Wok`n Roll, dezamăgire culinară

noodles-pui-cluj

Săptămâna trecută am intrat pentru prima dată într-un restaurant Wok`n Roll din Cluj și tare dezamăgită am fost de alegerea făcută. Ori sunt eu un caz izolat și am nimerit într-o zi în care bucătarul nu avea chef de lucru, ori calitatea preparatelor asiatice nu corespunde cu ceea ce se promovează și au o echipă de marketing excelentă.

Îmi place conceptul Wok`n Roll Street de pe strada Memorandumului, să vezi în timp real cum ți se gătește în wok preparatul ales. Îmi place și faptul că au un meniu destul de variat pentru un restaurant de tip fast food/ street food, cu tot felul de specialități asiatice pe bază de pui sau vită.

Ce nu mi-a plăcut? 

Faptul că stau foarte prost pe partea de customer service. Pe lângă faptul că tăițeii din orez pe care i-am comandat nu erau din orez, ci erau efectiv paste normale din porumb, domnul de la casă nu s-a sinchisit să-și ceară scuze sau să zică ceva. Prin atitudinea lui și prin limbajul lui non verbal am înțeles următorul mesaj: „Oricum îți e foame, oricum vei mânca!” Not nice!

Mâncarea a avut efectiv gust de „ars/afumat”, sosul picant lipsea cu desăvârșire, iar minunatul meu noodles cu pui picant plutea într-o baltă de ulei. Am mâncat pentru că îmi era extrem de foame, iar pauza de prânz era aproape terminată, dar mi-a picat foarte prost la stomac acel preparat.

Când am ieșit din local, hainele îmi miroseau a mâncare. E interesant să vezi cum bucătarul gătește în fața ta, dar găsește o soluție pentru a nu „parfuma” hainele clienților. Să nu mai zic că era foarte cald în restaurant, deși stăteam aproape de ieșire.

Dacă ești pentru prima dată la ei în restaurant, poate fi o adevărată provocare să îți comanzi ceva. Mai ales noodles. Dacă ai mai și tupeul de a pune o întrebare legat de meniu/ ingrediente, aproape că ești luat peste picior.

restaurant-asiatic-cluj

La câteva zile după această experiență, am mers la un alt restaurant Wok`n Roll, cel de pe Calea Dorobanților. Aici localul este ceva mai fancy, ai masă cu scaune destul de comode, atmosfera este mai plăcută, dar aici sunt alte lucruri care nu mi-au plăcut.

1. Prețurile sunt aproape duble decât în restaurantul de pe Memo. Nu înțeleg de unde diferența asta de preț din moment ce este același brand, același mecanism, dar am observat că în fiecare restaurant Wok`n Roll este alt preț. Numai mie mi se pare ciudat?

2. Mâncarea este mai puțină. Deci, pe lângă faptul că plătești mai mult pentru aceleași ingrediente, cantitatea este mai puțină. Unde-i logica?!

3. Servire proastă. Deși comanda ne-a fost luată odată, fiecare a primit preparatul separat, după câteva minute bune de așteptat. E foarte neplăcut acest lucru! Plus că pastele comandate erau aproape reci..

Cum aș descrie cele două experiențe din restaurantele Wok`n Roll? O adevărată dezamăgire culinară, ținând cont de faptul că sunt fan mâncare asiatică. Sunt conștientă că ține de bucătar felul în care este gătit preparatul, dar nu pot acum ghici în ce zi/ în ce restaurant bucătarul e ok..

Acum m-aș gândi de două ori înainte să merg într-un restaurant Wok`n Roll.

Voi ați încercat meniul lor? Cum vi se pare?

xoxo

Sursă foto: pagina facebook Wok`n Roll

Leave a Reply