Concluzii după primele săptămâni de vegetarianism

Fix acum două săptămâni și două zile am adoptat un nou stil de alimentație, vegetarianismul. Totul a început ca o provocare, un experiment care a luat o altă direcție: prelungirea acestui nou regim alimentar pe o perioadă nedeterminată. Am să vă spun și de ce. O lună este mult prea puțin pentru a putea analiza toate efectele pe care mâncarea vegetariană le poate avea asupra organismului și nici problemele de sănătate cu care mă confrunt nu îmi prea dau de ales.

Cum mă simt după primele două săptămâni de vegetarianism?

Excelent! Deși mă așteptam să nu rezist fără carne mai mult de două-trei zile, am ajuns la 16 zile de vegetarianism fără să depun efort. Hashtag rezist! 🙂

Mancare-vegetariana-vegetarianism

A fi vegetarian nu este imposibil, mai ales acum când acest fenomen a luat amploare și a fost îmbrățișat de un număr tot mai mare de persoane. A fi vegetarian nu este nici  fiță, nici moft, așa cum cred unii.

Concluzii după primele săptămâni de vegetarianism:

 • Îmi e foame. Permanent. De fapt, nu e neapărat foame, ci nevoia de a ronțăi ceva – lucru pe care nu îl simțeam atunci când consumam carne. Am înțeles faptul că acest lucru face parte din procesul de tranziție, așa că aștept să văd cum evoluează.
 • E mult mai greu să comand mâncare chinezească și trebuie să mă limitez doar la câteva sortimente de mâncare chinezească. Ceea ce îmi e fooooooarte greu deoarece iubesc mâncare asiatică!
 • Sunt mult mai atentă la alimentele pe care le consum și sunt mult mai selectivă atunci când comand. Aici e un mare plus pentru vegetarianism!
 • Am descoperit că sfecla roșie chiar are gust bun și spanacul nu e chiar așa horror pe cum credeam eu înainte. Dacă acum o lună îmi spuneai că o să ajung să consum aceste două legume, te trimiteam la plimbare în stilul meu sarcastic! Spanacul încă nu se află în topul preferințelor mele, dar am început să îl integrez în meniul meu.
 • Am învățat să nu critic privirile sugestive ale persoanelor din jurul meu și grimasele caraghioase pe care le fac atunci când află că sunt vegetariană. Nu totul se reduce la iubirea excesivă a animalelor și lupta împotriva asasinării acestora.

Mai sunt multe de discutat pe acest subiect destul de controversat, dar aștept să mai treacă nițel timp!

xoxo

 

 

4 Replies to “Concluzii după primele săptămâni de vegetarianism”

 1. Parca te aud cum zici “du-te, tu de aici…ce sfecla, ce spanac?:))”
  Ma bucur ca ai ales sa experimentezi macar treaba asta..o sa te simti muult mai bine si mai plina de viata 🙂

  1. Exact :)) Multumesc, Miha draga :* te pup

 2. Si pe mine ma bate gandul asta, dar imi e teama sa incep. Sper sa pot.
  Iti doresc multa putere in noua directie, sa fi sanatoasa si energica.

  1. Chestia asta cu vegetarianismul nu functioneaza daca nu ai o motivatie. 🙂 Iti multumesc pentru gandurile frumoase, asemenea iti doresc si tie. xoxo

Leave a Reply