Prizonieri în laboratorul Savantului Nebun – impresii de la primul meu #escaperoom

the-dungeon-cluj

Săptămâna trecută am fost la primul meu escape room. Așteptam de ceva timp acest moment și mă bucur că am reușit să bifez încă un lucru de pe wishlist-ul meu.

Deși aveam idee cam ce înseamnă un joc de evadare, eram curioasă să văd ce mă așteaptă acolo, așa că am format o echipă de 6 persoane și am început aventura. Am ales The Experiment – joc de evadare marca The Dungeon,  de pe strada Petru Maior (lângă Q Caffe).

Secretul unui escape room constă în munca în echipă și o bună comunicare. În cazul nostru, evadarea a fost mai grea deoarece nu prea ne cunoșteam între noi și eram cam stângaci în comunicare. Ne-am redresat spre final, dar timpul a fost în defavoarea noastră și nu am reușit să evadăm. Totuși, eram foarte aproape! Foarte aproape!

 

Care este povestea de la The Experiment?

Descriere oficială: „Anul 1940. Societatea face cunoștință cu un personaj non-conformist, un om nobil, prezentabil care are însă și o latură întunecată. Povestea Savantului Nebun! Acțiunea se situează în laboratorul Savantului unde acesta face experimente pe prizonierii atent aleși, pe care îi torturează folosind mijloace creative, nemaivăzute. Pe unii îi lasă să evadeze doar pentru a se amuza, însă mai întâi prizonierii trebuie să treacă de mai multe obstacole, care le testează capacitatea de analiză, rapiditatea, gândirea logică și creativitatea.”

Descrierea mea: Ți se dă una bucată cameră întunecată, plină de coduri, mesaje secrete, puzzle-uri buclucașe și indicii plantate în fiecare colțișor al încăperii. Scopul? Trebuie să găsești cheia pentru a putea evada din laboratorul Savantului Nebun. Timp? 60 de minute. Despre ce fel de cheie este vorba? Unde și cum o găsești? Cum deschizi ușa, folosindu-te de această cheie specială și ce te așteaptă dincolo de ușă…vei afla numai dacă intri și tu în poveste. Prea multe detalii despre acest joc de evadare nu vă pot da, pentru că asta ar însemna să fac spolier și stric tot farmecul jocului. Tot ce vă pot spune e merită fiecare minuțel petrecut în acel subsol, fiind o experiență despre care povestești trei zile cu prietenii.

De îndată ce am intrat în camera întunecată, am simțit un fior pe șira spinării. Borcanele cu formol, capetele de scheleți, cărțile vechi și uzate, ustensilele ciudate, lumina slabă și muzica pe de fundal asezonată cu șoapte creepy și țipete disperate – toate acestea fac ca atmosfera să fie una…specială. Mă simțeam ca într-un film horror și, cu cât trecea timpul, cu atât mai mult mă tresăream la fiecare mișcare, la cel mai mic zgomot pe care-l auzeam. Brr…și acum mi s-a făcut pielea de găină!!

joc-de-evadare-cluj

indicii-joc-evadare escape-room-clues

Chiar dacă nu am evadat, m-am distrat mult împreună cu acești oameni frumoși. Am ieșit de acolo cu o nouă experiență și o promisiune: am învățat cum să ne gestionăm mai bine timpul și am promis ca la următorul escape room să ne mobilizăm și să evadăm în timp util.

The Dungeon are două locații: The Experiment – despre care v-am zis că se găsește în centrul, pe strada Petru Maior, 13 și The Secret – care se află pe strada Horea. Acolo încă nu am fost, dar va urma. Și voi reveni cu impresii și din Camera Secretelor. 🙂

escape-room-cluj

Aceștia suntem noi, prizonieri în laboratorul Savantului Nebun!

Vă provoc și pe voi să evadați în 60 de minute. Can you make it? Indiferent dacă evadați sau nu, distracția e asigurată. The Dungeon este una dintre cele mai faine, inedite și distractive moduri de a-ți petrece timpul liber, fără doar și poate!

xoxo

P.S. Mă scuzați de calitatea redusă a pozelor, însă v-am spus că lumina era foarte slabă. 🙂

8 Replies to “Prizonieri în laboratorul Savantului Nebun – impresii de la primul meu #escaperoom”

 1. Poteci de dor says: Reply

  Şiii eu vreau!! Tare-mi plac jocurile astea şi vreau să experimentez şi pe viu că pe PC mă descurc destul de bine 😀

  1. madmoiselle says: Reply

   Eu nu am incercat niciodata varianta virtuala! Te astept la Cluj sa evadam impreuna 🙂 xoxo

 2. Iti recomand si celelalte doua francize din Cluj: Parapark Cluj si The Museum. Au cate 4 camere foarte faine. 🙂

  1. Multumesc pentru recomandare! 🙂

 3. Eu nu as avea curajul sa încerc aceasta experiență. .Am o mare frica de tot ce insenasol schelete și crani

  1. Haha, așa eram și eu. Dar e super interesant!

 4. ghelbere elena says: Reply

  Vreau si eu, dar n-am auzit sa fie si in Iasi. Mi se pare foarte interesant. Echipa cum ti-ai ales-o.

 5. Valeria Chertes says: Reply

  Foarte tare.

Leave a Reply