Salut, rămas-bun și tot ce se întâmplă între ele

book-review

Decizii. Decizii. Decizii.

Viața noastră e o sumă a deciziilor pe care le luăm în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare minut. Și se spune că cele mai bune decizii le luăm odată cu experiența de viață și necesită timp, dar ce te faci când ai doar 24 de ore la dispoziție pentru a lua cea mai importantă decizie din viața ta?

Salut, rămas-bun și tot ce se întâmplă între ele este despre decizii, despre iubire, despre prietenie, despre greșeli, despre viață.

Ei bine, cam asta au avut de făcut cei doi protagoniști, Clare și Aidan. Fix cu o noapte înainte de a merge la facultate, cei doi tineri trebuie să ia o decizie foarte importantă: rămân împreună sau se despart. Chiar așa își începe Jennifer E. Smith cartea, prezentând problema tânărului cuplu: fiecare dintre ei urmează să meargă la facultate și amândoi își doresc să studieze cât mai departe de casă. Chiar și departe unul de celălalt. Deși se iubesc și au o relație excelentă, situația se schimbă când fiecare se gândește la felul în care va arăta viitorul lui. 

salut-ramas-bun-si-tot-ce-se-intampla-intre-ele

Trebuie să recunosc faptul că la început nu mi-a plăcut această carte. După trei capitole, am abandonat cartea…dar doar pentru a o reciti după aproape o săptămână. Mă cam frustrase faptul că povestea începuse fix cu problema, punctul cheie. De ce?! Oricum, după ce am început să o citesc din nou, mi-a plăcut. Ideea e că, până să primesc cartea, mi-am dat o mulțime de filme și am creionat sute de scenarii și asta datorită titlului.

Salut, rămas-bun și tot ce se întâmplă între ele este un titlu destul de promițător, dar nu mă prea așteptasem la un început ca acesta. Trist, de altfel ca și restul cărții.

Povestea cărții este în felul următor. Clare și Aidan nu vor să se despartă și nu prea pot să-și imagineze viitorul unul fără celălalt, dar într-un fel sau altul, sunt forțați să o facă. În ultima lor noapte petrecută împreună, Clare a organizat o serie de lucruri pe care să le facă împreună pentru a le fi mai ușor să ia o decizie. În to do list-ul Clarei, cei doi trebuie să parcurgă anumite trasee, să meargă în anumite locuri care au o semnificație aparte pentru ei. Un fel de treasure hunt, în care cei doi ar trebui să găsească indicii pentru decizia lor finală. Ce credeți, găsesc? 🙂

salut-ramas-bun-review

Salut, rămas-bun și tot ce se întâmplă între ele este un rollercoaster emoțional, un puzzle care devine din ce în ce mai complet pe măsură ce timpul trece și dimineața se apropie. Clare și Aidan trec de la o stare la alta, râd, plâng, își declară iubirea, plâng din nou, se sărută, râd, se îmbrățișează, se sărută iar și se îndepărtează. Iar și iar. Mi se pare o carte cam prea tristă pentru doi adolescenți, însă autoarea a făcut o treabă excelentă descriind fiecare scenă, fiecare acțiune, fiecare sentiment.

Nu aș vrea să trec printr-o situație similară, să mă despart de iubitul meu din cauza unor factori externi. Dar viața nu e corectă, nici măcar previzibilă.

Ceea ce mi-a plăcut la această carte este faptul că nu a fost clișeică: personaje perfecte care duc o viață perfectă, dramă ideală, victimizare gratis. Cred că acest lucru a făcut acest roman să fie atât de autentic și să te prindă în acțiunea lui.

La revedere pentru acum sau la revedere pentru totdeauna?

Te las pe tine să aflii!

Mulțumesc Libris pentru exemplarul oferit!

Titlu: Salut, rămas-bun și tot ce se întâmplă între ele

Autor: Jennifer E. Smith

Nr pagini: 268

Editura: Epica

xoxo

 

 

Leave a Reply