Fata dinainte

fata-dinainte-recenzie

De mult timp nu am citit o carte atât de captivantă, de antrenantă, de mind fuck precum Fata dinainte. Este un thriller de excepție, surprinzător, cu o acțiune complexă, cu personaje diferite , cu multe mister – un roman perfect!

Ți-ai imaginat vreodată cum e să trăiești vreodată într-o casă super-ultra-mega modernă, minimalistă, cu tehnologie foarte avansată? O casă perfectă din toate punctele de vedere? Ei bine, casa din One Folgate Street reprezintă idealul atunci când vine vorba despre o locuință, însă nu multe persoane ajungeau să se mute în ea. O casă cu multe reguli, cu un contract de închiriere mai ceva ca un contract la bancă și cu un proprietar extrem de pretențios.

fata-dinainte-recenzie

Trebuia să parcurgi multe etape, să completezi formulare peste formulare, să scrii o scrisoare de intenție până să ajungi la un interviu final cu proprietarul. Ciudat, nu-i așa?

Dar chiar și așa, Emma și Jane ajung să se mute în această casă. Nu ambele în același timp, ci separat. Ele trec toate testele impuse de către Edward – proprietarul One Folgate Street – și ambele își doresc să o ia de la zero și să-și construiască un alt fel de viitor. Ce ziceți, reușesc?

fata-dinainte-rezumat

J.P. Delaney redă povestea cărții pe două planuri, trecut și prezent, atunci – acum, din perspectiva fiecărei chiriașe. Atunci – Emma, Acum – Jane. Nu este deloc o trecere greoaie de la una la alta, o să vedeți dacă veți citi. Chiar dacă cele două femei nu se cunosc, ele au în comun mult mai multe lucruri decât își pot imagina. Motivele lor pentru care se mută în această casă sunt diferite, însă ambele ascund o mare durere.

Încerc să nu vă dau prea multe spoilere pentru a nu vă strica lectura, dar Fata dinainte este un roman extrem de interesant. Un roman care demontează ideea noastră despre perfecțiune, problemele cotidiene, manipulare și minciună. Acțiunea se schimbă radical, de la un capitol la altul descoperi o altă latură a personajelor, o altă mască, o altă caracteristică.

fata-dinainte-review

Adevărul este descoperit treptat, secretele ascunse, bine păstrate ies la iveală unul câte unul, însă deloc într-un mod previzibil și plictisitor. J. P . Delaney știe să-și țină cititorul aproape, să-i dea suspans cu porția și să-l lasă să rumege informația. În Fata dinainte, drama este la ea acasă, iar Emma se dovedește a fi o drama queen, deși din primele capitole nu ai zice asta.

Acțiunea devine de o mie de ori mai palpitantă din momentul în care Jane începe să-și pună întrebări legat de persoana care a stat înaintea ei acolo. Mica ei anchetă îl deranjează pe Edward, însă Jane este perseverentă și reușește să avanseze cercetările fără a-l alarma pe proprietar. Totuși, lucrurile devin periculoase pentru Jane și este la un pas de moarte, precum a fost și Emma.

fata-dinainte-recenzie

Ce au cele două în comun? Cine a omorât-o pe Emma? Ce ascunde Edward? De ce este soțul Emmei atât de interesat de Jane?

Promit că Fata dinainte este acel gen de roman despre care vei vorbi mult timp după ce l-ai terminat de citit și te va pune pe gânduri. Este un roman psihologic demențial, pe care vi-l recomand cu căldură să-l citiți!

7 Replies to “Fata dinainte”

 1. Agache Lucica says: Reply

  Chiar imi place,continut super,povestire frumoasa,merita recomandata,multumesc

  1. Mă bucur mult! Te pup!

 2. ghelbere elena says: Reply

  O carte cu un subiect pe placul meu. Trebuie sa-mi cumpar aceasta carte.

 3. Valeria Chertes says: Reply

  O recenzie foarte frumoasa.

  1. Mulțumesc mult!

 4. Deaconu daniela says: Reply

  Ma tenteaza cartea
  Muktumim de recomandare ?

  1. E super interesanta!

Leave a Reply