Iubirea asta, bat-o vina!!

Despre iubire s-a scris și încă se va scrie. S-au scris povești, basme, romane și chiar poezii. Este un subiect destul de comun și toată lumea crede că e cunoscător desăvârșit în acest domeniu. Dar scopul meu de astăzi nu este să dau o definiție (sincer nici nu știu una). Poate mă ajutați voi! 😀 Eu azi voi analiza o piesă destul de cunoscută și, ce e drept, cam veche, în care se cântă iubirea. Deci, luăm una bucată piesă și una bucată bebe, pardon, fată.

descărcareCred că toată lumea cunoaște piesa, mai măcar refrenul Ghiță, cântată de Cleopatra Stratan. Măi, copilul ăla de trei ani cântă despre iubire. Este Cleo drăguță, inocentă și un kilometru de dulce, dar când zice ”Greu, tare mi-i di greu/ Vreu, dar nu știu ci vreu”, are dreptate. Ce să știe săraca la trei anișori? Sărăcuța abia pronunță corect acele cuvinte. O cred că e greu să fii atent la gestică, mimică și alte chestii de țin de regie. De ce nu lasă fata aia să crească și abia după aceea să facă bani din urma talentului ei?

Așa ne place să terorizăm bieții copilași când sunt mici. Pe unii ”îi chinuie” talentul, altul e un mic culturist. Să nu-mi spuneți că nu-l cunoașteți pe Micul Hercule. Să nu mai vorbim de celebra Holmes, care face moda în State. Dacă nu educăm acești copii când sunt mici, când le mai oferim educație?

Tatăl ei susținea că asta își dorește micuța Cleopatra. Pe bune, s-a trezit asta mică și, în timp ce-și bea lapticul i-a zis la taică-su ”Tati, de mâine vreau să-mi scot un album. Să moară toți ciudă. Mai ales urâta aia de Andrada care nici măcar nu știe să meargă la trei ani!” Hai să fim serioși! Și dacă e atât de talentată, de ce acum nu mai cântă?

”Dar numai nu veni cum vii tu/ De obicei cu mâna goală”. Opa..deja trecem la un alt nivel. La interes. Deci, Ghiță, dacă tot mă iubești așa cum zici, să nu îndrăznești să vii cu mâna goală. Adu și tu o suzetă nouă, un măr cu biscuite, ceva. Poate chiar un desene nou, că astea de pe Cartoon deja sunt vechi.

Voi ce părere aveți despre pruncii ăștia care sunt puși în lumina reflectoarelor?

4 Replies to “Iubirea asta, bat-o vina!!”

  1. Sunt de acord cu tine, ar trebui lăsați să-și trăiască din plin copilăria.
    Măcar Cleopatra e cât de cât naturală, dar când aud fetițe cântând mai ceva ca niște femei mature… serios că nu mi se pare deloc potrivit și îmi pare rău pentru ele,

  2. Eeee… Vezi ? Nu esti la curent. Dupa ce a avut succes cu 3-4 piese, ta-xu’, adica Pavel Stratan, a spus ca ca gata cu gluma. Ca fusese mai mult un soi de distractie, fiindca o auzea pe asta mica cantand prin casa si si-a spus “Hai sa incercam, sa vedem ce iese” dar ca nu mai era cazul sa continue fiindca e doar un copil care merita sa aiba o copilarie normala. Ase ca n-ai diloc dreptate in ceea ce spui.

    1. Scuzele mele că nu sunt la curent, dar tot cred că s-a forțat un pic nota. 🙂

  3. Şi eu ştiam că nu a forţat-o…

Leave a Reply