Să plouă cu complimente, zic!

complimente-prieteni

 

Ne place să fim complimentați. Ohooooo…și ce ne mai place! Îți stă bine părul azi. Îmi place accentul tău. Ești un bun prieten.

Avem nevoie să fim complimentați. Avem nevoie de atenție, un pic de tratament pentru orgoliul nostru. Și este perfect normal, e  în natura noastră. Avem nevoie să fim apreciați pentru abilitățile noastre, să ni se spun că suntem speciali, că zâmbim frumos, să ni se amintească cât de bine ne descurcăm în anumite situații, să fim încurajați, să simțim că aparținem cuiva, etc.

Și facem zilnic complimente. Dar credem noi în ele?

Haideți să nu fim acele persoane care fac complimente din politețe. ” Ana: Ce bine arăți azi! Maria: Și tu la fel!” Wuuuuuuut?! Ho cu tata!  Nu e nimic mai fals și mai enervant decât un compliment forțat. Nu fă un compliment dacă nu crezi în el. Nu fă un compliment doar pentru că persoana din compania ta îți face unul. Not nice! Dacă nu simți nevoia să faci un compliment persoanei cu care vorbești, e ok. Zâmbește-i sincer. Spune mulțumesc. Crede-mă, e suficient!

Haideți să nu facem complimente pentru că am rămas fără subiecte de discuție. ” Ana: Mda..ce mai zici? Apropos, îmi plac unghiile tale!”  Mai bine citezi din Cancan, Click sau alte tabloide. Mereu găsești un subiect senzațional sau ceva super wow de comentat! Fă un compliment doar dacă e adevărat!

Haideți să nu facem complimente pentru că…așa dă bine. Hmm, ești un pic down? Te-ai despărțit de iubit și ai impresia că nimic nu are sens în viață? Urmează perioada delicată  lunii, iar nivelul de irascibilitate e ridicat? Nu complimentul este soluția! Mergi la raionul de ciocolată/ înghețată, umple-ți coșul cu Nutella și alte bunăciuni, pardon, bunătăți!  Te vei simți mai bine.

E fain că facem complimente. Mă bucur când aud oameni făcând complimente, dar, vă rog eu, să fie complimente făcute din suflet. Altfel, sunt doar lingușiri! Și cui i-ar plăcea să fie lingușit?! Băieților, nu faceți complimente false fetelor! Se prind imediat!
Haideți să descoperim ce e mai bun și mai plăcut în persoanele din jurul nostru. Să punem mai mult accent pe calități decât pe defecte. Să gândim pozitiv. Să încurajăm mai mult. Să ascultăm activ. Să zâmbim. Să acceptăm pe noi înșine și pe cei din jurul nostru.

Fii o persoană care complimentează, nu una care spune doar ce vrea celălalt să audă.

Fă un compliment pe zi! Încearcă. Se poate?

Și acum, oameni dragi, vă mulțumesc că-mi citiți blogul meu umil! Sunteți tare faini!

 xoxo

P.S. Iar dacă o persoană de sex opus îți face un compliment, nu etichetați din prima drept ”se dă la mine”, ci te apreciază pentru ceea ce ești.

 

 

 

4 Replies to “Să plouă cu complimente, zic!”

  1. Valeria Chertes says: Reply

    Mie îmi place să fac complimente daca cineva chiar merita.

    1. Super 🙂

  2. Da sunt perfect de acord cu tot ce ai scris aici.Eu nu s adepta complimentelor care nu vin din suflet si nu definesc realitatea.Eu pe bunica am iubit-o cel mai mult tocmai pentru ca imi spunea intotdeauna ce gandeste in acel moment.

  3. ghelbere elena says: Reply

    Imi place sa fac si sa primesc complimente, dar nu complimente gratuite facuta ca sa ne aflam in treaba. Mai bine tac decat sa spun o minciuna.

Leave a Reply