facebook-dependenta-social-media

Da, mie așa mi se pare. O mare parte dintre noi suntem dependenți de facebook. Dacă s-ar închide mâine, lumea ar intra panică și ar plăti oricât pentru încă cinci minuțele pe prețioasa platformă. O parte s-ar sinucide imediat după ce apare eroarea de logare, o altă parte ar înnebuni, iar alții, în hohote de plâns, ar deschide disperați Yahoo Messenger. Cum era gluma aia? Nu ai facebook, nu exiști! Ei, nu e chiar glumă..pentru mulți este realitate.

Dimineața te trezești plictisit și deschizi rețeaua. Dai scroll fără să citești noutățile, mai dai 2-3 like-uri și apoi te ridici să-ți faci o cafea. Când e gata, dai drumul la TV, dechizi laptopul și…din nou aterizezi pe Facebook. Toată lumea a postat ceva, deci e timpul să postezi și tu o chestie nouă, dar ce? Oare ce ai putea posta interesant? Nu ai nici o idee..Mai iei o gură de cafea că poate îți vine inspirația, dar nimic. Ah, ba da, știi. Iei telefonul, pui lângă ceașca de cafea un croissant și postezi „Heiii, oare ce mâncăm aaaaziii?” – feeling super înfometat. Hmm..nu e bine. Asta ai mai postat și acum două zile și pari a fi la dietă sau nu ai ce mânca. Altceva…ceva interesant, simplu, original și un pic nebunesc! Dar ce, oare ce? Privești în gol, mai iei o gură de cafea și apoi îți vine și ideea. „Bună dimineața!” și pui și un smiley face.

Like-urile nu încetează să apară, plouă cu like-uri, ba chiar primești și comentarii. Ai zis comentarii? Wow…nici nu te așteptai la așa ceva.

Primul care-ți răspunde este Arogantul cu un „ wow…dacă nu postai tu, nu știam că e dimineață!”.  Pentru el, Facebook este o modalitate de a-i tortura pe cei care postează fleacuri, din punctul lui de vedere. Are mereu comentarii acide și seci care au menirea de a-i trăzni pe cei care îndrănzesc să invadeze Facebook-ul cu chestii absolut inutile și plictisitoare.

Nu întârzie să apară Analfabetul.  „Bună dimi ji tzie, bună kfeaua s-au nu?” Acesta se bagă mereu în seamă, indiferent de subiect. Are impresia că ceea ce are de spus este interesant, iar felul în care scrie este cool. De fapt, este o tortură pentru ochi să citești așa ceva, ba chiar îți taie pofta de a mai posta ceva.

Nici Certărețul nu stă prea mult pe gânduri și tastează rapid un  „Pe naiba e dimineață. Este chiar ora 10.01. Minți cu nerușinare și duci lumea în eroare. să-ți fie rușine!” El e genul care, orice ai zice, e greșit. Puteai să zici și că e noapte, că tot nu era bine. Găsea el ceva de comentat și să reușească să te irite. O discuție cu el poate dura și câteva ore, depinde cât de rezistent ești. Se poate lăsa și cu unfriend, și asta numai dacă-l dai tu. Lui îi place să fie popular, să aibă cu cine se certa.

Să nu uităm nici de Bunul Samaritean. Menirea lui este de a se asigura că toți oamenii învață cum să conviețuiască, să învețe bunele maniere și ocrotească pe toată lumea. așa că îți scrie „Sper că ai păpat ceva înainte de cafeluță. Să nu faci rău la stomăcel. Te pup!” Se apucă mai apoi să-ți inspecteze profilul și observă că ai distribuit o melodie la ora 1 am și adaugă un comentariu așa…mai dojenitor, ca o mamă: „fetele cuminți dorm la ora aceea târzie. Plus că face rău la ten!!!”

„Dă-mi și mie un like, ca să câștig acest concurs!”, o să spună CERȘETORUL DE LIKE-uri. Și o să-ți lase un link către un concurs al cărui premiu sunt o cutie de 3 în 1 și un set de linguri. Cel mai bine e să-i dai, imediat după like, și un block, altfel o să dai like-uri zilnic, la toate concursurile lui tâmpite, până o să te usuci de nervi.

Mai sunt și alții, dar aștept să-i numiți și voi! 🙂

xoxo

8 Replies to “„Drogul” Facebook”

 1. Valeria Chertes says: ianuarie 11, 2018 at 5:04 pm

  Foarte tare acest articol, exact asa este.

  1. madmoiselle says: ianuarie 12, 2018 at 11:02 am

   Merci frumos! 😀

 2. Popa Oana-Gabriela says: ianuarie 11, 2018 at 6:58 pm

  Recunosc ca in ultima perioada am devenit si eu un pic dependenta de facebook si nu este bine…prietenul meu se cam plange de mine :)))

  1. madmoiselle says: ianuarie 12, 2018 at 11:02 am

   Ai grija :)) te pup

 3. ghelbere elena says: ianuarie 14, 2018 at 9:03 am

  Ce ma deranjeaza cel mai mult este ca sunt zilnic bagata in tot felul de grupuri care nu ma intereaza.

  1. madmoiselle says: ianuarie 15, 2018 at 12:04 pm

   Da, e destul de suparator si acest lucru!

 4. Anda Stanciu says: ianuarie 26, 2018 at 12:58 pm

  Și eu sunt dependenta de acesta rețea de socializare

 5. Mihaela-Daniela Dobre says: ianuarie 28, 2018 at 3:07 pm

  Este foarte adevarat acest articol!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*