În spatele unei vacanțe speciale stă un plan bine pus la punct

vacante-speciale

Nu știu cum sunteți voi, dar eu când îmi doresc vacanțe exotice, am un sistem unic de a îmi alege destinațiile. Un fel de random.org, dar ceva mai interesant. Intru pe CND Vacanțe Speciale, închid ochii și apăs o tastă oarecare. Este o metodă foarte inedită și palpitantă de a descoperi destinații speciale.

Destinații speciale pentru vacanțe speciale este noul meu motto atunci când simt nevoia să evadez din cotidian. Bine, eu simt nevoia să plec în vacanță în fiecare zi, iar dacă vorbim despre vacanțe speciale – păi, cu atât mai bine! Chiar în timp ce scriu acest articol am vrut să văd unde m-ar trimite destinul, ăăăă, pardon, CND Vacanțe Speciale. Destinul mă trimite la birou. În fiecare zi.

cnd-turism-logo

Bali. Hai să nu-i rău deloc, zic eu în sinea mea. Apoi, blondă din fire, mi-am dat seama că nu prea știu eu atât de multe despre acest loc. Hai că poți, Alina, serios! Știu că poți. Bali:plajă, soare, nisip cald, liniște, cocktail, apus de soare minunat? Atât poate să ducă ultimul meu neuron, care și așa face grevă pentru exploatare și cere insistent o mărire de…neuroni.

Serios, creierul meu cred că a plecat deja în Bali fără mine, savurând un Martini și bucurându-se de liniște. Să-l chem înapoi? Să-l strig până mă lasă și plămânii baltă pentru o altă destinație exotică? Să-l ademenesc cu o înghețată cu topping de ciocolată? Să-i transmit telepatic o imagine cu cardul de cumpărături? Să-i mulțumesc că a plecat? Să ofer recompensă pentru găsirea lui? Hmm…

Lăsând gluma la o parte, mi-am dat seama că nu știu aproape nimic despre Bali, despre cultura acestei insule, despre oamenii de acolo, despre obiectivele turistice. Nimic. Nada. Zero. Beznă. Eclipsă totală de lună.

vacante-speciale-exotice

 

Destinații exotice pentru vacanțe speciale este și recomandarea specialiștilor CND Vacanțe Speciale. 

Mi se pare esențial să te documentezi înainte să pleci într-o vacanță. Totodată, mi se pare și o formă de respect pentru destinația aleasă. Să nu mai zic de faptul că, în multe destinații exotice, ai tot felul de restricții sau sunt informații de care ar trebui să ții cont odată ajuns acolo.

Când spun documentare, mă refer la ceva foarte basic, că doar nu te apuci acum te licențiezi în nu-știu-ce destinație exotică. Mi se pare o chestiune de bun simț să ai un minim de habar despre oamenii de acolo, despre cultura lor, tradiții și alte informații elementare, mai ales că vorbim despre un loc de pe un alt continent.

La baza unei vacanțe speciale, dragul meu cititor, stă un research bun. Faptul că intenționez să merg în Bali, îmi fac temele de acasă și îmi fac un plan nu înseamnă că nu o să mă mai bucur de vacanță sau de activitățile pe care le-aș putea face acolo. Ba din contră, cred că mă face să o aștept mai mult și să mă bucur mai mult.

Nu am prejudecăți, nu cred în stereotipuri și nu pun etichete, DAR…știai că majoritatea populației din Bali este religioasă? Ei bine, eu nu știam. Această informație mă ajută enorm pentru că, odată ajunsă în Bali nu m-aș holba efectiv ori de câte ori văd un balinez că se roagă la zei non-stop ori faptul că sunt ceremonii la fiecare colțișor de stradă.

Știai că Bali mai este numit și paradisul cumpărăturilor pentru pasionații de artă? Nici asta nu știam, Google mi-a spus. De ce să nu profit și să merg la sigur pentru a-mi face rost de un tablouaș drăguț pe care să-l atârn mândră pe peretele din sufragerie decât să pierd vremea căutând magazine sau ateliere de artă? Nu mai bine, în timpul ăla în care îmi obosesc aiurea picioarele, aș sta la bronzat? Evident că da!

Știai că scuterul poate fi prietenul tău cel mai bun în Bali? Evident că nici asta nu știam, iar această informație mă ajută să nu rămân blocată în trafic mai ceva ca-n București. Sau, mai nou, la Cluj. Serios acum, cine ar vrea să-și petreacă jumătate din vacanță blocat în trafic? Sper că nici unul! Your welcome! 🙂

Mai sunt multe lucruri de descoperit despre Bali și am tot timpul să o fac, că doar nu plec mâine în vacanță. Deși, nu m-aș supăra chiar deloc! 🙂

În spatele unei vacanțe speciale stă un plan bine pus la punct. Întotdeauna!

Articol scris pentru proba 8 din Sprin SuperBlog 2018!

xoxo

Sursă foto: super-blog.eu

 

 

8 Replies to “În spatele unei vacanțe speciale stă un plan bine pus la punct”

 1. ghelbere elena says: Reply

  Chiar si prin tara cand colind imi place sa ma interesez ce pot vedea pe unde ajung, unde pot gasi cazare conveabila, unde pot manca ceva specific locului.

  1. Da, și în România poți vizita multe locuri frumoase :*

 2. Agache Lucica says: Reply

  Merg oriunde am ocazia si posibilitatea,important sa fie locuri deosebite si nu pot sa spun caci chiar la noi in tara avem ce vizita,orase frumoase,locuri deosebite,oameni primitori,

  1. Așa este 🙂

 3. Valeria Chertes says: Reply

  Mă interesez tot timpul înainte de a merge undeva

  1. Foarte bine, inseamna ca esti precauta! :*

 4. Deaconu daniela says: Reply

  Mie una mi ar plăcea sa ajung in viata asta in Hawai sa vad și eu cum e.
  Pupici?

  1. Sper sa si ajungi! xoxo

Leave a Reply