Amintiri colorate pe hârtie

„Cele mai bune fotografii pe care le avem se găsesc în mințile noastre. Sunt acolo, undeva, pur și simplu…și reprezinta arhiva noastră personală.” – Massimo Conti

Cu toții, cred eu, avem amintiri de care ne aducem aminte cu drag. Unde dintre ele le purtăm în suflet și în gând, pe altele le avem așezate frumos într-un album. Unele dintre ele sunt atât de vii și atât de puternice în viața noastră, încât parcă le putem atinge cu degetul, le putem retrăi cu aceeași intensitate, cu aceeași emoție.

Nu știu cum sunteți voi, dar mie îmi place să fac fotografii oriunde merg. Îmi place să surprind oameni, momente, instantanee, zâmbete sincere, reacții spontane, clipe inedite. Ori de câte ori am ocazia, imortalizez amintiri de la fiecare eveniment la care particip cu mare drag, din fiecare vacanță, drumeție, reuniune, și alte momente speciale. Îmi place să îmi păstrez gândurile și cuvintele nerostite în amintiri pe hârtie.

momondo_open

Dacă ar fi să alegi o singură fotografie pentru a-ți descrie amintirile, ai putea? Ți-ar fi ușor să alegi doar una? Ce fotografie ai alege și ce amintire ai transmite mai departe?

Momondo m-a provocat să povestesc despre fotografia mea preferată. M-a pus într-o oarecare dificultate deoarece am atâtea amintiri frumoase, unice, speciale, încât îmi e aproape imposibil să mă rezum doar la o amintire.

holi-festival-cluj

Astăzi aleg Holi Colour Festival sau Festivalul Culorilor, cum mai spun unii. Deși este un festival hindus, de origine din India, Holi Colour Festival simbolizează lupta dintre bine și rău, binele ieșind învingător. Pentru a înlătura orice urmă de îndoială, Holi Colour Festival nu este un festival religios! La acest festival sunt dărâmate multe bariere, astfel că nu se ține cont de vârstă, etnie, statut social, sau alte limite impuse tot de noi, oamenii.

Dar, pe lângă acestea, Holi reprezintă cel mai colorat festival de muzică din întreaga lume. Am decis împreună cu o prietenă apropiată să mergem la Cluj, special pentru a participa la acest eveniment. Aveam emoții deoarece era ceva nou și nu știam la ce să mă aștept. Deși îmi place să experimentez lucruri noi și să învăț cât mai multe despre alți locuri, alte culturi, ideea de nou îmi provoacă neliniște, îmi lasă un nod în gât și îmi dă fiori pe șira spinării. Asta până mă văd față în față cu lucrul respectiv. Apoi, orice emoție, orice neliniște dispare!

 

Holi ne face viața mai colorată…la propriu. Deși nu am mai putut salva ceva din hainele pe care le îmbrăcasem la festival, nu regret deloc. Ba mai mult, abia aștept să particip și în acest an la acest minunat eveniment, doar că de această dată ținuta mea va fi all white.

De ce îmi sunt fotografiile de la acest festival atât de dragi?

Pentru că aici mi-am făcut prieteni noi. Am întâlnit mulți oameni energici, frumoși și veseli, dar mai mult decât atât, mi-am făcut e prietene noi. Ceea ce e priceless!

Aici am văzut că oamenii pot fi frumoși, dacă își dau de măștile apăsătoare pe care societatea ni le pune pe tavă și se eliberează de stres, griji și probleme cotidiene.

Mi-am demonstrat, încă o dată, că zâmbetul rupe bariere și conectează oamenii. Este un fel de salut universal, pe care toată lumea îl știe.

Aici am învățat ce este prietenia, ce este bunătatea, generozitatea și omenia. Am învățat că a fi bun nu costă nimic, dar îți oferă o satisfacție enormă.

Aici am petrecut cea mai frumoasă zi din acea vară. Am râs, am dansat, am avut parte de distracție, surprize, experiențe inedite, am „mâncat” pudră colorată și am fost imortalizat cele mai frumoase momente, pe care le-am transformat în cele mai frumoase și dragi amintiri.

 

 

Leave a Reply