We change

ochi-schimbare

Zilele trecute am avut o discuție cu o persoană dragă și-mi spunea că, noi, femeile suntem într-o continuă transformare, într-o continuă luptă cu noi înșine pentru a găsi perfecțiunea. Dar asta nu ține numai despre noi, femeile. Asta ține de natura umană. Ca simpli călători prin această excursie, cea a vieții, suntem nevoiți să ne adaptăm la anumite condiții, uneori este nevoie să renunțăm la anumite lucruri sau, poate, la anumite persoane. Și apoi vine tragedia: plânsete, urlete, buze umflate și ochi roșii.

 

Zi de zi schimbăm ceva la noi. Azi poate culoarea părului, mâine stilul vestimentar, vocabularul, culoarea ochilor (cu lentile de contact, logic!) și, poate chiar orașul. Schimbăm fast-food-ul pe mâncare bio și ieșirile în club cu serile la film. Suntem mereu în căutare de altceva, de lucruri care să se plieze după nevoile și așteptările noastre. 

Noi, oamenii, suntem într-o continuă mișcare, alergare, transformare. Acum trei ani aveai Nokia, acum te afișezi cu telefonul acela șmecher cu măr mușcat pe spate; în trecut te dădeai în vânt după ciorbițe și supițe, acum, dragă, o dai pe sushi și creveți; hainele cu imprimeuri leopard și cu figuri geometrice au fost înlocuite cu rochii fine, din dantelă; ieșitul în club nu mai este cool, ci doar pentru ăștia mici și o arzi pe picior mare. acum te topești în fața unui copilaș și visezi cu nerăbdare la momentul în care vei deveni mamă, iar după câteva săptămâni afirmi cu vehemență că meseria de mamă nu e pentru tine. 

 

Acestea sunt schimbări voite, schimbări de care ești conștient. În viață, însă, trebuie să fii pregătit și pentru neprevăzut. Cu siguranță vor exista și momente în care vei fi nevoit să te schimbi deoarece valorile tale nu mai corespund cu ale societății în care trăiești. 

Ne transformăm în fiecare zi. Cu fiecare alegere pe care o facem. Cu fiecare lucru pe care-l realizăm. Cu fiecare persoană pe care o iubim.

xoxo

Leave a Reply