Black Tie: atitudinea face diferența

Toamna se numără…evenimentele. Fie că vorbim de baluri, nunți, botezuri, gale, dineuri caritabile, premiere de film, etc, se cere un anumit cod vestimentar pe care va trebui să-l respecți. Black Tie îți sună cunoscut? Dacă singurul răspuns este cravată neagră (traducerea ca atare a celor două cuvinte din limba engleză), atunci nu acesta este răspunsul pe care-l aștept. Black Tie, dacă pot să dau o definiție, reprezintă un dress-code impus evenimentelor pretențioase, semi-formale. Atenție, a nu se confunda cu ținuta business!

Multe persoane, atât femei cât și bărbați, întâmpină anumite dificultăți în alegerea unei ținute adecvate și de aceea, de multe ori, greșesc. Cine a zis că e ușor să alegi o rochie de seară ori un costum pentru bărbați?

Nu mă consider o fashionistă pentru că nu sunt, însă îmi permit să împărtășesc cu voi câteva trucuri pe care le-am învățat de-a lungul timpului, participând la mai multe evenimente care solicita acest  cod vestimentar. Sunt câteva lucruri de bază, pe care cu toții ar trebui să le știm și cu care suntem safe.Este precum ținuta All Black care te salvează în orice situație. Bine, aproape în orice situație. Urmează o serie de ”asa nu” de care orice lady trebuie să țină cont.

 1. Nu deasupra genunchilor. Dacă participi la un Cocktail Party sau la o cină importantă,  nu purta o rochie prea scurtă. Regula de aur în acest caz este ca rochia să se oprească imediat sub genunchi. În cazul în care e cu un deget deasupra genunchilor, se acceptă, dar nu mai mult de atât. Trebuie să ținem cont de lungimea rochiei/ fustei în funcție de evenimentul ales. Pentru celelalte evenimente high-class, se poartă numai rochii lungi.Nu e musai să alegeți culoarea neagră, însă nu este indicat o culoare prea stridentă. Pe answer.ro am descoperit mai multe rochii potrivite pentru orice ocazie. Check it out! Eu mi-am ales deja câteva favorite.
 2. Fără decolteu prea mare. La un eveniment high-class, trebuie să ai o ținută pe măsură. Less is more, remember? *excepție fac vedetele pe covorul roșu.
 3. Nu fă abuz de accesorii. Fără nici o excepție. La un Black Tie clasic este suficient un plic și o pereche de cercei rafinați; în cazul în care ți se permite să-ți personalizezi oarecum ținuta, poți opta pentru o eșarfă dintr-un material fin pe care să o folosești în loc de centură.
 4. Niciodată platforme/ ghete/ cizme. La ținuta Black Tie se poartă numai pantofi și sandale. Poți opta pentru pantofi stiletto, pantofi de lac, etc. În orice caz, aceștia trebuie să fie cu toc. Pe site-ul oficial answer.ro sunt pantofi pe toate gusturile și accesibile pentru orice femeie.
 5. Zâmbetul. Să nu uităm de zâmbet! Degeaba avem noi o ținută ca la carte dacă lăsăm zâmbetul acasă.

Mai jos găsiți câteva ținute Black Tie, așa cum îmi place mie să le port. De cele mai multe ori optez pentru stilul clasic deoarece îmi oferă un aer mai sobru. Preferata mea rămâne, însă, ținuta purtată de Kate: o adevărată minunăție de rochie, frumos accesorizată și purtată cu atitudine.

 

Sursă poze: Google și answer.ro

Ținuta Black Tie pentru bărbați este compusă dintr-un smocking, cămașă albă și papion. Nu cred că este greșit ca bărbații să poarte cravată, însă eu prefer papionul. Pantofii negri împreună cu șosetele închise la culoare reprezintă un must have la o asemenea ținută. Ca și tips, costumul se poate purta cu o batistă albă în piept, însă această alegere ține de fiecare bărbat în parte.

Answer.ro vă pune la dispoziție o gamă variată de cămăși și sacouri elegante.

Sursă poze: answer.ro

De foarte multe ori, atitudinea pe care o avem are puterea de a salva o ținută. Sunt suficiente persoane care participă la diverse evenimente și nu știu să-ți poate outfit-urile. Fiecare haină, fiecare rochie, costum transmite o poveste, un mesaj.

Tinuța Black Tie se poartă cu stil.

Tu ai fost vreodată la un eveniment Black Tie? Ce ținută ți-ai ales?

 

Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2016.

 

4 Replies to “Black Tie: atitudinea face diferența”

 1. Frumos articolul si la obiect!

  1. Mulțumesc frumos, deși nu cred că voi primi punctaj mare 🙂

   1. Nu se stie, important este sa concuram! Farmecul la Superblog este ca are multe provocari si ca vezi ce poti!

    1. Da, exact! Acesta a fost și motivul pentru care m-am înscris! 😀

Leave a Reply