Nu lăsa pe mâine ce poți spune azi!

Nu fi acea persoană care evită să spună lucrurilor pe nume. Nu lăsa să se adune în tine frustrări, căci nu duce sub nici o formă la un happy ending. Nu încerca să pari mai curajoasă decât ești, mai smart, mai citită, mai stilată, mai chill, mai cu capul pe umeri, mai altfel decât toate celelalte muritoare de rând. Nu accepta anumite provocări doar pentru că cei din anturajul tău o fac și nu lăsa părerea celorlalți să o schimbe pe a ta. Nu încerca să fii superioară, crezând că vei fi mai mult apreciată și nici arogantă pentru a câștiga respect. Nu ezita să-ți impui punctul de vedere ( cu bun simț, de preferat), să comunici atunci când vezi că lucrurile sunt neînțelese, să spui ce te deranjează. să ceri ceea ce vrei.

 

De ce spun toate acestea? Pentru că, la un moment dat, vei obosi. Te vei simți înfrântă, trădată, neînțeleasă, bârfită, neajutorată. Mai devreme sau mai târziu vei ceda și vei realiza cât de afectată ești. Și nu va fi vinovată persoana de lângă tine pentru faptul că nu a ghicit ce se întâmplă cu tine, nici cea a mamei tale pentru faptul că îți lasă spațiu când vede că te comporți ca o posedată.  E vina ta și doar a ta.

Nimeni nu va ști ce te macină, de fapt, și nu toată lumea vede dincolo de aparențe. Nu vorbi pe ocolite, crezând că interlocutorul este mai deștept și va prinde mesajul. S-ar putea să ai surprize. Și surprize din alea, neplăcute. Vorbește direct, altfel te vei pierde în detalii și nu vei face decât să bulversezi persoanele din discuție.

Nu îți trăi viața făcându-le pe plac persoanelor din jurul tău. Nici măcar celei mai bune prietene. Vei sfârși prin a-ți plânge de milă pentru faptul că nimeni nu te apreciază și nu vede ce faci pentru el/ea.

                             Scopul vieții tale ar trebui să fie altul. Te provoc să-l descoperi!

xoxo

2 Replies to “Nu lăsa pe mâine ce poți spune azi!”

  1. bun titlu, tare bun !

Leave a Reply