O zi de studiu din viața unui student

sesiune-vara-student

 

Încă de la sesiunea trecută, tu, drag student, ți-ai jurat că anul acesta vei învăța din timp și vei lua toate examenele. Ți-ai jurat că vei citi toate cursurile, ba chiar vei citi și cărți suplimentare pentru a înțelege mai bine. Într-un moment de luciditate ai promis că îți vei preda toate temele, laboratoarele și proiectele la timp și nu le vei plagia.

De vreo două săptămâni, întrebarea zilei este ”Ești pregătit de sesiune?”, întrebare care, treptat, se va transforma în ”Ai reușit să citești ceva?”, iar în final ”Știi ceva? Ai citit?”

Studenții intră în panică pentru că urmează perioada de criză, fetele se isterizează că au luat în greutate din cauză că adoră înghețata cu ciocolată și chipsurile și au uitat de limite au trebuit să învețe prea mult. Și pentru că vrei sau trebuie să îți ții promisiunea, îți faci un program de învățat. Și așa peste tot sunt articole cu titlul ”Cum să înveți eficient”, ”8 metode ca să treci de sesiune cu brio” sau ”Ce trebuie să știi despre învățat” etc…

După ce te documentezi vreo două săptămâni despre metodele de studiat că doar trebuie să verifici toate sursele , îți faci un program care începe ceva de genul ”De mâine mă apuc de învățat. Gata!! Îmi fac un program sever, pe care o să-l respect cu strictețe și o să fie bine!” Urmează un timp, de regulă variază de la student la student, în care te pregătești moral, fizic și psihic. Apoi, iei o foaie și un pix și îți schițezi un orar pentru învățat.

ORARUL DE TORTURĂ – SESIUNE VARĂ

08:00 – mă trezesc

08:15 – 09:00 – micul dejun

09:00 – 12:00 – învățat

12:00 – 13:00 – prânz

13:00 – 13:30 – odihnă

13:00 – 18:00 – studiat intens

18:00 – 19:00 – cina

19:00 – 20:00 – pauză de serial

20:00 – 23:00 – învățat

23:00 – 24:00 – recapitulare

Și tu chiar crezi în acest orar. Îți printezi mai multe exemplare: unul îl lipești deasupra patului din dormitor. Să fie primul lucru atunci când te trezești și ultimul lucru când te duci să dormi. Un exemplar îl lipești în bucătărie, pe frigider. Nu cumva să te apuce gătitul în timpul orelor de învățat!! Alt exemplar aterizează pe oglinda din baie și altul pe ușa de la intrare în apartament.

cursuri-studenti

Te trezești a doua zi. Vezi orarul. Spui cu entuziasm ”De azi mă apuc de învățat. Dar, stai! Mai întâi, trebuie să mănânc ceva”. Dai fuga în bucătărie, deschizi frigiderul și observi că nu ai ouă. ”Ahh! Fix acum când voiam omletă. Am citi eu undeva că un gălbenuș de ou îți stimulează memoria.  Trebuie să cobor până la magazin.”

În timp ce te îmbraci îți dai seama că omleta merge foarte bine cu brânză feta. Și tu nu ai brânză feta. Să nu mai spunem că e musai și o salată asortată.Îți faci rapid o listă de cumpărături. Mai adaugi pâine, coca-cola, cafea, supă la plic. Cum de ce? Ca să te poți apuca de învățat, să nu te foiești pe drum toată ziua. Buuuun. Mergi la magazin, cumperi de tot ce era pe listă, cumperi chiar și ce nu era pe listă (just in case), îți pregătești micul dejun. Acum e timpul să înveți.

Mergi în dormitor și observi praf pe birou. ”Deci eu nu pot învăța dacă am praf pe birou. Trebuie să fie curat, că așa am citit într-un articol”. Și dai cu aspiratorul, ștergi cu Pronto toată mobila, duci gunoiul. ”Acum pot învăța!!” Ei, chiar ai crezut? Te sună un coleg din liceu și te invită la o cafea. Ohh, dar nu poți fi nepoliticos și să nu te duci. E chiar nesimțire, așa pe față! ”Recuperez eu pe seară cu învățatul.”

Te duci la cafea, te plimbi, te mai întâlnești cu vreo 2-3 prieteni și ajungi acasă, într-un final. Îți amintești că trebuie să înveți, dar un singur lucru trebuie să faci înainte. Un duș! Faci duș, te dai cu ulei ( înveți mai bine dacă ai pielea hidratată), te schimbi în pijamale și deschizi cursurile. Hopa!! e deja ora 24:00.

Trebuie să mă odihnesc pentru o nouă zi de studiu…

xoxo

 

8 Replies to “O zi de studiu din viața unui student”

 1. Hahahaha, toţi am trecut prin asta. Bine că nu era facebook. Dar erau colegii de apartament sau de cămin şi era remy sau rentz.
  Foarte bine scris!

  1. Mersi 😉 bine pentru tine ca a ramas doar o amintire, greu pentru mine ca e inca realitate :))))

   1. Hai că trece! Şi e o realitate atât de frumoasă, încât te invidiez 😉

 2. .lol: Parcă ai fi soră cu fiică-mea! 😆
  P.S. Parafrazând un… clasic încă în viață mai că-mi vine să-ți spun și ție Lasă, fată frumoasă și deșteaptă, trece și stresiunea asta! 😉

  1. Hahahaha..deci se cunoaste fenomenul! 😀

   1. Daaa, al naibii de bine-i cunoscut fenomenu’! 😆
    Ia zi, câte zile de supliciu ai dovedit? 😕

    1. Hehehehe..bine ca nu-s singura!! :))
     Zero zile..oups 😛

 3. Ha-ha-ha !!! 🙂 🙂 🙂
  https://youtu.be/SyWtvgqeXvo
  Aliosa.

Leave a Reply