Când ai zis ultima oară „mulțumesc”?

multumesc

 Un mulțumesc sincer, din inimă. Fără să te simți obligat sau să o faci din politețe. Când ai zis oare mulțumesc chiar dacă nu te-a auzit nimeni?

 

O prietenă veche și tare dragă sufletului meu îmi spunea că trebuie să fiu puțin mai egoistă și că e timpul să mă gândesc mai întâi la mine și apoi la cei din jurul meu. „ Tu nu vezi, Alina dragă, că-ți sună telefonul sau ești căutată pe facebook numai când are cineva nevoie de tine? Numește te rog o persoană care te-a sunat în ultima săptămână pentru că îi era dor de tine sau voia să vadă cum ești și câți te-au sunat în șapte zile pentru că trebuia să îi ajuți cu ceva?” După ce am terminat discuția la telefon cu D., am făcut o evaluare și cam avea dreptate. Zero persoane m-au căutat să mă întrebe ce mai fac, în schimb cinci persoane îmi solicitase ajutorul. Pe moment m-am întristat, dar am zis că e doar o întâmplare,așa s-a nimerit. Ei bine, timpul a trecut, iar persoanele care mă căutau pentru că, într-adevăr voiau să vorbească cu mine nu a crescut foarte mult.

De la discuția cu prietena mea am fost destul de atentă să văd cine și de ce mă caută, iar acest lucru m-a făcut să văd cine merită să-mi fie aproape. Nu am nici cea mai mică problemă să ajut pe cineva, dar dacă mă are în agenda telefonului numai pentru că, din când în când are nevoie de ajutor, atunci nu merită să am o prietenie cu acea persoană.

Astăzi o persoană mi-a scris pe facebook, dar nu să-i fac un favor, ci să îmi amintească faptul că sunt frumoasă și să-mi ureze o zi bună! Ei bine, acest prieten m-a făcut să zâmbesc pe ziua de azi și mi-a demonstrat că mai sunt persoane care te caută pentru că îți vor binele.

Eu sunt o persoană care vede mai mult partea negativă a lucrurilor și recunosc că nu spun foarte des mulțumesc. Dar azi am rostit un mulțumesc sincer, chiar dacă nu m-a auzit nimeni!

Mulțumesc, prietene drag!

xoxo

Leave a Reply