Cel mai frumos loc din lume e chiar aici

cel-mai-frumos-loc-din-lume-e-chiar-aici-review

De multe ori tindem să căutăm fericirea în lucruri scumpe. Sofisticate. În standarde înalte. La mii de kilometri distanță de noi. Oriunde, numai nu în noi înșine. Cel mai frumos loc din lume e chiar aici este o lecție de viață care te face să-ți schimbi perspectiva asupra vieții și a provocărilor ei.

Cel mai frumos loc din lume este chiar aici este scrisă de către doi autori, Care Santos și Francesc Miralles. Romanul surprinde povestea lui Iris, personajul nostru principal, care trece printr-o perioadă întunecată din viața sa. Moartea subită a părinților ei o aruncă în pragul disperării, cu atât mai mult cu cât viața ei de până atunci era una destul de plictisitoare. Telefonistă într-un call center, fără a avea o perspectivă și îngrădită în propriile frici și simțindu-se extrem de singură, Iris ia decizia să se sinucidă.

cel-mai-frumos-loc-din-lume-e-chiar-aici-recenzie

Salvată de la sinucidere în ultimul moment de către un băiețel pe nume Angel, viața lui Iris ia o nouă direcție. Descoperă o cafenea magică unde învață cele mai importante lecții de viață de la doi oameni speciali. Acest drum pe care îl parcurge nu este deloc unul ușor, retrăirea trecutului îi provoacă durere și aduce la suprafață sentimente uitate. Viața lui Iris se transformă din momentul în care aceasta își înfruntă fricile și învață să asculte.

Cu fiecare truc de magie prezentat, Iris se autodescoperă, se regăsește, învață să se bucure de ceea ce e în jurul ei. Actul de magie din cafenea este asemenea unui puzzle: trebuie să gândești, să fii prezent, să fii atent, să acționezi pentru ca la final să înțelegi despre ce este vorba.

cel-mai-frumos-loc-din-lume-e-chiar-aici-review

Povestea lui Iris este o poveste în care ne putem regăsi toți, la un moment dat. Fie că ai avut un moment în care te-ai simțit singur, fie că ai pierdut pe cineva drag, fie că nu ai cunoscut niciodată frumusețea unei relații sau fie că ai avut momente în care te-ai simțit foarte nefericit. Îmi place un fragment din carte care se numește „Vești bune” care este un reminder cum că, dacă nu avem și un lucru mai puțin frumos în viața noastră, nu am aprecia la adevărata valoare momentele cu adevărat frumoase.

fragment-celmai-frumos-loc-din-lume-e-chiar-aici-care-santos-francesc-miralles

 

O altă idee care mi-a rămas în minte după ce am terminat de citit Cel mai frumos loc din lume e chiar aici este „lasă trecutul în urmă și prezentul va porni”. Nu cred că această propoziție mai are nevoie de o explicație suplimentară. Este un îndemn, un impuls excelent de a ne rupe de demonii trecutului, de amintirile care ne trag în jos și să ne trăim viața. Să nu uităm că timpul este ireversibil și că „viața este un drum cu sens unic”.

review-carti

Cred că ceea ce au vrut să transmită autorii acestei cărți este faptul că trebuie să trăim mai mult în prezent, să ne bucurăm de prezent și să nu forțăm lucrurile sau evenimentele din viața noastă. Să nu ratăm prezentul pentru că noi încă avem de făcut calcule în trecut, să cântărim cât am pierdut, ce nu am făcut, ce am fi putut face. Mesajul acestei cărți este unul optimist care subliniază faptul că ne putem bucura de farmecul vieții dacă renunțăm la grijile cotidiene și dacă privim imaginea în ansamblu.

cel-mai-frumos-loc-din-lume-e-chiar-aici-recenzie

Îmi place mult coperta acestei cărți și materialul din care este realizată. Cel mai frumos loc din lume e chiar aici e o carte care se citește ușor, dar atenție, a nu se cofunda cu cititul superficial. Este o carte cu un mesaj profund, care te îndeamnă să meditezi, so take your time. Ce nu mi-a plăcut, însă, este faptul că au fost prea multe pagini albe, goale.

Va reuși Iris să treacă peste moartea părinților săi? Se va mai îndrăgosti vreodată? Își va găsi locul într-o lume în care se simte complet singură? Ei bine, acestea sunt doar câteva întrebări la care veți afla răspuns dacă veți citi cartea.

Voi ați citit cartea? Cum vi s-a părut? Ce alte cărți scrise de acești autori îmi recomandați?

Mulțumesc, Libris pentru exemplarul oferit!

Titlu: Cel mai frumos loc din lume e chiar aici

Autor: Care Santos și Francesc Miralles

Nr pagini: 194

Editura: Humanitas Fiction

P.S. Un alt lucru care mi-a plăcut la această carte este faptul că am învățat și eu, în sfârșit, cum se scrie un haiku.

xoxo

 

12 Replies to “Cel mai frumos loc din lume e chiar aici”

 1. ghelbere elena says: ianuarie 26, 2018 at 12:16 pm

  E adevarat. Trebuie sa traim la maxim trecutul si sa ne gandim in viitor. Trecutul a trecut si nu mai poate fi intors inapoi.

  1. madmoiselle says: ianuarie 26, 2018 at 12:30 pm

   Good point! :*

 2. Anda Stanciu says: ianuarie 26, 2018 at 12:46 pm

  Viața este prea scurta ca sa ne gândim la trecut

  1. madmoiselle says: ianuarie 29, 2018 at 11:56 am

   Asa e! :* ar trebui sa realizam asta mai des! xoxo

 3. Valeria Chertes says: ianuarie 26, 2018 at 1:11 pm

  Minunata carte, merita citita.

  1. madmoiselle says: ianuarie 29, 2018 at 11:55 am

   Da, e super interesanta! :*

 4. Mihaela-Daniela Dobre says: ianuarie 28, 2018 at 2:49 pm

  Interesanta carte! <3

  1. madmoiselle says: ianuarie 29, 2018 at 11:55 am

   Este <3

 5. Loredana says: februarie 26, 2018 at 12:17 pm

  Ce titlu frumos are!!!
  Subiectul cred ca este dureros, dar modul in care personajul trece prin el ma atrage…am pus-o pe wishlist.

  1. madmoiselle says: februarie 26, 2018 at 9:42 pm

   E super interesantă cartea 😀 Te pup!

 6. Roman Nicoleta Ana Maria says: februarie 21, 2019 at 10:48 am

  Aceasta carte este pentru mine,am sa merg sa o caut sa o iau sa o citesc😍

  1. madmoiselle says: februarie 21, 2019 at 2:21 pm

   Mă bucur 🙂 spor la lectură :*

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*