

Viața de student încă îmi permite să am diminețile undeva pe la amiază, deci să mă bucur cât mai pot.

De ce e aşa fain să te trezești cu noaptea-n cap?

Există un milion de motive pentru care e fain să te trezești dimineață. Bineînțeles, dacă ești o persoană care preferă să doamă până târziu, e posibil să nu înțelegi despre ce vorbesc eu aici. Fii, însă, pentru o zi o persoană matinală și vei vedea cât de awesome poate fi!

Ai timp, efectiv, să faci toate lucrurile de care te plângeai că nu ai timp să le faci.  Chiar și eu, de multe ori, mă plâng că nu am timp să fac tot ce îmi propun și mi-aș dori o zi cu 35 de ore..dar eu dorm până la prânz. No, păi asta e treabă?

E fain să te trezești dimineață și să vezi cum prinde viață orașul. Ai parte de liniștea aia care te relaxează și poți medita. Fără trafic, zgomot, muzică, fără copii care țip/ plâng, capricioși din fire, etc. Mă bucur de orele acelea de liniște absolută, de parcă aș fi singura locuitoare a orașului. Nu, asta ar tragic, dar senzația aceea de liniște este incomensurabilă.

Răsăritul. Este unul dintre momentele mele favorite. În Cluj am un loc al meu de unde privesc cum cerul este în centrul atenției și oferă imagini care mai de care mai fantastice. N-are cum să nu-ți placă răsăritul! Este poate unul dintre motivele pentru care e fain să te trezești de dimineață!

Micul dejun. Dacă ești matinal, ai timp pentru cea mai importantă masă din timpul zilei, micul dejun. Știm cu toții că trebuie să ne facem un obicei din a servi micul dejun. Ești matinal, iei micul dejun în liniște, savurezi un latte, verifici e-mailul ori citești o revistă…ce îți poți dori mai mult de la viață? Plus că e mult mai sănătos să iei micul dejun în liniște, decât să mănânci ceva în grabă în drum spre școală/servici. Te-am convins? 😀

Traficul. Ei bine, dimineața nu vei avea parte de traficul acela infernal. Chiar și mijloacele de transport în comun sunt mai libere și ajungi în timp util la servici/școală.

Te organizezi mai bine. Well, nu mai uiți proiectul acasă, nici încărcătorul, nici cheile de la servici. Ai timp să-ți organizezi ziua, agenda și să-ți planifici cele mai importante activități de peste zi. Nu așa că sună bine?

Încă nu știu care este rețeta de succes pentru trezitul de dimineață, și eu uneori mai cad pradă tentației de a amâna alarma. Am observat că o idee bună este să îmi pun telefonul pe masă sau undeva mai departe de pat, așa voi fi nevoită să mă trezesc și să-mi mișc fizicul din pat. Dar, grijă mare, nu te întoarce în pat, no matter what!

Eu mă consolez cu ideea că voi avea parte de o cafea senzațională. You snooze. You lose. 

Voi cum stați cu trezitul de dimineață?

xoxo

 

8 Replies to “You snooze. You lose.”

 1. Am fost si voi ramane, sper din tot sufletul, o persoana matinala. Stiu ca multi considera o ciudatenie trezitul de dimineat, cu noaptea in cap (stii tu in jurul orei 8-9 dimineata), dar eu nu gasec nimic mai frumos ca asta. Poate serviciul e de vina, care ma obliga sa.mi deschid ochiia 6 jumate, poate e ceasul meu biologic setat pe “devreme”, dar e o satisfactie imensa sa ajungi la oara 9/10 sa realizezi ca ai facut aproape jumate din munca pe ziua respectiva…mai mult timp pentru tine insuti, as zice .

  1. Te cred și te invidiez! Eu încă fac progrese..de la trezitul în jurul orei 12-13, acum mă trezesc pe la 9-10. Mai am zile când mă trezesc la 7-8, dar mai rar. Îmi doresc și eu să fiu o persoană matinală, cândva 🙂
   Ești un model viu pentru societatea noastră!

 2. Eu sunt o persoana matinala. .Nu am nici o problema cu trezitul de dimineața

  1. Ce bine de tine! 🙂

 3. Valeria Chertes says: Reply

  Eu ma trezesc foarte usor dimineata dar obligatoriu o cafea sa pot functiona.

  1. Cafeaua inainte de toate! :)) mi se pare corect! Te pup!

 4. Sunt o persoana foarte matinala. Dimineata imi pot rezolva cel mai bine ce am de facut in acea zi si unde mai pui ca imi pot savura pe indelete cafeluta.

  1. Eu sunt fix invers 🙂

Leave a Reply