Everyone leaves eventually

oamenii-vin-pleaca

Oamenii vin și pleacă. Au pretenții și standarde înalte, uneori prea înalte chiar și pentru ei înșiși. Ei se plictisesc prea repede. Mult prea repede. Vor ceva ieșit din comun, ceva ce nu au mai experimentat, ce nu au mai văzut, ceva ce nu mai are nimeni…

Oamenii vin și pleacă. Unii mai devreme, alții mai târziu. Unii pleacă pentru o perioadă scurtă de timp, în timp ce alții pleacă definitiv, fără a se uita în urmă. Unii oameni vin în viața ta pentru o perioadă mai lungă și, uneori, pentru totdeauna. Unii vin în viața ta fără să-i inviți tu și pleacă tot fără ca tu să ai ceva de zis. Pleacă, deși tu încă mai ai nevoie de ei. Deși sufletul tău este legat de al lor.

Oamenii vin și pleacă. Pentru că și-au făcut un obicei din asta sau poate pentru că le este frică. De nou, de necunoscut, de tine sau de ei înșiși. Pleacă pentru că se simt vulnerabili sau poate pentru că nu mai au ce să ofere.

Oamenii vin și pleacă. Iar acest lucru ne schimbă. Mai mult sau mai puțin. Într-un fel sau altul. În bine sau în rău. Fiecare om care vine și pleacă din viața fiecăruia dintre noi ne schimbă, chiar dacă nu prea vrem să recunoaștem asta. Ne schimbă prin felul lor de a fi, prin atitudinea lor, prin comportamentul lor, prin gesturile lor și prin cuvintele pe care le folosesc. Ne schimbă prin rutina lor zilnică, prin principiile pe care le adoptă și valorile după care-și ghidează viață.

Oamenii vin și pleacă…exact cum o vei face și tu, și eu la un moment dat!

Leave a Reply