Viața la bloc e un fel de facebook offline

vecini-la-bloc

Facebook-ul are și părțile lui bune, nu contest acest lucru. Regăsești prieteni mai vechi, vorbești cu persoane dragi care se află peste mări și țări, mai vezi o știre, o bârfă. Nimic greșit până aici. Dar știți acele tipuri de persoane care fac totul pe facebook? Dă check-in peste check-in, dă share la tot ce prinde, postează poze de la sală, de la piață, din club – ați cam prins ideea.

Cine spunea că numai Tata Facebook îți spune ce și cum faci, ce și unde mănânci, cât și când dormi? Viața la bloc poate fi la fel de utilă precum Facebook-ul: știi ce fac toți vecinii în fiecare minut! De când m-am mutat în noul apartament am ajuns să-mi cunosc vecinii, fără a vorbi cu ei. Exact ca și pe Facebook.

Astfel, vecina din perete mă anunță cam de două ori pe săptămână că se-ndoapă cu șnițele la prânz. În loc de check-in sau un status din acela cu „yummyy”, „papa bun”, „lunch time” sau  alte derivate din această categorie, dă o jumătate de oră cu ciocanul de zăpăcește acele șnițele și mie-mi piere cheful de seriale. Horror!!

Celălalt vecin de pe palier îmi sharuiește știrile B1 TV în fiecare seară. Fie că-s curioasă ori ba, ascultăm știrile împreună. În unele seri facem concurs: cine dă volumul mai tare! Ghici ce? Mereu mă bate!

 

supraveghere-bloc

 

Vecinii de la trei reprezintă cuplul modern perfect: ea obsedată de curățenie, iar el „bormașină lover”. Aspiratul la ei în casă este respectat atât de strict precum mâncatul: de trei ori pe zi! Fără excepție! Iar bormașina, ei bine, e folosită mai des decât luăm noi gustările într-o zi. E super ok un astfel de soț, căci îți repară tot în casă și face modificări de câte ori poruncești fără să comenteze, dar nu la bloc.. 

Love & other drugs. Rebelii de la trei (alții decât cuplul perfect) care au dormitorul deasupra camerei mele sunt foarte..monotoni. În fiecare seară, începând cu ora 23, are loc o nouă partidă de sex. Și ține, taică…cât reclamele de pe Pro TV: ai timp să gătești trei feluri de mâncare, să mergi la magazin după apă și pâine, să faci duș și ei încă nu au terminat. Dragoste mare, mon cher! De câteva zile nu am mai auzit nimic, poate că-s în vacanță!

 

Studenții petrecăreți! De aceștia îmi plac cel mai mult pentru că nu mai trebuie să îmi car fizicul până-n club, să stau 3 ore să mă machiez, alte 2 să-mi aranjez părul și 5 ore să probez tot dressingul atunci când vreau să petrec. Deși ei stau la patru, muzica se aude perfect. Ce îmi place și mai mult este faptul că au gusturi bune spre foarte bune! Cheers to that!

 Spuneți și voi, ce-mi pot dori mai mult de la viață?

Acum, când am recitit articolul, mă simt ca baba aia de la parter care știe tot ce mișcă în bloc, dar promit că nu e vina mea. Eu nu-s curioasă ce fac vecinii mei, dar aflu fără să vreau. Cam tot așa ca pe Facebook!

Voi aveți astfel de vecini?

 

xoxo

13 Replies to “Viața la bloc e un fel de facebook offline”

 1. Ce articol tare….m-ai facut sa rad…dar cam asa este la bloc….auzi tot – fara sa vrei :))) :)) :)) chiar simpatic articolul si modul in care ai povestit! :)) Te pup! :*

  1. Mulțumesc frumos! :)) e drept că am exagerat puțin de dragul articolului, însă faptele sunt reale! xoxo

 2. hahahaha, am ras cu hohote. Da, am stat intr-un bloc la fel de colorat mai demult si stiu ce zici. mai rau e ca ai mei ascultau manele…deci poate fi si mai rau. Una peste alta, chiar a fost fun articolul

  1. La mine nu-s manele, deci lucky me! 🙂 Îți multumesc pentru apreciere :*

 3. Toți avem vecini de care nu suntem așa bucuroși. Acesta este dezavantajul statului la bloc. Poți să te muți la casă și să speri că vecinii de alături vor fi mai silețioși.

 4. Alina de studentii petrecareti sa nu te iei, ca si tu esti tanara ;))

  1. Tocmai am zis că-mi place de ei, Cristi!! :)))

 5. am ras, asa e. bine ca nu stau la block.

  1. Ha ha, lucky you! :*

 6. cata dreptate ai! mai peste tot am avut vecini ciudati. in primul apartament cu chirie am avut niste vecini care erau in permanenta renovare… imi venea sa mor. la garsoniera am avut un cuplu mai in varsta care urla cam tot timpul, si mai ales pe balcon, unde nu era despartit de al nostru decat printr-un gemulet. acum am un vecin care nu se simte bine daca nu tipa si nu haraie si scuipa, cred ca din cauza fumatului… mor!

  1. Deci eu o duc chiar bine! :))

 7. Am si eu vecinul de tipul bormasina lover :)))
  Foarte amuzant articolul :))

  1. Mulțumesc! :))

Leave a Reply