Cum să faci un flat lay reușit

cum-sa-faci-flat-lay-tips

Pentru azi aveam programat un alt articol, cu un subiect total diferit, dar am simțit nevoia să public azi acest articol. M-ați tot întrebat cum îmi fac pozele pentru contul de Instagram și am decis să vă răspund. Nu am cel mai frumos feed, nici de departe. Nu am nici cele mai reușite poze, pentru că sunt alte persoane cu niște poze de-ți pică ochii pe genunchi. Nu am nici poze wow, dar cele pe care le am sunt ale mele și sunt mândră de ele.

how-to-flat-lay

Mi-am îmbunătățit mult stilul de a face poze și asta mă bucură enorm. De multe ori mă opream din scroll asupra unui flat lay fain și încercam să-mi dau seama când, cum, ce se petrece acolo. Obișnuită să am două crengi în loc de mâini, mi-am continuat scroll-ul pentru că mi-am zis că eu niciodată nu voi putea face un flat lay reușit. Și uite că pozele de acest tip îmi ies din ce în ce mai bine.

Ești și tu curios cum se relizează un flat lay reușit?

flat-lay-cafea-minimalist

Ia un pix, o foaie, așează-te comod și ia notițe. Glumesc, nu e atât de greu, însă trebuie să acorzi multă atenție. Dacă stai bine la capitolul răbdare și atenție, ești pe drumul cel bun! Iată câteva tips-uri de care trebuie să mai ții cont atunci când vrei să faci un flat lay.

Lumina

O lumină bună face toată treaba sau, mă rog, aproape toată treaba. Vă recomand să alegeți mereu lumina naturală. Asta dacă nu aveți aparatură profesionistă. Dacă nu mă credeți, vă provoc să faceți aceeași poză la lumina naturală și apoi la lumina articială (becul normal).

flat-lay-fundal-alb

Background

Pentru un flat lay, background-ul este foarte important. Ale unul prietenos, în funcție de ce ai de pozat. Cei mai mulți aleg un background alb, dar nu e bătut în cuie. Poți alege lenjeria de pat, un material frumos și pozabil, o coală de hârtie colorată cu diferite print-uri, parchetul, masa, etc. Eu, de cele mai multe ori, folosesc o coală imensă albă.

Concept

Indiferent de ceea ce alegeți să pozați, trebuie să transmită ceva. Fie că e un flat lay minimalist sau unul cu multe elemente, trebuie să spună o poveste, să zică mai departe un mesaj.

flat-lay-elemente

Decor

Bun! Lumină este, mesaj este, background avem, ne mai trebuie elemente de decor. Puteți să colectați din casă toate elementele de decor pe care le aveți: de la lumânări, flori, agende și până la bijuterii, căni sau cărți. Important e să nu trântiți într-un flat lay chiar tot ce aveți în casă, ci să vedeți care dintre obiectele de decor se potrivesc cu povestea voastră.

Mix and Match

Acum trebuie să așezați toate chestiuțele adunate pe background-ul ales și e ca gata. Dacă nu știți cum să așezați obiectele în așa fel încât să dea bine, puteți da un search pe instagram folosind #flatlay și alte derivate de la acesta. Atenție, nu dați copy/paste. Nu încercați să redați exact o fotografie, că nu va ieși cum trebuie și nici nu e ok să faci asta. Te poți documenta cum e folosit spațiul dintr-un flat lay, distanța dintre obiecte, etc.

flat-lay-cafea-carte

La început poate fi mai ciudățel și mai greu, dar cu puțină voință și imaginație, veți ajunge să realizați flat lay-uri demne de multe like-uri.

Editare

La final, după ce veți poza, puteți folosi VSCO, Snapseed, Photoshop sau orice altă aplicație pentru a edita culorile, a da profunzime imaginii, etc.

Mizeria

Cel mai aiurea moment atunci când fac un flat lay este să pun la loc obiectele folosite. Vă dați seama cum arată camera mea în weekend, atunci când trebuie să fac poze pentru toată săptămână? Dar ce nu facem noi pentru un flat lay?

Cam acestea au fost tips-urile pentru un flat lay reușit. Dacă aveți și voi câteva tips-uri interesante pentru realizarea unui flat lay, le aștept în comentarii. Dacă ați făcut deja niște flat lay-uri super frumi, aștept să îmi dați și mie tag să le admir sau puteți folosi #howtoflatlay.

xoxo

8 Replies to “Cum să faci un flat lay reușit”

 1. Agache Lucica says: Reply

  Sunt poze reusite,fotogenica ,imagini care plac ochiului,deci o multumire sufleteasca exista,mie imi place totul

  1. madmoiselle says: Reply

   Mulțumesc 🙂

 2. Valeria Chertes says: Reply

  Deci asta era secretul pozelor tale.

  1. madmoiselle says: Reply

   Cam da, ha ha!

 3. ghelbere elena says: Reply

  Iti multumesc pentru acest articol foarte util pentru mine. Nu stiam aceste trucuri si poate in viitor vor reusi sa fac si eu poze mai frumoase.

  1. madmoiselle says: Reply

   Mă bucur că îți e util! 🙂 Sigur vei reuși, am încredere! :*

 4. Sunt faine pozele tale. Eu una nu as avea rabdare sa le fac.

  1. madmoiselle says: Reply

   Multumesc 🙂 Nu mereu am răbdare, dar încerc să fiu consecventă.

Leave a Reply