Am spus DA…

provocare

…unei noi provocări!

Well, pentru cei care mă cunosc nu mai este nici o surpriză faptul că îmi plac provocările. Să ne înțelegem de la început: nu voi face ice bucket challenge ( a expirat deja acest trend), nu mă voi filma stând stană de piatră și nici nu voi căuta pokemoni sau alți extratereștri pe stradă!

Provocarea mea, deși pare simplă, este chiar greuță. Și sună cam așa. Timp de 30 de zile voi consuma doar mâncare vegetariană. Așa că, începând cu 15 august voi spune start acestei noi aventuri. Vă voi lua cu mine în această aventură, vom colinda împreună restaurante din Cluj și ne vom încânta -ori ba!- papilele gustative cu preparate vegetariene.

De ce această provocare?

Pentru că se regăsește în To do list-ul meu și, de asemenea, sunt foarte curioasă să văd cât de greu e să fii vegetarian. Aspectele pe care le urmăresc în această provocare sunt:

 • să văd cât de limitată sunt din punct de vedere al rețetelor;
 • efectele asupra organismului;
 • dacă și cât de costisitor este să fii vegetarian;
 • alte avantaje vs dezavantaje ale vegetarianismului;

Urmează să-mi fac un plan de bătaie, căci a fi vegetarian nu este chiar așa simplu, mai ales dacă ești obișnuit să consumi carne aproape zilnic.

Dacă știți trips&tricks, le aștept în comentarii! thnx! 😀

 

4 Replies to “Am spus DA…”

 1. Ce fel de vegetarian vei fi? Excluzi doar carnea sau excluzi de tot si lactatele si ouale si icrele?

  Caci daca excluzi tot iti doresc infometare placuta :))

  1. Pastrez ouale si laptele! :)) sper sa nu fie cazul sa ma infometez! 😀

 2. O sa te simti foarte bine. Retete se gasesc, restaurantele,insa, stau cam prost la capitolul asta. Si eu fac ca tine, da cateva ori pe an. Primavara si iarna in timpul celor doua mari posturi este cel mai bine sa faci pauza de carne si produse animale. Atat medicul cat si nutritionistul mi-au spus ca in acea perioada in care sunt calculate posturile in corpul nostru se activeaza anumiti paraziti. Ei se hranesc doar cu produse de origine animala si ca sa scapi de ei trebuie sa tii un regim. De asta se spune ca postul are si efect de detoxifiere. Aratosul meu 🙂 era cel mai mare carnivor de pe planeta si a scapat de helycobacter cu post si tratament naturist. Nu mai zic de alte probleme.
  In primele zile o sa iti fie foame indiferent de cantitatea de mancare consumata. Sa eviti cartofii prajiti si produsele de patiserie. Fructele sa le consumi doar dimineata (dupa ora pranzului vitaminele nu mai sunt absorbite iar fructele fermenteaza).
  Iti tin pumnii!:)

  1. Asta e prima oara pentru mine, deci am oarecare emotii :)) Multumesc mult pentru info, sunt foarte utile! xoxo

Leave a Reply