Claudia – o tânără care a ales să-și urmeze visul!

make-up-artist-cluj

Interviu cu Claudia Petrișor

Claudia-Petrisor-make-up

„Îmi plăceau foarte mult cosmeticele de când eram mică, iar dacă găseam vreun creion de ochi în geanta mamei mele, îl luam și mă machiam.”

 

Clau, căci așa îi place să fie strigată, este prima mea invitată din rubrica Oameni pe care-i admir. Fără nici o altă introducere, vă invit să o cunoașteți pe minunata mea prietenă și colegă, care face o treabă excelentă.

Alina: Bună, Claudia. Înainte de toate, aș dori să-ți mulțumesc pentru că ai acceptat invitația mea. So, mulțam fain!  Ne poți spune câteva cuvinte despre tine?

Clau: Salut! Îți mulțumesc și eu pentru invitație,este o onoare pentru mine. Numele meu este Claudia Petrișor, am 21 de ani și sunt studentă la FSEGA ( Facultatea de Studii Economice și Gestiunea Afacerilor) în Cluj-Napoca. Provin din Maramureș, iar pasiunea mea este makeup-ul <3.

Cred că ți-am mai povestit despre acest mini proiecțel al meu de pe blog. Știi că ești prima persoană căreia îi iau interviu pentru „Oameni pe care-i admir?”

Știam despre acest mini proiecțel, dar nu știam că sunt prima persoană căreia îi iei interviu pentru ,,Oameni pe care-i admir”. So,lucky me!

Ești una dintre persoanele pe care o admir pentru activitatea sa. Știu că ești pasionată de make up și te-ai dezvoltat în acest domeniu. Cum a început totul?

Totul a început acum mult timp în urmă, adică pe când eram eu în liceu și voiam să fac ceva. Sora mea era și este coafeză și îmi doream să fac și eu ceva alături de ea. Îmi plăceau foarte mult cosmeticele de când eram mică, iar dacă găseam vreun creion de ochi în geanta mamei mele, îl luam și mă machiam. Bineînțeles că pe atunci machiajele mele erau un eșec total, fiecare linie de creion se vedeau pe ochi ca și desenele copiilor mici. Neavând atunci 18 ani pentru a face un curs de cosmetică(aceasta era cerința cursului), am făcut în schimb un curs de unghii tehnice,bineînțeles cu suportul părinților mei- EȘEC TOTAL-îmi plăcea atunci să fac unghii, dar îmi pierdeam răbdarea foarte repede, ceea ce este esențială în cazul unghiilor cu gel(2-3 ore). Eu nu aveam răbdarea necesară pentru a face unghii, mă enervam când atingeam cuticula cu gel și intra aer pe dedesubt, așa că m-am lăsat de unghii.

model-make-up-cluj

 

După terminarea liceului, am ajuns la facultate în Cluj-Napoca, iar eu în vara dinainte de a începe facultatea am realizat machiaje unor verișoare și vecine. Mamei mele i-a plăcut foarte mult cum am realizat acele machiaje și a văzut că am potențial, altul față de unghiile tehnice. Mi-a spus să caut unde se fac cursuri de make-up și să mă înscriu. Am găsit o academie de machiaj în Cluj și am făcut un curs de 3 luni. Acum sunt anul 3 la facultate, deci am 2 ani experiență în make-up. Îmi place, chiar am răbdare și mă pasionează. Niciodată nu îmi dau seama cât timp a trecut de când am început realizarea machiajului, chiar dacă sunt în criză de timp, trebuie să am un ceas aproape de mine pentru a vedea cât timp mai am până la următoarea clientă. Mă dezvolt continuu, particip la seminarii și cursuri pentru a învăța cât mai multe.

Vrei să te extinzi pe acest plan?

După terminarea facultății aș dori să mă extind în acest plan deoarece este o pasiune pentru mine și precum a zis Oprah Winfrey: „Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites you.”

Ești în anul trei. Imediat vine sesiunea, ai de scris pentru licență, te ocupi de make up și ești și voluntar în Business Ladies Club. Cum faci față?

Vine sesiunea! Horror! Nici nu îmi vine să mă gândesc. Deocamdată mă focusez pe învățatul pentru examene, mai apoi o să încep să scriu pentru licență. Am doar introducerea deocamdată, după sesiune o să mă apuc serios de treabă. Cu make-up-ul fac față deoarece este doar în weekend, iar în timpul săptămânii pot învăța pentru examene. Da, sunt voluntar în cadrul organizației Business Ladies Club și tot timpul încerc să mă implic în cât mai multe proiecte, cu dorința de a acumula cât mai multe cunoștințe,iar acest lucru este posibil numai implicându-mă. Implicarea fiecărui voluntar nu necesită foarte mult timp alocat într-o zi,totul se face cu pași mici și progrese mari.

Unde te vezi peste 3 ani?

Niciodată nu știi ce îți aduce viitorul. Dar, peste 3 ani aș vrea să fiu în propriul salon de make-up și cu un servici în domeniul economic.

Uitându-te puțin în urmă, ai vreun regret? Ceva ce ai vrut să faci și nu ai avut timp?

Regret doar că nu am început cu make-up-ul, dar în orice greșeală există ceva bun de învățat.

Dacă ai avea o baghetă magică și ai putea să te întorci în timp ai schimba ceva? Ai face ceva diferit?

