În umbra pașilor tăi

in-umbra-pasilor-tai

Ultima carte primită de la Libris am citit-o pe nerăsuflate în două zile. Mi-a părut rău că În umbra pașilor tăi este așa subțirică, altfel m-aș fi delectat cu povestea lui Theodor mai mult.

in-umbra-pasilor-tai-recenzie

Să vă spun sincer, și această carte am ales-o după copertă și după titlu. Bine, fix invers: titlu și apoi copertă. Nu știu de ce, însă sunt obsedată după coperțile cărților. Și de cele mai multe ori nu mă înșel în privința lor.

Este prima carte pe care o citesc de la autorul Vitali Cipileaga și m-a surprins într-un mod foarte plăcut. A reușit să-mi capteze atenția de la prima pagină până la ultima, fără doar și poate. Povestea lui Theodor – personajul principal – m-a tulburat, m-a emoționat și m-a făcut să conștientizez mai mult prezentul și să apreciez mai mult persoanele din jurul meu. Acesta o pierde pe Paula, iubita sa într-un accident stupid de mașină, fix când se întorceau din vacanță. Din acel moment, lumea lui Theodor se întoarce pe dos. Renunță la jobul său de vis în publicitate, se refugiază în apartamentul său, se izolează de lume, iar în cele din urmă se folosește de toată durerea și suferința sa pentru a o lua de la capăt. Povestea începe să devină interesantă din momentul în care Theodor primește scrisori anonime care îl pur pe jar și care îi trezește amintiri și sentimente din trecut.

in-umbra-pasilor-tai-vitali-cipileaga

Cel mai mult mi-a plăcut la această carte locul și timpul în care se petrece acțiunea: Bucureștiul nostru contemporan. M-am simțit mai aproape de personaje, mai implicată în poveste. Aveam impresia că Theodor este un prieten de-al meu care trece printr-o perioadă nefastă din viața sa. Multe din locurile menționate în carte sunt locuri prin care am mers și eu, iar acest lucru m-a făcut să fiu mai familiarizată cu personajele.

Un alt lucru care mi-a plăcut este suspansul creat și imprevizibilitatea acțiunii. Vitali Cipileaga reușește cu succes să îți transforme orice fărâmă de certitudine în incertitudine, făcând astfel imposibil de a ghici finalul poveștii.

roman-dragoste

in-umbra-pasilor-tai-review

În umbra pașilor tăi este o carte în care multă lume se regăsește. Te învață cum să iubești din nou, cum să înveți să te bucuri de lucrurile mărunte din viața ta și, mai ales, este un reminder perfect de YOLO! Să îi ții aproape pe cei pe care îi iubești și să nu lași lucrurile mărunte să distrugă relațiile din viața ta.

În umbra pașilor tăi este o carte pe care o poți citi indiferent de vârstă sau sex. Read and learn.

Mulțumesc Libris pentru exemplarul oferit!

Titlu: În umbra pașilor tăi

Autor: Vitali Cipileaga

Editura: Bestseller

Nr pagini: 250

xoxo

5 Replies to “În umbra pașilor tăi”

  1. Eu am citit “De vorba cu Emma”. Nu ca nu mi-a placut, dar n-as mai citi o carte in acelasi stil cum cred ca e “In umbra pașilor tai” 😀

    1. E de o mie de ori mai frumoasă decât De vorbă cu Ema. Nu se compară. 😀

  2. Primeste scrisori secrete? Asta pare ca in PS I Love You! 🙂
    Eu am citit De Vorba Cu Emma…cum spunea si mai sus Ioana…stilul ala, cartea aia nu a fost cea mai misto! Dar asta cred ca pare mai interesanta si mai captivanta.

  3. Eu am rasfoit De vorba cu Emma si nu mi-a placut. In schimb, iubesc In umbra pasilor tai. ?
    Da, la un moment dat primeste scrisori super ciudate. Hahaha

Leave a Reply