Ce scriu? Ce vreau!

Un cunoscut mi-a spus recent că nu ar trebui să fiu atât de transparentă pe blog și ar trebui să-mi găsesc un stil al meu și un domeniu în care să-mi încadrez blogul. Am analizat ceea ce mi-a spus și am doar un singur lucru de spus: am stilul meu căci scriu despre ce-mi vine. Despre ceea ce simt, văd sau experimentez. De la postări sarcastice, poezii siropoase, povești amuzante și până la articole critice despre anumite aspecte care mă deranjează. Mai am momente și când scriu chestii deștepte ( sau, cel puțin, așa îmi place să cred) pe care îmi vine să le pun în ramă. Prin urmare, e un blog personal. Asta sunt eu, asta fac. Azi. Mâine aș putea să îl (re)închid, să-l șterg, să îl transform în altceva. Blog culinar. Ha ha! 

images (26)

Scriu atâta timp cât am ceva de spus. Când nu, mă apuc de croșetat. Sau de mâncat semințe în timp ce mă uit la un meci de fotbal. ( exact, cine a zis că doar băieții se uită?!) Sau aș începe un serial nou. Sau aș ieși pe Eroilor la o cafea cu El. Sau m-aș duce la tenis. Sau, sau, sau..

Oamenii..ei pot face multe. De la lucruri mărunte, banale la chestii mărețe și demne de apreciat. Și când spun asta, mă refer la faptul că sunt persoane care îți pot câștiga încrederea în luni de zile, poate ani și o pot pierde în câteva momente. Tot ei pot să te iubescă de un infinit de ori, să te amăgească, să te tachineze, să te ocrotească, să te inspire, să te motiveze, să te trădeze, să te ajute când te aștepți mai puțin, să fie alături de tine, să te surprindă, să te ignore, să te marginalizeze, să vadă ce e mai bun în tine, să te mintă cu nonșalanță, să te cucerească, să te iubească, să te facă să te simți în al nouălea cer, să te ierte, să îți gătească, să nu te uite…

Oamenii sunt capabili să facă multe lucruri tocmai pentru că sunt liberi. O persoană nu va fi nicicând proprietatea ta, să-ți aparțină ție. Azi îți este BFF, mâine îți dorești să nu o fi cunoscut ever! 

Prietena ta cea mai bună are și alți prieteni, alte cercuri în care umblă, alte conexiuni decât ale tale. Iubitul tău are și seara băieților, sală și alte activități. Soțul tău..în cel mai fericit caz al tău și nu al vostru, are și alte preocupări decât să te ridice pe un piedestal zi de zi, iar el nu e centrul Universului tău. 

Oamenii sunt dependenți de libertate, iar la cea mai mică formă de responsabilitate dau bir cu fugiții ori..pur și simplu fug cât îi țin picioarele. Nu le place să fie controlați, manipulați, sâcâiți, stresați, etichetați. Fiecare este unic și va rămâne unic. Numai că, Vasilica nu va rămâne unica prietenă a Mariței, așa cum Ilinca nu este proprietatea lui Ion. 

Fiecare om își stabilește standardele după bunul plac și nu semnează contracte de exclusivitate. Iar dacă o fac..le încalcă. De cele mai multe ori! 

Nu toate poveștile au un happy ending! Tu ți-l poți scrie pe al tău! 

3 Replies to “Ce scriu? Ce vreau!”

  1. Mda… mie mi s-a spus ca-s prea negativista! 😀 Si asta a fost raspunsul meu “daca vrei sa ma citesti, bine; daca nu, iarasi bine”!

Leave a Reply