Colectiv. We love life!

concert-viata-optimism

Am citit cu durere în suflet ceea ce s-a petrecut în Colectiv. Nimeni nu a prevăzut dezastrul produs, însă toată lumea are o părere. Bună sau rea. Dură sau plină de compasiune și empatie. Ignoranți sau persoane dornice să ajute familiile celor decedați sau cei răniți din spitale. Persoane care aruncă cu noroi în sistemul politic, sanitar și își continuă drumul. Persoane revoltate, care judecă fără să cerceteze. Persoane care vorbesc urât la adresa celor decedați, ba mai mult consideră că au ”suportat consecințele faptelor lor nesăbuite”. Când vom învăța ceva din tot ceea ce vedem ori se întâmplă în jurul nostru?

viata-oportunitati

Și ce este viața? Știi tu să o prețuiești și să înveți ceva din lecțiile pe care ți le oferă?

Viața este o călătorie. De-a lungul timpului, vei avea tot felul de situații pe care trebuie să le înfrunți, vei cunoaște locuri noi, oameni noi și vei dezvolta noi pasiuni. În fiecare zi a călătoriei trebuie să decizi ce să faci, încotro s-o iei. Uneori ești singur. Alteori ești în compania unor persoane drăguțe. Cert este că vei da peste tot felul de oameni: mitocani, mincinoși, urâți, depresivi, bădărani, glumeți, maneliști, figuranți, prefăcuți, timizi, nesiguri, bârfitori, lași, sinceri, optimiști, secretoși, etc. Important este alegerea pe care o faci, lângă cine decizi să-ți continui călătoria.

Viața mai este o lecție. Da da, a fucking huge fat lesson! Nu toți o pricep și prea puțini reușesc să învețe ceva din ea. Când ești mic înveți să respiri, să plângi, să gângurești, să mergi în două piciorușe, să râzi, să mănânci singur, să urlii din toți pămânii până primești jucăria pe care ți-o dorești, să scrii, să te joci, să citești. Apoi treci la un alt nivel, înveți să treci peste o despărțire, un divorț, un deces în familie, înveți să spui lucrurilor pe nume , înveți să cazi și să te ridici, înveți gustul înfrângerii, înveți care sunt lucrurile esențiale și valoroase, înveți că prietenii sunt și nu prea, că dragostea durează până când moartea vă va despărți, dar se termină mult mai repede, înveți că oamenii sunt buni, dar pot fi și extrem de răi, evil chiar, înveți să supraviețuiești.  Viața îți servește lecțiile pe rând, când una bună, când una rea. Niciodată nu e cum dorești sau cum te aștepți.

Înveți că în această călătorie să te încrezi în Dumnezeu. Înveți să-ți asculți inima și instinctul. Înveți să te bazezi pe forțele proprii. Niciodată pe alții (sau de prea puține ori). Înveți să nu fi naiv și să nu mai crezi în ”voi veni mâine sigur” ori alte promisiuni. Înveți că un ”te iubesc” nu se rostește după trei săptămâni și este de neprețuit când ți se spune după ceva ani.

imbratisare-curaj-speranta

Înveți că viața este un puzzle alcătuit din faptele și alegerile tale. Înveți că oamenii care vorbesc mult fac puțin și că foarte multe cuvinte rostite sunt lipsite de sens și semnficație. Înveți că familia este cea mai importantă și ești un om binecuvântat dacă ai un loc unde îș poți numi ”acasă”. Înveți că tu ești sursa ta de fericire și că nu trebuie să o cauți în altă parte.

Înveți că fericirea constă în a ține de mână un copil și nu o geantă Prada. Înveți că banii nu aduc fericirea, dar, vorba Andrei, este bine să-i ai pentru a condimenta iubirea. Înveți că bogații nu sunt întotdeauna fericiți, ci au probleme, frici, temeri și îngrijorări mai ceva decât săracii. Înveți că oamenii care râd tare, zgomotos o fac pentru a ascunde faptul că au un suflet plâns, trist, faptul că respiri, că ai o voce minunată, că auzi și ai miros sunt cadouri zilnice și nu sunt deloc banale.

Înveți că totul este efemer, noi suntem efemeri și că nimic nu ține forever. Înveți să te obișnuiești cu faptul că viața te poate lăsa speechless atunci când te aștepți mai puțin. Înveți să prețuiești ce ai, să nu aștepți totul pe tavă și că un Hermes sau Michael Kors nu valorează nimic atunci când te afli față-n față cu boala.

Înveți că în viață trebuie să ai răbdare, că schimbările nu se întâmplă peste noapte și că satisfacțiile vin doar atunci când muncești mult. Înveți că iubirea și respectul nu se demodează niciodată, iar dacă o persoană nu te iubește cum vrei, nu înseamnă că nu te iubește.

Înveți că iubirea nu se măsoară în partidele super hot pe care le ai, ci în serile în care poți adormi cu zâmbetul pe buze în brațele celui pe care-l iubești, după o zi obositoare. Înveți că un one-night-stand are rolul ei și nu trebuie să faci din asta o obișnuință.

Înveți că este important să ierți, chiar dacă nu uiți și chiar dacă oamenii continuă să te dezamăgească.

Înveți faptul că, în fiecare zi a călătoriei tale, mai ai ceva, altceva de învățat!

xoxo

One Reply to “Colectiv. We love life!”

  1. OMUL cat traieste INVATA ! 🙂

Leave a Reply