Doza de fashion cu Andreea Avram

„Aș vrea să fac toate prin puterile mele și să fiu privită ca eu care am fost bună în ceea ce fac, decât să fiu privită prin colaborările pe care le-am avut cu alte persoane și să se interpreteze că datorită lor am ajuns acolo”.

Invitata mea de astăzi este o tânără pasionată de lumea modei, talentată și creativă, dar cel mai bine o lăsăm pe ea să se prezinte.

fashion-blogger-street-style

Așadar, cine este Andreea?

Păi nu prea vreau să vorbesc prea multe despre mine ca și persoană, că nu mă promovez pe mine. Pe blog, promovez moda. Ce îmi place mie, cum văd eu moda și cum pot să fac asta pe înțelesul tuturor. Nu mă promovez pe mine. Nici pe blog nu vorbesc despre mine, nici măcar nu am acel About pentru că nu vreau să fie despre mine ca om, vreau să fie despre mine ca stil vestimentar sau stilul altor persoane care ar putea fi pe placul oamenilor. 

Bun! Văd că nu vrei să vorbești despre tine, atunci îți propun să vorbim despre fashion. De unde pasiunea pentru modă?

Tu, și eu m-am întrebat de unde, dar nu știu…Cred că de la mama. Nu neapărat că ea este foarte fashion sau are un stil, doar că mereu îmi spunea să fiu altfel și să îmi iau lucruri pe care alții nu le aveau. Dacă îi spuneam că vreau o pereche de blugi, de exemplu, și dacă mai vedea la cel puțin două persoane pe stradă, nu trebuia să am și eu perechea aia. Și atunci mereu am încercat să mă autodepășesc și să vreau altceva. Să vreau mai mult și mai mult.

Și probabil că așa a fost și cu moda: bine, nu pot să studiez, nu pot să mă duc la o facultate pe profilul ăsta, haide să fac totuși ceva. Și apoi am început și mi-am zis că uite, pot să fac mai mult cu chestia asta, pot să fac articolele mai de calitate, sau mai ciudate, sau mai bune. Plus că am văzut că și eu pot să mă îmbrac mai bine, să-mi schimb stilul, să fiu altfel! 

Dar cred că de la mama am pasiunea asta pentru modă…

De unde îți vine inspirația pentru articole? Îți urmăresc cu interes contul de pe Instagram și văd numai ținute superbe!

De la alte persoane. 

Urmărești alți bloggeri sau persoane consacrate din domeniul modei?

Da, bloggeri internaționali. 

Ne dai și câteva exemple?

Nu știu dacă e neapărat o calitate sau un defect, dar urmăresc blogurile foarte bune, care sunt foarte cunoscute și care au un renume foarte mare. Oarecum, mă pun în umbră pentru că nu mă compar cu ele și sunt foarte jos comparativ cu ele, dar mi se pare că mă ajută să-mi doresc mai mult. 

Ce bloguri urmăresc?! În general urmăresc bloguri de street fashion și mai puțin bloguri ale unei persoane. Bine, asta nu înseamnă că nu urmăresc și persoane, dar mă axez pe street style și pe blogurile de street style pentru că oferă o varietate mai mare. 

Orice persoană are un stil al ei și poate nu-mi place tot timpul cum e îmbrăcată sau ce reprezintă, dar așa pot să îți alegi. Păi ar fi: Style du Monde, Le 21eme, o urmăresc și pe Doina Ciobanu – e și ea destul de bună. Ar mai fi J`ai Perdu Ma Veste – știu că are o denumire mai ciudată și nu știu de la ce vine, dar e foarte tare blogul și revistele online care, mno, cum e Săptămâna Modei din diverse orașe, au articole de street style. Mai mult astea le urmăresc și de acolo îmi iau și inspirația pentru ținute. 

street-style-adidași

De exemplu, dacă pe street style am văzut de trei ori o pereche de adidași de la o firmă, încerc să văd cum pot eu să prezint adidașii respectivi astfel încât să fie purtabili de mai mulți oameni, de mai mult vârste, cu mai multe stiluri vestimentare și acela să fie subiectul. 

Și de asta, de obicei, aleg o temă și pun diverse poze pe tema respectivă sau dacă nu, poze cu mine, ca să poată lumea să aleagă ceva de care să se simtă inspirat. 

Cum ți-ai defini stilul tău vestimentar?

Street style. Mai mult stilul ăsta de stradă, casual, dar și ceva așa mai tricky care să atragă atenția.

Eu trebuie să-ți mărturisesc faptul că am câteva ținute de pe blogul tău care-mi plac foarte mult – ai câteva ținute cu o blăniță crem-bej. Îmi place mult cum combini articolele vestimentare, bănuiesc că trebuie să ai ceva curaj pentru asta.

Mmm..ba da, trebuie să ai pentru că, cum trăim în România și lumea nu e atât de pusă la curent și nu e atât de open mind, mă confrunt și eu cu anumite comentarii, cu anumite priviri mai insistente. Câteodată sunt lăudată pentru felul în care mă îmbrac pe stradă, câteodată sunt blamată, dar ăsta e riscul. Nu poți să mulțumești pe toată lumea și, în primul rând, trebuie să te simți tu bine cu ce te îmbraci. 

