Unde se mănâncă bine în Cluj dacă ești vegetarian

Te întrebi unde se mănâncă bine în Cluj dacă ești vegetarian?

Astăzi împlinesc o lună și două zile de când sunt vegetariană. O lună în care am pășit pragul mai multor restaurante din Cluj pentru a le testa meniul. Sunteți curioși să aflați ce a ieșit? Am făcut un fel de top 5 restaurante pentru vegetarieni, dar acest clasament va fi prezentat în ordine descrescătoare.

Așadar, locul 5 îl ocupă Zucca. Să nu mă înțelegeți greșit, Zucca este un restaurant cu mâncare excepțională, dar nu pentru vegetarieni. Le-am pășit pragul, le-am inspectat meniul și am tras concluzii: au doar 5 sau 6 preparate vegetariene, dintre care două sunt salate. Mă așteptam la ceva mai mult de la ei. Totuși, Zucca e un restaurant cozy care merită toată atenția voastră.

zucca-bistro-cluj

 

Locul 4 îi revine unui restaurant cu o terasă superbă din inima Clujului, Casa Boema, unde mereu revin cu drag. Au un meniu bogat, diversificat căruia îi este greu să îi reziști. Mi-ar fi plăcut să încerc carne de vrăbioară, dar am interzis la așa ceva. 🙂 În schimb, am comandat paste linguini pomodori care sunt pur și simplu geniale. Nu am mai mâncat de ceva vreme paste așa bune. Nici aici nu am găsit prea multe opțiuni pentru vegetarieni, lucru care m-a întristat. Trebuie să mai adaug faptul că la Casa Boema găsești și vinuri de calitate.

paste-casa-boema-cluj

vin-roze-issa-casa-boema-cluj

 

Locul 3 în clasamentul meu îl ocupă Casa Maramureșeană. Un restaurant cu mâncare tradițională făcută ca la mama acasă. Serios, se mănâncă bine la prețuri decente. De regulă vin aici în pauza de prânz când sunt la birou. Nici meniul lor nu este foarte bogat la capitolul mâncare vegetariană, dar e  mai acceptabil. Am servit aici o ciorbă de legume foarte bună și foarte consistentă, în timp ce colega mea își făcea de cap cu ceva preparat cu pui. La Casa Maramureșeană și personalul este foarte drăguț și atent, iar servirea este rapidă.

 

ciorba-legume-casa-maramureseana

 

Ciao Ragazzi ocupă locul 2 în clasamentul meu. Aici au cele mai bune piadine, iar terasa nou amenajată este fooarte instagramabilă. Îmi place mult evoluția acestui fast food și cu ocazia aceasta îl felicit pe Horațiu pentru treaba excelentă pe care a făcut-o! Piadina pe care am încercat-o se numește chiar Piadina Vegeteriană și conține măsline verzi, roșii, ardei copți, porumb, salată, ciuperci și cremă de brânză. Un deliciu!! E musai să încercați măcar o dată această piadină, chiar dacă nu sunteți vegetarieni.

terasă-ciao-ragazzi

Primul loc îl ocupă Doo it. Situat în inima Clujului, dar ferit de ochii lumii, în acest local se servește DOAR mâncare vegană și vegetariană. De la salate și supe, la burgeri și sarmale. Meniul este variat și realizat cu bun gust. O combinație de texturi și arome, explozie de culoare, un curcubeu pe cerul gurii, dar și în suflet care te copleșește și te face să revii cu drag pentru un alt prânz delicios.  Până la Doo it nici prin cap nu mi-a trecut să încerc un burger vegan. E chiar delicios! Decorul este și el atent gândit și îți trasnmite o stare de bine. Felicitări, Doo it pentru treaba minunată pe care o faceți! Semnat, un vegetarian fericit!

 

Urmează și alte review-uri în luna care urmează, iar dacă știți un local pe care ar trebui să-l vizitez, let me know!

xoxo

 

 

3 Replies to “Unde se mănâncă bine în Cluj dacă ești vegetarian”

  1. Te tii de treaba vad 🙂 Cum te simti dupa o luna de mancat buruieni?

    1. Daa <3 Ma simt excelent 🙂

  2. Super! ma bucur 🙂

Leave a Reply