Once upon a time in Poiana Brașov

hotel-royal

Nu știu cum sunteți voi, însă eu când mă gândesc la copilărie, am un zâmbet uriaș pe față. Iar acest zâmbet se datorează fratelui meu mai mare, care mi-a fost, pe rând, frate, prieten, partener de joacă, mentor, critic și o sursă inepuizabilă de inspirație.

Îmi aduc aminte cum mă lua pe genunchii lui când eram de-o șchioapă și îmi povestea de locurile pe care le-a vizitat. Îmi aducea poze din fiecare loc vizitat și îmi spunea mereu povestea din spatele fotografiilor. Cu multe detalii.

– Uite! Aici eram în Scoția, îmi spuse el într-o zi. Aici în Efes, iar aici în Roma.

– Dar aici? întreb eu nerăbdătoare și indic către fotografia următoare.

– Ghicește!

– Ei, dar nu pot!

– E foarte simplu. Haide, încearcă, mă încurajă el.

– Hmm…bine. Polonia?

– Nu. România, râse el. Poiana Brașov, mai exact. Este un loc foarte frumos, undeva lângă Brașov. Poate vom merge acolo într-o zi.

– Serios? Așa frumos e la Poiana Brașov? întreb eu mirată.

– Da, Alina. Aici am avut cazare la Hotel Royal Poiana Brașov. Imaginează-ți un hotel mare, elegant, cu multe etaje și cu multe balcoane. Practic fiecare cameră avea balconul ei.

cazare-poiana-brasov

– Ce tareeee…Asta înseamnă că nu trebuie să mă „bat” cu nimeni pe o cameră cu balcon, așa-i?

– Exact! Și imaginează-ți că în acest hotel mare există o cameră de jocuri și un teren de joacă pentru copii: de la trambulină, hamac și până la topogan.

– Da, dar dacă mergem iarna acolo, mami nu o să mă lase să sar pe trambulină sau să mă dau pe topogan, că ea zice că răcesc.

– E adevărat că eu am mers vara la hotel Poiana Brașov. Dar, dacă vom merge iarna acolo, vom ave alte atracții: ne plimbăm cu telecabina, mergem la ski, după care ne relaxăm la saună.

– Adică să stăm acolo închiși în camera aia unde nu poți să respiri? Neah, mulțumesc! Eu voi alege să mă relaxez în camera de jocuri.

– Acum ești micuță, dar când vei mai crește o să vezi că-ți va plăcea. Știi, când vei crește mai mare și vei deveni trainer – că parcă asta mi-ai spus că-ți dorești să te faci – cursanții tăi vor aprecia o oră la saună. Ce o oră, vor spune săru mâna și pentru o jumătate de oră la saună. Asta după ce îi plimbi prin pădure și îi pui să rezolve task-uri și să adune puzzle-uri cu indiciile lăsate de tine. Sau îi poți plimba cu bicicleta căci Hotelul Royal Poiana Brașov au în dotare biciclete și faci trasee montane – huh, băieților le va plăcea sigur! Sau, o altă oportunitate oferită de hotel este biliardul. Sau darts. Nu ai idee câte nopți albe nu am adunat din cauza acestor jocuri. Făceam campionate: fete contra băieți. Și ne prindea răsăritul cu săgețile de darts în mână. Iar seara, Alina, este o plăcere să privești de pe terasă peisajul parcă de poveste…

hotel-royal-poiana-brasov

– Vreau să mă duci și pe mine acolo, te rooooog!

– Hai să facem un târg: tu te duci la școală și iei note mari, iar eu voi veni în vacanță să te duc în Poiana Brașov. Și ca să fie mai interesant pentru tine, când voi suna pentru rezervare, voi cere pentru tine special o cameră twin, pentru ca tu să te simți ca o mică prințesă!

– Promiți?

– Da, dar acesta va fi micul nostru secret, ok?

 

Articol scris pentru proba 6 din SuperBlog.

sursă foto:hotel-royal.ro

 

 

 

2 Replies to “Once upon a time in Poiana Brașov”

  1. La Poiana Brasov e superb sa mergi in extra sezon (martie/aprilie/septembrie/octombrie) pentru ca ai sansa sa prinzi vreme buna si foaaarte putini alti turisti 😀 Si mie imi place la nebunie acolo!

    1. Mersi de tips 🙂

Leave a Reply