Nu-mi aleg o ținută neapărat ca să se uite lumea la mine pe stradă, să mă arate cu degetul, să comenteze sau să mă admire. Îmi aleg o ținută pentru că poate acea ținută m-a reprezentat în ziua respectivă sau așa m-am simțit eu bine. 

”Fiecare poate să-și pună nota personală într-o ținută și nu trebuie să copiezi o persoană anume. Dacă îți place un articol vestimentar într-o poză, asta nu înseamnă că îți stă și ție neapărat bine!”

ținuta-zi-blana

Cât de mult contează atitudinea cu care porți o ținută?

Cred că contează foarte mult. Automat, dacă tu nu te simți bine în ținuta respectivă, o să se vadă pe tine acest lucru sau dacă tu ești genul de persoană care se îmbracă sport și ți-ai luat o rochie elegantă și pantofi cu toc, clar o să se vadă pe tine că nu te reprezintă și că nu ești tu. Atitudinea spune totul! Aceeași ținută poate să arate diferit pe două persoane doar prin atitudine și încrederea cu care o poartă. 

Te consideri un fashion icon, un model pentru publicul feminin din Cluj?

Nu. Nu pentru că nu prea m-am axat pe România și pe piața românească și nu prea am contact și tangențe cu bloggeri români de fashion. Nu pot să fiu un fashion icon peste ei dacă nu m-am adresat neapărat lor, ci pentru lumea întreagă. Și cum articolele mele sunt în engleză și domeniul meu e .com, e mai greu, dar asta nu înseamnă că nu poate intra oricine sau nu poate să acceseze pagina blogului sau pagina facebook-ului oricine.

Nu am ca grup țintă o anumită categorie de oameni dintr-un anumit oraș sau dintr-o anumită țară cărora mă adresez pentru că, până la urma urmei, toată lumea are probleme cu stilul vestimentar sau cu combinarea articolelor vestimentare. 

Că tot vorbeai de domeniul blogului tău, cum a luat naștere Outside the Vogue?

Nu m-am gândit niciodată să fac un blog, doar că îmi plăcea moda și voiam să intru oarecum în lumea modei. Ca orice alt lucru, trebuie să găsești o cale să ajungi acolo. Ideea asta de blog mi-a fost sugerată de o prietenă. No bine, îți place moda, vrei să ajungi acolo, dar vezi o cale?! Păi, nu! Și te-ai gândit vreodată că un blog te poate ajuta, mai ales că deja se știa de blogging, deja existau bloguri de fashion, deja lumea era familiarizată cu conceptul acesta. Și atunci am zis că eu, cum nu am o altă idee sau variantă mai bună, hai să încep cu asta. 

Blogul a luat naștere acum doi ani, e un fel de copil – încerc să-l cresc și să ajungă acolo unde vreau eu să ajungă.

outsidethevogue-logo

Ai un punct anume în care vrei să ajungă blogul tău?

Până acum a mers mai mult din inerție și unde va ajunge, va ajunge. Apoi, însă, am realizat că parcă aș vrea să ajungă mai sus și să pot să fiu privită ca o persoană care prin blog poate să ajute alte persoane. Să devin mult mai cunoscută și, de ce nu, mai căutată pentru idei, stil..

Te-ai gândit la posibile colaborări cu anumite branduri/ designeri? 

Sincer, nu m-am gândit. Teoretic, aș vrea să fac toate prin puterile mele și să fiu privită ca eu care am fost bună în ceea ce fac, decât să fiu privită prin colaborările pe care le-am avut cu alte persoane și să se interpreteze că datorită lor am ajuns acolo. 

Ai început blogul direct pe domeniu sau pe ceva platformă gratuită?

Păi am început pe platformă, la început, pentru că nu știam foarte multe despre lumea blogging-ului și nu aveam foarte multe informații. Domeniul IT și calculatoarele nu sunt punctul meu forte! Am început pe wordpress unde totul era gratis și apoi am început să cunosc mai multe despre blogging, să văd că există și alte posibilități, că poate să arate pagina mai bine sau să cumpăr un domeniu. La un moment dat, probabil, o să fie și site cumpărat și făcut de la zero astfel încât să fie cum vreau eu și să nu fiu limitată. 

Cât timp dedici blogului?

Nu atât de mult pe cât mi-aș dori, dar încerc. Așa cum ai spus și tu despre blogul tău că încerci să fii constantă și să fii cât mai prezentă, la fel și eu încerc pe cât posibil să postez cât de des pot. Cam de trei ori pe săptămână, cam asta e frecvența cu care postez pentru că trebuie să lași omului timp să intre și să nu aglomerezi. 

Nu mi se pare ok nici să scrii nici foarte mult și foarte des, dar nici lași așa în aer..

Cât timp îți ia ca să te pregătești pentru un shooting?

