Viața e frumoasă, nu-ți face griji

viata-e-frumoasa-nu-ti-face-griji-recenzie

Viața e frumoasă, nu-ți face griji este continuarea romanului Oamenii fericiți citesc și beau cafea, o carte scrisă de Agnes Martin-Lugand. Dacă în „Oamenii fericiți…” acțiunea este oarecum liniară, destul de previzibilă, în „Viața e frumoasă…” acțiunea se complică foarte mult și îți stârnește sentimente controversate. Ba te bucuri pentru Diane că, în sfârșit, și-a revenit din depresie și luptă pentru viitorul ei, ba te enervezi că scormonește prin bagajul trecutului. Ba o admiri pe Diane pentru perseverența și pentru responsabilitatea de care dă dovadă atunci când cumpără cafeneaua de la părinții ei, ba o urăști pentru felul în care se comportă cu Oliver.

viata-e-frumoasa-review

Ceea ce mi-a plăcut în Viața este frumoasă, nu-ți face griji este Felix. Un prieten loial, nebun, adorabil, irecuperabil, amuzant care nu are decât un singur scop: să găsească un iubit pentru Diane. Fix așa începe acest roman, cu o serie de întâlniri eșuate puse la cale de către Felix și  pe care Diane trebuie să le suporte.

viata-e-frumoasa-nu-ti-face-griji-recenzie

 

Am citit cartea în două zile din două motive: 1. este ușor de parcurs, povestea are un fir ușor de urmărit și un ritm destul de antrenant;  2. așteptam de ceva vreme să primesc această carte pentru că eram extrem de curioasă ce se întâmplă, în continuare, cu Diane.

Viața e frumoasă, nu-ți face griji nu m-a dezamăgit și chiar mă bucur că s-a terminat așa. Pe alocuri o înțeleg pe Diane pentru lejeritatea cu care era dispusă să renunțe la viața ei din Paris, la cafenea și la Felix, dar parcă schimbarea aceasta a fost prea bruscă și prea din scurt.

Am plâns mult când Abby a murit și scena aceasta m-a emoționat cred că cel mai mult din toată cartea. Cred că mi-ar fi plăcut ca Diane să împrumute puțin din caracterul lui Abby și să fie mai plină de viață, mai echilibrată.

viata-e-frumoas-nu-iti-face-griji-agnes-martin-lugand

Un alt motiv pentru care îmi place Viața e frumoasă este faptul că povestea Dianei poate fi povestea oricui. Destul de realistică, plauzibilă și deloc ieșită din comun, iar Agnes o face și mai interesantă și mai credibilă prin stilul ei caracteristic.

Chiar e viața frumoasă și fără griji? Sau doar e un clișeu frumos prezentat într-o carte cu o copertă drăguță? Chiar pot fi problemele și necazurile uitate? Chiar mai poți vedea soarele pe strada ta, după multe furtuni grele și reci?

Ei bine, poți! Cel puțin așa ne spune povestea Dianei.

Mulțumesc, Libris pentru acest exemplar minunat! A fost o reală bucurie să citesc această carte!

xoxo

 

12 Replies to “Viața e frumoasă, nu-ți face griji”

 1. Agache Lucica says: Reply

  Interesanta carte, Felicitari !O recenzie de nota 10 cu plus !

  1. Mulțumesc mult! Și mă bucur că-ți place! 😀

 2. Cred ca tuturor ne-ar trebui un prieten ca Felix! Mi-a placut recenzia,chiar daca nu citeam cartea,intelegeam totul din recenzie.

  1. Cien are un prieten precum Felix e o fiinta foarte norocoasa!

 3. Valeria Chertes says: Reply

  Multumim pentru recenzie.

  1. Cu mare drag :*

 4. Anda Gabriela Moc says: Reply

  Multumesc mult! Le voi citi pe amandoua! Esti foarte talentata! ?

  1. Iti multumesc mult! Sper sa iti placa!

 5. ghelbere elena says: Reply

  As vrea sa o citesc si eu. Poate mi vor ramane niste banuti dupa cheltuielile de Paste si o voi cumpara.

  1. Si poate o prinzi si la reducere, ha ha!

 6. Deaconu daniela says: Reply

  Interesanta ?
  Multumim mult de recenzie
  Pupici?

  1. Pupici back! Ma bucur ca ti-a placut!

Leave a Reply