Câini abandonați. Până când?

Astăzi am vrut să vă povestesc despre un lucru de care am fost dependentă și cum am realizat că am depășit acest viciu. Voi scrie despre aceasta într-o altă postare deoarece ceea ce mi s-a întâmplat aseară mi-a pus capac și trebuie să împărtășesc cu cineva asta.

Oameni buni și răi au existat de când lumea și pământul. Ne sunt cunoscuți și oamenii mai puțin înțelepți sau nepricepuți. Mai întâlnim și oameni neîndemânatici și naivi. Și-i acceptăm! Dar acei oameni care nu se încadrează în nici o categorie de mai sus, mai exact, cei care au o sete colosală de a face rău oricui, oriunde, ori de câte ori au ocazia. Sunt acei oameni frustrați care își descarcă nervii/ supărările/ neajunsurile pe animale. Cu ce drept? 

Abandonarea câinilor a devenit un lucru atât de normal, încât nici nu ne mai mirăm când vedem că cineva o face. Și trecem la fel de nepăsători, uitându-ne sau nu cu părere de rău și continuăm să ne vedem de drum. De când a devenit abandonarea câinilor o modă? Când ne vom opri din maltratarea animalelor? Când ne vedem și noi de treaba noastră? Ar trebui să ne fie rușine! 

Aseară am găsit trei cățeluși abandonați lângă o fostă fabrică. Doi dintre ei erau morți, iar al treilea era lovit la piciorușele din spate. Era tare neîngrjit, plin de purici, flămând, tremura de frică și plângea. M-am dus la el, l-am luat în brațe și imediat s-a liniștit. Nepotul meu, de 10 ani, care mă însoțea mă tot ruga să-l luăm acasă că oricum vrea să aibă și el câinele lui și e frumos și etc. Apoi a ieșit o vecină care mi-a povestit cum un om a venit cu o bicicletă, i-a lăsat lângă drum și a plecat, iar după puțin timp a venit un șmecher cu dublu șm cu o mașină, conducând cu mare viteză și i-a călcat. 

Am și eu o întrebare. Dacă românii nu vor câini pe străzi, de ce îi abandonează acolo? Iar pentru cei care fac chestia asta urâtă, am și o veste bună: sunt adăposturi de animale unde i-ați putea duce, în caz că vă plictisiți de animăluțe. Animalele nu sunt ca plantele, ei nu răsar peste noapte pe stradă. Nu cred că mergi pe stradă și te uiți pe jos și dintr-o dată vezi o chestie mică pe asfalt și când te apleci să vezi ce este, îți dai seama că e un cățeluș de o zi. Ohh, hai să-i dau puțină apă să crească mare! 

Câinii abandonați sunt consecințele faptelor noastre, de multe ori în neconcordanță cu creierul. Asta ține de nivelul nostru de cultură. Nu zic să adopți un câine dacă nu-ți plac, dar dacă tot îi ții acasă, măcar ai grijă de ei și nu-i lăsa pe străzi. 

Și nu sunt câinii abandonați din cauza crizei, ci din cauză că nu ne pasă. Nu cred că este atât de inaccesibil  ca preț o castrare sau sterilizare. Dacă nu-i poți permite asta, atunci nu e nevoie să ai un patruped în casă. 

Cum să abandonezi o așa minunăție de cățel? 

11872944_987324134632999_674373126_n    898996_987330341299045_1125952258_o   11854094_987324191299660_500056243_n

Aștept păreri pentru nume 😀

2 Replies to “Câini abandonați. Până când?”

Leave a Reply