Amanții 3.0

Amanții 3.0 după cum probabil v-ați dat seama deja, este cel de al treilea volum din seria Amanții scrisă de Corina Ozon. Coperta acestui volum este preferata mea de până acum. În momentul în care m-am apucat să fac poze pentru acest articol, nu mă mai opream. 😀

Well, povestea din Amanții 3.0 se complică. Acțiunea devine mai intensă, personajele evoluează și parcă sunt puțin mai echilibrate, iar surprizele se țin lanț. Mircea, după am văzut și în volumul trecut, revine la familia lui. Deși nu este convins pe deplin că face alegerea corectă, el decide să fie un tată mai implicat în viețile celor doi copii și un soț mai atent. Elanul lui Mircea îi este tăiat de la rădăcină de către Teo, căreia puțin îi pasă de intențiile soțului ei.

Teo continuă să se vadă cu ciudatul Domn Pompe Funebre, dar îl ține în stand by și pe Emiluț de la Cluj. Un alt ciudat, cu tot felul de fantezii. Nu știu face, însă Teo atrage numai bărbați ciudați. Bineînțeles, în afară de Mircea. Dacă până în acest volum detestam tot ce făcea sau spunea Teo, în Amanții 3.0 mi-a plăcut de ea că nu s-a împotrivit deloc atunci când Mircea a anunțat-o că se mută din nou de acasă. Într-un final, începe și ea să înțeleagă faptul că nu poți ține cu forța un om lângă tine. Felicitări, girl!

Cati, amanta perfectă, se mută cu proaspătul soț în America. Distanța nu o ajută deloc să-l uite pe Mircea, ba din contră: o transformă într-o nefericită. Deși acțiunea din acest volum este tristă, umorul nu lipsește. Până și atunci când Cati se revoltă că e nesatisfăcută sexual, mă face să râd. Cati revine în România pentru nunta prietenei sale cele mai bune, Larisa, care este o altă zăpăcită. Decide să își cumpere doar bilet dus, pentru că nu mai avea intenția de a se întoarce în America, la Epicur ăla.

Finalul volumului Amanții 3.0 este super previzibil, însă nu m-a deranjat deloc acest lucru. Pentru că, nu-i așa, și noi revenim la fostele noastre iubiri, deși suntem conștienți că nu e cel mai inteligent lucru. Cartea reflectă atât de bine realitatea în care trăim, cu deciziile bune și mai puțin bune (în special pe acelea mai puțin bune), încât nu te poți supăra că persoanejele principale sunt previzibile.  Și în plus, dacă ai fi în locul celor doi amanți, cum ai proceda? Ai lua decizia corectă, aia rațională, tocmai ca să eviți un final previibil? Mda, I don`t think so!

Amanții 3.0 este o lectură ușoară și creează dependență. În sensul bun. E genul de carte care te face să uiți că trebuie să dormi, să cobori din autobuz, să mănânci sau să mai faci altceva. Te ține ca pe jar, de la început și până la sfârșit, cu tot felul de răsturnări de situație.

Mă bucur să văd că sunt mulți dintre voi care au citit seria Amanții. Și, mai ales, că v-a plăcut.

Mulțumesc, Libris, pentru exemplarul oferit, iar Corinei îi mulțumesc pentru poveste!

Leave a Reply