A doua ședință de Proskin – impresii

nomasvello-tratament-proskin

Mi-am început weekend-ul care tocmai a trecut cum nu se poate mai plăcut: la centrul de frumusețe Nomasvello Cluj Sigma pentru a doua ședință de Proskin. Pentru cei care au ratat articolul în care vă povesteam despre prima ședință de curățare Proskin, îl găsiți aici.

Mă declar, în continuare, fascinată de acest tratament facial. Nu lasă semne, nu agresează tenul, nu îl irită, nu doare, dar este atât de eficient! Dacă vă spuneam că după prima ședință de Proskin punctele negre s-au retras vizibil, la a doua ședință diferența este și mai vizibilă.

În articolul trecut vă spuneam că este posibil să fi uitat ceva să vă spun și fix așa este! Haha! Înainte de a începe efectiv tratamentul facial Proskin, Diana mi-a făcut o diagnoză a tenului cu o lampă specială cu ultraviolete. Mai exact, Wood Lamp. Diagnoza cu această lampă se face pe întuneric și depistează problemele profunde ale tenului. Este foarte important să știm exact care sunt minusurile tenului nostru pentru a ști cum să le îmbunătățim. Abia după ce faci acest test de diagnoză începi un tratament facial, în funcție de nevoile tenului tău.

tratament-facial-proskin

Eu am aflat că am un ten mixt cu tendință acneică (bine, asta nu era chiar o noutate pentru mine), câteva pete pe față (pentru că nu folosesc produse cu SPF. deci, nu faceți ca mine, multumesc!) și am tenul ușor deshidratat. Așadar, Diana – specialistul Nomasvello din Sigma – mi-a propus să combinăm Proskin-ul cu un tratament de hidratare cu LED și să urmărim evoluția tenului. Asta înseamnă că am făcut doar prima parte a tratamentului Proskin, cea în care mi-a curățat tenul cu acea spatulă metalică. Am renunțat la energia galvanică pentru că aceasta are rolul de a închide porii, iar eu aveam nevoie ca să fie încă deschiși pentru tratamentul de hidratare cu LED.

V-am povestit și în articolul precedent despre procesul de curățare Proskin, așa că nu voi intra în detalii. Demachiere – aplicat ser pe față – spatulă metalică – mai puține puncte negre. Partea interesantă începe odată cu tratamentul de hidratare cu LED. Înainte de a începe procedura, mi s-a explicat cum funcționează aparatul, ce implică tratamentul și ce senzații voi avea, dar am înțeles toate acestea abia în momentul în care am început efectiv tratamentul.

tratament-facial-proskin-nomasvello

Pe toată durata tratamentului am avut ochii protejați cu o dischetă demachiantă și o pereche de ochelari asemenători cu cei de înot. Mi s-a aplicat un produs profesional pe față, asemănător cu un gel și a fost masat până a intrat în piele. Practic am avut parte de un mini masaj facial. Având porii deschiși și tenul deshidratat, acesta a fost absorbit imediat. Apoi a început relaxarea.

Diana mi-a explicat că tratamentul de hidratare cu LED emite lungimi de undă diferite, iar eu le voi vedea sub forma unor culori diferite: roșu, albastru sau verde și galbenă. Eu ma văzut la un moment dat și mov, dar asta e o chestie de percepție. Culoarea roșie are rolul de a stimula circulația sangvinică, culoarea albastră activează drenajul limfatic, iar culoarea galbenă stimulează activitatea sistemului nervos. Eu la început am văzut doar un roșu aprins, însă apoi a început jocul de culori.

Chiar a fost relaxant. Dacă Diana îmi povestea că ea asocia culorile cu anumite stări și sentimente, eu m-am simțit fix ca în seara de Ajun. Era călduț (căldura era din cauza aparatului, tenul se încălzește ușor), aveam „brad” ( luminile din timpul tratamentului alternau ca și intensitate, ritm, viteză – fix ca un brăduț adevărat), iar pe fundal aveam playlist-ul meu preferat. Ce puteam să cer mai mult? Cum aveam ochii închiși, gândul mi-a zburat către copilărie și serile de vacanță la munte, de mersul la colindat, de campionatul de bulgărit, de acasă. Mai trebuie să fie și miros de scorțișoară, cidru și portocale și puteam să cânt „Silent Night”. Ha ha!  Acest răsfăț a durat 15 minute, după care mi s-a curățat fața de excesul de gel de pe față, mi s-a aplicat un alt gel, iar procesul a continuat încă 5 minute.

produse-curatare-faciala-nomasvello

Ce beneficii are tratamentul de hidratare cu LED?

 • ten mai ferm, mai luminos și, logic, mai hidratat.
 • stimulează producția de colagen
 • ten mai întinerit.
 • efect de lifting, ridurile fine sunt diminuate.

Au trecut 4 zile de la a doua ședință și îmi iubesc tenul. Acum pot folosi un fon de ten cu acoperire mică spre medie, nu mai sunt obsedată de fondul de ten cu gradul de acoperire ridicat. Tenul este mult mai curat, mai fresh, mai luminos, mai ferm și catifelat. Mai am de lucrat la capitolul de curățare, căci am în zona bărbiei multe puncte negre și mici coșulețe, precum și pe nas. Diferența între prima dată când am mers la Nomasvello și acum este una foarte mare.

Abia aștept să mă întorc din concediu pentru a merge la a treia ședință de Proskin. Între timp, trebuie să am grijă să beau apă și multe lichide și să mă demachiez în fiecare dimineață și seară.

Sunt multe de discutat despre aceste tratamente, însă dacă aveți întrebări le aștept în comentarii și poate vom face un fel de Q&A împreună cu Diana.

xoxo

 

4 Replies to “A doua ședință de Proskin – impresii”

 1. Valeria Chertes says: Reply

  Și eu mi-am ropus să merg aici la noi in Oradea la un tratament.

  1. Să mergi că e tare fain! :* și să-mi zici și mie cum te-ai simțit acolo! xoxo

 2. ghelbere elena says: Reply

  Poate ca am sa incerc si eu acest rasfat, pentru ca consider aceste sedinte un rasfat.

  1. Ar fi drăguț, o să-ți placă! :*

Leave a Reply