Vaaaaai! (râde). Câteodată e groaznic! Înainte, când erau mai dese ședințele foto cu mine decât articolele, aveam o oarecare regularitate. Adică se știa că o dată pe săptămână trebuie să fie și ceva despre mine, o ținută a mea. Și de cele mai multe ori nu știam în ce să mă îmbrac sau ce să port și era presiunea aia că se apropie ziua, se apropie momentul și eu nu știu cum să mă îmbrac sau am o ținută care nu mă reprezintă în totalitate. 

Și eu am ținute preferate sau articole preferate și mereu încerc ca la fiecare ținută pe care o fac să mă reprezinte și să mă simt bine în ea, nu doar să aleg niște haine și să pozez. Gata, asta e ținuta! Dar, durează! Și, de cele mai multe ori, dacă nu îmi vin idei sau nu am inspirația necesară, încep scroll, scroll, scroll până ce îmi atrage ceva atenția. 

Și în ținute mă inspir de la alte persoane, dar nu toată ținuta, ci culori sau un articol pe care l-a combinat nu-știu-cum sau o pereche de adidași care mi se par banali, dar în combinația aia parcă îi scoți în evidență. 

rochie-all-black

rochie-negră-vaporoasă

rochie-tenisi-mix

Ai primit mesaje pe blog de la cititori?

Da, cum blogul are deja 2 ani, am primit. Începutul a fost mai greu, dar am început să vizitez alte bloguri, să leg prietenii cu alți bloggeri, să vorbim despre ținute sau despre postări și am fost contactată pentru promovare de produse sau diverse reclame. 

Colaborările au fost cu branduri internaționale sau locale?

A fost o colaborare internațională, iar colaborări locale nu am avut pentru că nu mă adresez publicului local. Dar, în general, nu am acceptat colaborările pentru că nu mi se păreau produsele atât de bune ca articolele mele și mi s-a părut o discrepanță să promovez niște articole care nu-mi plac, dar o fac doar de dragul de a le promova, când eu aspir la mai mult. 

Te apreciez că faci lucrul ăsta, că poți spune un nu ferm unei colaborări.

Da, și tu când ai vorbit despre chestia asta parcă m-am regăsit. Nu sunt singura ciudată care spune ”Nu, nu ești destul de bun pentru mine!”

Dacă ar fi să vorbim despre stilul vestimentar al publicului feminin din Cluj, cum l-ai descrie?

Mmm, cu mici excepții, e bun. E bun pentru că e și orașul mai mare, are și mai multe influențe, oamenii mi se pare că sunt mult mai informați în legătură cu orice, mai ales cu moda. Eu cum vin dintr-un oraș mai mic, nu se pune mare accent pe cum arăți și cum ieși în oraș. Dar în Cluj, lumea pune accent pe acest lucru și, în general, fetele se îmbracă destul de bine. E adevărat că și locațiile îți oferă o oarecare impunere a ținutei și evenimentele din Cluj și e normal să te pliezi și să te adaptezi. 

Care sunt trei piese vestimentare/ accesorii care nu-ți lipsesc niciodată din garderobă?

Blugii, clar. Nu aș putea să trăiesc fără ei. O geacă de piele – mi se pare cel mai ușor de asortat cu orice. Și o pereche de încălțări comode pentru lungile sesiuni de shopping!

Ce nu ai purta niciodată?

Probabil foarte multe culori. Nu m-aș putea îmbrăca foarte colorat. Mi se pare prea mult!

Planuri de viitor ai?

Clar! Aș vrea să ajung, la un moment dat, să ajung să lucrez în lumea modei, să reușesc să fiu stilist – mi se pare cea mai creativă meserie. Cred că o să ajute și blogul în acest domeniu pentru că îmi exersez creativitatea și imaginația. Nu știu dacă o să ajung acolo neapărat prin blog, dar asta mă va ajuta în mod clar și blogul va rămâne mereu o pasiune pentru mine! 

Te-ai vedea pozând ca model pentru diferite branduri?

Nu! Nu m-aș vedea pentru că nu vreau să mă promovez pe mine și fizicul meu, vreau să promovez stilul meu. Atât!

Cam acestea au fost întrebările mele. Acum, la final, mai e ceva ce ai vrea să împărtășești cu noi?

Nu, nu cred. Niciodată nu m-am pregătit pentru un interviu. Știam că va veni, la un moment dat și acest moment în care va trebui să răspund la „cine ești?”, „ce vrei să faci prin blog?”, „unde vrei să ajungi?”, dar tot timpul am amânat. Spuneam: lasă că până atunci o să știu, până atunci o să-mi deau seama. Și a venit momentul ăla și nu, nu mi-am dat seama! (râde)

Vă invit să accesați blogul talentatei Andreea, iar pentru colaborări/ info/ sugestii o găsiți aici. Iar dacă v-a plăcut de Andreea, share-uiți și cu prietenii voștri! Thnx!

Sursă foto: outsidethevogue.com

xoxo

Leave a Reply