Obiceiuri matinale inutile care îți răpesc mult timp

obiceiuri-matinale-nesanatoase

Trăim într-o eră a vitezei și nu mai avem timp pentru nimic și nimeni. „Nu am timp” a devenit un fel de stil de viață și este prezent pe buzele tuturor. Sau, mă rog, a celor mai mulți dintre noi – asta ca să nu mai spuneți că generalizez. 🙂

În goana asta care pare să nu se mai termine niciodată, v-ați oprit  pentru câteva minute să analizați rutina voastră de dimineață? Eu am făcut-o și am descoperit câteva dintre lucrurile care îmi „mănâncă” cel puțin 50 de minute, în fiecare dimineață. Obiceiuri inutile, de altfel, care nu fac decât să îmi scadă gradul de productivitate.

Butonatul telefonului. E primul lucru pe care îl fac atunci când deschid ochii. Înainte de a mă spăla pe față, înainte de a face orice altceva, trebuie să văd ce s-a întâmplat în online. Cine, ce a mai postat, cine se mai plânge de trafic/ căldură/ ploaie/ frig/ etc.  Cine s-a despărțit de cine și cine s-a mai cuplat cu cine. Timpul pe care îl aloc telefonului cumva depinde și de numărul de notificări primite. Și uite așa trei minute de verificat emailul și activitatea din social media se transformă în minim 15 minute. N-ai fi zis, așa-i?

cafea-dimineata-in-pat

Cafeaua de dimineață. După ce mă trezesc, dar înainte de dușul de dimineață, am nevoie de cafea. Fără ea nu funcționez. E ca o îmbrățișare de care am nevoie în fiecare dimineață. Și iar stau și pierd timpul aiurea, pentru că nu-i așa, în timp ce beau cafeluța, mai stau în pat și butonez telefonul. Mi se pare firesc! Și când ajung așa, pe la jumătatea ceștii de cafea, pardon, cănii de cafea, mă apucă inspirația pentru poze. Și îmi dau seama că acest lucru mă face să fiu în întârziere, dar cum mă consider o wonder woman, și în timp ce pozez îmi aleg și un outfit în minte. Îmi zic că în acest fel recuperez din timp. Da de unde?! Și uite așa o poză se tranformă într-un set de minim 10 poze. Iar eu sunt deja cu alte 15 minute – in cel mai fericit caz – în întârziere!

Piesa AIA! Nu pot să îmi fac treaba de dimineață, dacă nu e pe fundal piesa aia. Și nu, nu poate fi orice piesă! Și o caut, și dau scroll și după vreo 5 minute mă trezesc că mă uit la nu-știu-ce-clip nou de stand up sau la ceva clip funny, dar clișeic. Mă mai opresc la un mini show de karaoke, mai analizez versurile de la ceva piesă, mai salivez după un sexi boy din videoclipuri și pierd iar noțiunea timpului. În cele din urmă îmi aduc aminte că am un job la care trebuie să ajung, dar nu pot să ies așa repede de pe youtube. Mai ascult o piesă, îmi fac așa, un mic warm up și apoi îmi car fizicul spre dulap să văd cu ce mă îmbrac.

jeans-drept

Outfit-ul! Probabil credeți că aici voi scăpa ieftin deoarece știu ce voi alege și durează doar un minut să mă îmbrac. Eh, chiar m-ați crezut? Schimb cel puțin trei perechi de pantaloni și 5 bluze și apoi revin a varianta inițială! Alte 10-15 minute întârziere!

Și uite așa ajung să mă plâng că nu am timp să iau micul dejun, să evit aglomerația, să fac alte lucruri mai importante!

Care sunt obiceiurile de dimineață care vă mănâncă cel mai mult timp?

xoxo

8 Replies to “Obiceiuri matinale inutile care îți răpesc mult timp”

 1. Cafeaua nu e un obicei inutil,e musai!daca nu exista facebook-ul asta,bine era:))

  1. Pe Instagram pierd mai mult timp decât pe Facebook! :)) dar ai dreptate, oarecum!

 2. ghelbere elena says: Reply

  Cel mai mult timp imi consuma dimineata savuratul cafelei pe care imi place sa o beau incet, sa-i simt aroma.

  1. Atunci stai bine la acest capitol 🙂

 3. Agache Lucica says: Reply

  Imi place ca totul sa arate super si de aceea incerc ca in urma mea sa ramana ordine,servind cafeaua pe fuga,am noroc ca mi-o pregateste sotul.

 4. Valeria Chertes says: Reply

  Fara cafea nu functionez asa ca primul lucru dimineata asta este. Internetul imi ocupa mult timp dar totul dupa ce imi termin treaba la bucatarie.

 5. Hmm…”verific” telefonul … si uite asa pierd o ora :))

  1. Așa-i? :)) cum zboară timpul atunci când ne „verificăm” telefonul!

Leave a Reply