Plouă cu invidioși. Să deschidem umbrela, zic!

Da ,da! Noi, oamenii, suntem răi, foarte răi. Nu încetăm să ironizăm persoanele din jurul nostru, să ne considerăm superiori și ne purtăm ca atare, să invidiem reușitele colegilor noștri, să lăsăm orgoliul și mândria să ne conducă viața. Oh da, suntem ai naibii de răi și ne place!

Să luăm, de exemplu, următoarea situație:

Ipoteza 1. Ingrid are pantofi Michael Kors. ” Evident că s-a cuplat cu ceva bătrânel ca să-și permită acești pantofi. De 3 ori slut!”

Ipoteza 2. Ingrid are pantofi Michael Kors. ” Normal, e fetița lui tati și-i cumpără tot ce-și dorește. Cât despre ea…nu dai nici 2 pere degerate!”

Ipoteza 3. Ingrid are pantofi Michael Kors. ” Fii atentă la asta, ce pantofi are!! Evident sunt fake, nu-i este, oare, rușine? Pițipoancaa! Hă hă”

Ipoteza 4. Ingrid are pantofi Michael Kors. ” La câte căpșuni a strâns prin Spania, își permite și ea să își cumpere o pereche de pantofi de calitate. Dar tot degeaba, că nu are cu ce-i asorta! Hahahahaha!!! Ce proastă!”

De câte ori nu ați auzit astfel de comentarii?

Ideea este că nu contează cine ești, ce job ai, cum ești, ce renume are familia ta, ce știi să faci, câte școli ai terminat, câți bănuți ai în cont..ești invidiat. Bârfit. Înjurat, Luat peste picior. Mințit. Luat de fraier. Trădat. Ironizat. Păcălit. Hulit. Și de ce? Pentru că este mult mai ușor să arunci cu noroi în cineva decât să apreciezi și să spui o vorbă bună, este mai simplu să fii rău decât bun, să rănești un suflet decât să alini.

download (2)

Am fost și sunt rea. Și sarcastică. Răspund cu aceeași monedă pentru că nu sunt încă suficient de înțeleaptă încât dă întorc și celălalt obraz atunci când primesc o palmă. Și eventual, să zâmbesc! Nu încă. Dar lucrez la asta!

Și acum fac un apel către tine, cititorule! Da, tu! Chiar tu! Te-aș ruga să fii mai bun!

    Întotdeauna e mai ușor în doi!

2 Replies to “Plouă cu invidioși. Să deschidem umbrela, zic!”

  1. Depinde ce înțelegi prin „a întoarce obrazul”. Nu cred că sensul expresiei este de a-ți mai lua o palmă, ci de a te reorienta, de a întoarce obrazul spre o cale diferită. Și asta nu presupune că nu poți apostrofa într-un mod elegant pe cel/cea care a comis imprudența de a te leza într-un fel sau altul. Cel mult…asta e opinia mea

    1. Mă refeream la ideea de a accepta ceea ce mi se întâmplă fără să reacționez în același mod. Poate că nu m-am făcut suficient înțeleasă! 😀

Leave a Reply