Viață de student

Viața de student poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă alegi să stai în cămin. În ultimul an de facultate am decis că e cazul să experimentez și eu acest lucru – asta după ce, timp de doi ani de zile, auzeam tot felul de povești inedite: gătit mămăligă în ibric, fiert ou în fierbătorul de apă, uscat hainele cu feonul, prăjit cărnăciori pe fierul de călcat. fiert crenvuști în filtrul de cafea și lista poate continua.

Pe mine mă amuzau toate aceste situații și eram curioasă să văd ce poate fi mai rău decât atât. După umila mea părere, nu se putea mai rău de atât. Dar..se pare că m-am înșelat. Cel mai rău într-un cămin este SĂ NU AI NET!! Poți să ai tu tigaie Dry Cooker, saltea Dormeo și cadă cu hidromasaj – dacă nu ai conexiune la internet, ești terminat. Ter-mi-nat!!

Vă spun din proprie experiență, din păcate.

La două zile după ce m-am cazat la cămin și am terminat cu așezatul lucrurilor în dulap, am zis să mă delectez cu un serial, după care să-mi descarc textele ce trebuiau citite pentru următoarea zi la facultate. Doar sunt student model, right? Buun. Deschid laptopul, introduc cablul de internet în laptop și aștept să mă conectez la internet. Și am tot așteptat. Văzând că nu se întâmplă nimic, am dat restart la laptop. Nimic! Scot cablul și îl pun la loc. Din nou, nimic! Atunci am realizat că am nevoie de ceva setări. Dar, la cine să apelez? În contractul de cămin promit că nu scria nicăieri de ceva suport tehnic pentru internet, iar tanti de la administrație era mai ocupată să povestească la telefon decât să mă ajute.

Cum nu puteam sta fără internet, am decis să îmi iau un router. Știam că în cămine este interzis instalarea unui router, dar mai știam și că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Cu puținul internet ce îl mai aveam pe telefon, am căutat un router de calitate pentru a avea o conexiune stabilă. Așadar, prietenul meu Google m-a direcționat către cel.ro, de unde îmi puteam comanda un router D-Link. Să știți că produsele D-Link se găsesc și la Altex, eMag, Flanco, PC Garage, EvoMag sau cel.ro. Raportul calitate- preț este foarte bun, iar produsul l-am primit în 24 de ore. După ce am instalat router-ul în cameră, ghici ce? A funcționat și cablul de internet de la cămin.

descarcare

Sursă foto: wikipedia.org

 

D-Link sărbătorește 30 de ani de la înființare (tare, nu?) și m-a provocat să împărtășesc cu voi o situație în care am rămas fără internet, deși aveam mare nevoie de el.

Dacă ați trecut și voi printr-un astfel de moment, îl aștept în comentarii. 🙂

 

xoxo

 

 

Leave a Reply