Viața: roz și gri închis

fericire-viata-e-frumoasa

Viața nu este mereu roz, la fel cum nu e mereu în tonuri de gri închis. Viața este..un amestec din cele două culori. Un mixt tare interesant. Sunt zile în care totul merge ca pe roate, părul se așează frumos în bucle perfecte, cerul e senin, soarele-ți zâmbește, bff-a ta răspunde din prima la telefon, primești bacșiș bunicel, nu e coadă la intrare în club și primești de la iubit cel mai cel mesaj, de ți se dilată pupilele de fericire și sufletul ți se topește.( iar mesajul e format din maxim o propoziție!)

Sunt, însă, și zile în care intri în depresie din cauza vremii posomorâte de afară de zici că trăiești în vreo poezie de-a lui Bacovia, cafeaua e amară, prinzi toate stopurile la semafor, șeful e irascibil, iubitul nu sună, nu ai bani, iar tu ai văzut o pereche de pantofi la reducere; ești la menstruație, ești balonată și, ghici ce?! Tocmai ți-a ieșit un coș pe frunte fix  înainte să te vezi cu băiatul ăla drăguț de la 3.

Da, așa e viața: un puzzle cu bune și cu rele, cu zile frumoase și altele de căcat, cu zâmbete și lacrimi, cu iluzii și speranțe. Viata e ca un maraton: trebuie să fii mereu pregătit pentru ce urmează și, indiferent cât de greu este, să găsești puterea de a ajunge la finish.

E adevărat, uneori este posibil să primim cadou de la Cel de Sus un pachet premium cu zile mega șmechere. Și atunci, noi spunem că suntem fericiți, că putem gusta fericirea. Și e așa bine! Și uităm de zilele alea în care vrei să te arunci pe Someș cu toate grijile și problemele tale. Și iar tragi greul după tine. Și iar ești fericit.

Viața e frumoasă, dar poate fi uneori hidoasă rău. Are plusuri și minusuri. Și este privită mereu printr-o pereche de lentile.

Ale tale sunt optimiste sau copie fidelă Bacovia?

xoxo

 

 

9 Replies to “Viața: roz și gri închis”

 1. Eu îţi doresc ca în puzzle-ul ăsta, să ai mai multe piese luminoase, pure şi pline cu bune!

  1. Mulţumesc mult! 🙂 la fel îți doresc!

 2. Deaconu daniela says: Reply

  Ce frumos ai spus
  Pupici❤️??

  1. :* :* mulțu!

 3. Agache Lucica says: Reply

  Fiecare are un puzzle,dar daca reusim sa asezam piesele corect,mergem mai departe avand grija sa nu o luam de la inceput,depasim orice fiind optimisti .Continua totul este minunat !

  1. Ce frumos ai spus! <3

 4. ghelbere elena says: Reply

  Am zile cand nici nu-mi vine sa ma ridic din pat, dar trebuie, am prea multe de facut. Pentru a scapa de “culoarea gri” mereu caut ceva care sa ma binedispuna. Un copil mic, o floare, un porumbel care uneori ma agaseaza, un catel jucaus. Gasesc mereu in lucrurile mici motive de a zambi.

  1. Cred că avem cu toții zile mai puțin frumoase, dar așa cum ai zis și tu, e important cum trecem peste! 🙂 Te pup! Zile roz îți doresc!

 5. Valeria Chertes says: Reply

  Cred ca daca ar fi tot timpul roz ar fi prea plictisitor asa ca le imbinam sa fie palpitant.

Leave a Reply