Dependenți de dragoste

dependenti-de-dragoste

Noi, oamenii, suntem dependenți de dragoste. De când suntem mici, de când ne naștem. Nici bine nu venim pe lume și începem să facem scandal dacă nu simțim căldura mamei, brațele ei puternice în jurul corpului nostru micuț. Ne liniștim abia când pe mângâie pe căpșor și ne sărută pe frunte. Și de atunci, în fiecare zi, suntem dependenți de dragoste.

 

Avem nevoie să știm că suntem iubiți. De familie, de partenerii noștri de viață, de prieteni, de vecini. Am nevoie să știm că în societatea noastră plină de oameni răi și oportuniști, există cineva care ne iubește. Avem nevoie să știm că, orice s-ar întâmpla, cineva este și va rămâne acolo pentru noi. 

Suntem dependenți de dragoste. De afecțiune și de cuvinte spuse din inimă. De fluturași în stomac. De priviri calde. De îmbrățișări. De sărutări. De povești frumoase de dragoste. De persoane! Ele creează o dependență mult mai mare decât drogurile, tutunul sau alcoolul.  

Fiecare zi a vieții noastre este o provocare. Zilnic ne căutăm doza de dragoste și nu suntem liniștiți până nu o primim. Riscul de a deveni frustrați sau depresivi este destul de mare, în cazul în care nu ne primim doza de dragoste pentru o perioadă. 

Suntem dependenți de dragoste și pentru asta nu există tratament!

xoxo

3 Replies to “Dependenți de dragoste”

  1. Este o dependenţă frumoasă. Dureroasă uneori dar frumoasă…

    1. E al naibii de frumoasă! 🙂

  2. […] de primăvară, Ochii căprui, Fata veselă, Literele sufletului, Gânduri, Jurnalul inimii, madmoisellesarcastique, Monik, Dorothea, Alina, anacronietzsche, Lorelei, Nicole,  domnu’ io , Prinţesa Albastră […]

Leave a Reply