Piesa ce mi-a făcut sufletul să vibreze

pian-muzica

Azi e despre ea. Despre piesa ce mi-a făcut sufletul să vibreze. 

Nu am fost niciodată obsedată de muzică și nu am crezut că este posibil ca o melodie să îți atingă sufletul așa cum nici un chip uman nu a putut-o face vreodată… și nu o va putea face veci. Nu am crezut vreodată că muzica poate topi inimi și încălzi suflete. Nu m-am gândit că îți poate pătrunde până în măduva oaselor doar într-o clipă și…că va rămâne acolo.

Asta până într-o zi. Până la ea.

boxe-edifier

Melodia aceea mă bântuia zi de zi, minut de minut, clipă de clipă. Și, în ciuda faptului că ajunsesem să fiu obsedată de ea, îmi plăcea la nebunie. Era ceva special la ea, ceva ce mă atrăgea ca un magnet. În momentul în care o ascultam, aveam un sentiment extrem de greu de explicat în cuvine. Era ca un drog…o voiam din nou și din nou. Într-o doză tot mai mare, tot mai puternică. O voiam în permanență. Tânjeam după ea. Strigam după ea.

Mă trezeam noaptea când o auzeam la radio pentru ca mai apoi să adorm la loc, mă opream în stația de metrou să o ascult încă o dată, îmi ținea companie în supermarket-uri în timp ce îmi umpleam coșul de cumpărături cu prostiile care nu se regăseau pe lista de cumpărături, în timp ce eram blocată în trafic, în timp ce eram în duș, etc. Melodia aceasta era peste tot. Calvarul abia acum începea: nu înțelegeam nici o secundă ce cânta artistul acolo, însă îmi plăcea la nebunie linia melodică și vocea sa caldă. Trebuia să aflu cine cântă această melodie, dar…

Trecu o vreme. O vreme în care nu am auzit-o deloc și a trebuit să mă resemnez, dar…

Într-o zi, în timp ce mă întorceam de la servici, mă opri în scara blocului blocată. Era un sunet foarte familiar, dar…de unde venea? De la vecinul de la parter era imposibil, căci el e fan Etno TV; vecinii de la 1 o ardeau pe manele; vecina de la 2 are bebe și nu avea timp de muzică, ci doar de Baby TV…Și totuși, de la cine se auzea melodia mea? Melodia mea! ȘOC-PANICĂ-FRICĂ-GROAZĂ!

Picioarele încep să se miște mecanic, pulsul îmi accelerează instant, inima bate ca nebuna. Trecuse așa mult timp de când nu mai auzisem melodia aceea. Și atunci mi-am dat seama cât de dor mi-a fost, încât lacrimile mi-au coborât una câte una pe obrazul frumos fardat. Plângeam și râdem de fericire, fix așa cum se întâmplă când îți revezi cel mai bun prieten după ani buni!

Și atunci am știut. Am știut de unde provine sunetul și am pornit către vecinul meu de la trei cu care nu am schimbat în viața mea o vorbă. Bat la ușă. Îmi deschide ușa imediat și se uită la mine destul de mirat.

– Te pot ajuta cu ceva?

În acel moment, totul mi se părea super penibil. Eu, în fața lui, pe jumătate plânsă, încercând să-i explic o conexiune dintre mine și melodia mea preferată ce se auzea din apartamentul lui. Încurcate sunt căile muzicii!

– Ăăăă..sper.

– Așa?! Cu cuvinte, de regulă, funcționează dialogul.

Deja nu-mi plăcea de el. Băi, ăsta, ce-i cu aroganța asta pe tine? În schimb, mă trezii întrebându-l altceva.

– De când timp cânți la pian?

– Eu? Pf…de..hmm..stai. Cât timp cânt eu? Hm..de fix niciodată!

Nu știu de ce îl întrebasem asta. De fapt, ba da. Știam.

– Ok, oricât de ciudat și creepy ți s-ar părea, te rog să mă asculți până la final și să nu râzi. Promiți?

Auzi la mine, „promiți?”. Ce, suntem prieteni acum? Pe bune?!

– Încerc, spuse el sec.

– Când am intrat în scară te-am auzit cântând la pian o piesă de suflet și..nu știu cum se cheamă. Efectiv iubesc piesa asta și..pot să te rog să o mai cânți o dată?

sistem-audio-edifier

– Tocmai ți-am spus că eu nu cânt la pian, dar hai să vezi ce ai auzit tu. Intră, te rog. Vezi, chestiile alea două de pe masa din living? Ei bine, este noul meu sistem audio, Edifier. Pe lângă design-ul modern și super profesionist, sunetul este de o calitate excepțională. Știi ce e fain la brandul ăsta? Faptul că și-au construit, de-a lungul anilor, propriul departament de cercetare și dezvoltare și se vede că produsele lor sunt făcute cu pasiune. Să nu îți mai spun de experiență, sunt pe piață în de prin 1996. Bine, e adevărat că sunt pe piața din China, America și partea aceea, dar ele sunt la un click distanță. Le găsești pe magazinultău.ro. Oh, și stai să îți zic o chestie șmecheră. Are conexiune 4.0 Bluetooth și e echipat cu multiple intrări: optic, coaxial, RCA si AUX.

Face o pauză și se uită la mine.

– Mda, ți-aș mai spune și că are 136 Watt, că are bass reflex pe partea frontală, subwoofer extern și procesorul audio profesional, dar văd că oricum nu prea înțelegi astfel de detalii.

Mă uit la el, răsuflând ușurată că s-a terminat introducerea tehnică.

– Mai pui o dată piesa?

– Nu, ți-o cânt la pian, glumi el.

Și așa începu o frumoasă poveste de dragoste…

 

xoxo

   Articol scris pentru proba cinci din competiția SuperBlog!

sursă foto: superblog.eu și magazinultău.ro

 

 

2 Replies to “Piesa ce mi-a făcut sufletul să vibreze”

  1. :)))) ce fain! succes!

  2. Mulțumesc :))

Leave a Reply