Nu, deloc! Sunt foarte fericită de ceea ce sunt. Sunt ceea ce sunt datorită greșelilor din trecut și nu îmi pare rău pentru nimic.

 

 

 machiaj-profesional-cluj

Te consideri o persoană împlinită?

Da,bineînțeles. Sunt o persoană împlinită în primul rând pentru că am o familie numeroasă, sănătoasă și fericită .În al doilea rând ma simt împlinită pentru că îmi place ceea ce fac.

Ce înseamnă pentru tine succesul?

Pentru mine, succesul înseamnă să îți placă ceea ce faci și să o faci cu pasiune.

Ai un motto după care te ghidezi?

,,Never dream for success, but work for it”.

Muncă, muncă și iar muncă. Aceasta consider eu că este cheia spre succes.

Ai făcut voluntariat, te-a ajutat în vreun fel acest lucru?

Voluntariatul m-a ajutat prin prisma mai multor puncte de vedere. În primul rând ,am învățat că este necesar să te ghidezi după anumite valori. Valorile organizației sunt integritate, demnitate și profesionalism, valori în care mă regăsesc mai mult decât bine.

Crezi că voluntariatul a influențat evoluția ta în domeniul make up-ului?

Am învățat foarte multe despre cum influențează evoluția ta, dacă ești vizibil online. Contează foarte mult să știi să îți faci reclamă, fără a exagera. Am învățat ce trebuie să conțină și ce nu un afiș, sau de exemplu un cover pentru facebook. Activitatea online și cum ești văzut în mediul online influențează foarte mult existența ta.

Cum decurge o zi din viața ta?

Prefer să descriu zilele când sunt acasă decât cele din Cluj (facultate și iar facultate). Acasă îmi place enorm de mult să îmi petrec timpul cu nepoțeii mei(1-7 ani), iar de obicei seara exersez anumite tehnici de make-up, care cred că ar mai trebui îmbunătățite. Chiar dacă, după finisarea machiajului mă demachiez și mă pun să dorm. În acest fel, știu că a fost o zi productivă.

Cum îți petreci timpul liber? Ai o plăcere vinovată? 

Iubesc să stau în pat și să mă uit la seriale!!!

E ușor să lucrezi cu femeile?

Nu, nu este ușor și niciodată nu o să fie. Dar, tot timpul încerc să mă pun în pielea lor, în sensul că, dacă aș fi eu pe acel scaun, aș avea anumite așteptări. Nu aș dori să își bată cineva joc de fața mea și la final să ies plângând.

Ai cliente încăpățânate care vor să le realizezi un tip de machiaj cu orice preț, chiar dacă nu le avantajează? Ce preferi să faci în astfel de situații?

Mi s-a întâmplat acest lucru și cu siguranță o sa mi se mai întâmple. În acest caz, îmi păstrez calmul și încerc să îi explic persoanei respective că acel machiaj nu ar avantaja-o și îi arat o altă alternativă. Calmul este cheia soluționării acestei situații, pentru că o clientă mulțumită și fericită este tot ceea ce îmi doresc. Dacă m-aș enerva și aș țipa, cu siguranță acea clientă nu ar mai reveni. Tot timpul încerc să mă pun în pielea lor și mă gândesc cum aș vrea eu să fiu tratată de o persoană.

 

machiaj-claudia-petrisor-cluj

A fost ușor să înveți toate tehnicile de aplicare a machiajului?

Nu a fost ușor și nu este. Tot timpul am de învățat ceva nou pentru că în această meserie niciodată nu va fi monotonie, mereu apar produse noi, tehnici noi. Pe scurt, este vorba despre inovare continuă.

În ce măsură contează produsele pe care le folosești?

Pentru mine brandul nu este foarte important, ci calitatea produselor. De exemplu, îmi place foarte mult fondul de ten de la Paese-log cover fluid pentru că are acoperire mare fără a încărca tenul și se așează foarte bine pe piele. Nu toate produsele de la Paese mă încântă. Produsele pe care le achiziționez trebuie să îndeplinească raportul preț-calitate. Sunt multe produse care au un preț exagerat de mare, dar calitatea este foarte proastă.

Ce ritual de îngrijire al tenului recomanzi pentru femei?

În primul rând demachierea înainte de culcare este foarte importantă. Un ten sănătos este cel care poate “respira” în timpul somnului. În al doilea rând, hidratarea – mai ales în anotimpul rece, și nu mă refer doar la hidratarea cu creme ci și cu apă. Apa este foarte importantă în menținerea elasticității pielii și a hidratării. Degeaba folosim creme foarte scumpe dacă nu hidratăm pielea, consumând apă.

 

Ce planuri ai pentru 2017?

Pentru 2017, obiectivul meu principal este să îmi iau licența, cu notă pe cât posibil de mare, iar un alt obiectiv este să particip la cel puțin 2 seminarii de make-up.

Ai un sfat pentru cititorii blogului Madmoiselle Sarcastique?

Nu renunțați la ceea ce vă place să faceți! Chiar dacă la început considerați că este un eșec total, progresând, și în timp o să iasă tot mai bine și mai bine.

Îți mulțumesc mult pentru timpul acordat și-ți doresc mult succes în realizarea obiectivelor tale.

Dacă v-a plăcut de Claudia, o puteți aborda aici pentru programări sau colaborări!

 

Sursă foto: arhiva personală a Claudiei

xoxo

 

Leave a Reply