Refresh de primăvară

refresh-de-primăvară

E incredibil cât de repede trece timpul! Parcă ieri strigam cu entuziasm ”3…2…1…La mulți ani, 2022!”. Și acum e deja martie. Dacă m-ar întreba cineva ce aș dori să-mi aducă Iepurașul, Moș Crăciun sau Zâna Primăverii, aș răspunde simplu. TIMP! Frumos împachetat, într-o cutie cu fundițe și floricele, cu numele meu frumos scris. Îmi doresc timp. M-aș mulțumi, totuși, și cu o listă impresionantă de idei despre cum să economisești timp.

Nu știu cum e la voi, dar eu parcă intru în criză de timp la început de primăvară. Parcă nu mai am timp pentru nimic și totul e făcut pe repede înainte. Curățenia de primăvară, reorganizat dulapuri, pregătiri de vacanță sau rutina de îngrijire. Și criza aceasta o simt tot mai accentuată de când sunt mamă. Dintr-o dată, parcă nu mai am timp să mă dau cu o loțiune de corp după duș, să aplic o mască pe ten, să mă dau cu balsam după șamponare, să-mi aplic un balsam de buze. Hai că merge un pic de șampon uscat să mai economisesc timp, lasă că folosesc serumul de hidratare un pic mai târziu, nu mă dau cu cremă pe mâini acum, ci după ce șterg praful. Și pot continua lista cu scuze până primăvara viitoare.

Refresh de primăvară

Astăzi am avut o revelație. Un aha moment, în timp ce-mi savuram cafeaua de dimineață. Primăvara nu este doar un teaser pentru zilele toride de vară, ci este un wake up call. Un reminder să fructific fiecare moment acum, în loc să amân lucruri.

Astfel că încep de devin parcă mai conștientă de nevoile pe care le am, de anumite aspecte pe care doresc să le îmbunătățesc și să dau (re)start procesului de pregătire. Să merg de trei ori pe săptămână la sală, și nu doar atunci când se nimerește o fereastră în programul meu. Sunt mai atentă la alimentație, introduc mai multe legume și fructe în dietă și respect consumul minim de lichide. Schimb produsele din rutina de îngrijire sau, cel puțin, le adaptez noului sezon. Arunc produsele expirate. Introduc articole de decor ceva mai colorate în casă. Pregătesc arsenalul de accesorii și echipamente de vară.

Și toate acestea pentru a atinge acea stare de biniște în sezonul cald. Și, oh!, cât de mult visez la vacanța de vară. Și cât de mult am nevoie de ea! Dacă închid ochii, am în față un paradis verde tropical. Cu nisip alb pudrat, fin, cu apă caldă, de smarald, cu palmieri și copaci de cocos. Mi se pare un peisaj idilic, unde aș putea să stau la infinit. Fără localnici și foarte mulți turiști, o plajă retrasă cu foarte multă intimitate. Un loc în care singura muzică este sunetul pescărușilor neobosiți împletit cu zgomotul valurilor agitate care se întorc spre mal.

Vara e mai aproape decât crezi

Iar pentru că vara este mai aproape decât crezi, e timpul pentru acțiune. Mi-am propus să lucrez mai mult și mai corect la rutina mea de îngrijire a tenului și părului. Sunt două părți la care țin foarte mult, iar după vârsta de 30 de ani (da, tocmai am depășit acest prag!) nu îți mai permiți să dai cu bâta-n baltă. Nu mai pot aplica doar o cremă hidratantă, ci o cremă hidratantă pentru nevoile tenului meu. Nu mai există scuza nu-am-timp-pentru-SPF, îl aplic zilnic.

farmacia-spring

Aliatul meu perfect în această primăvară este farmacia Spring. Îmi cunosc tenul și observ cât de mult s-a schimbat în timpul sarcinii și după naștere. Același lucru îl pot spune și despre păr. Dintr-un fir de păr fin, strălucitor și drept am ajuns să am un ghemotoc de păr rebel, tern și fără textură. În ceea ce privește tenul, lucrurile sunt și mai clare: pielea a devenit tot mai uscată, fără aceeași elasticitate. Acum că am văzut unde-i problema, e timpul să lucrez la soluție.

Aflându-mă în criza existențială de timp de care vă povesteam mai sus, am ajuns că comand aproape orice online. Simplu, rapid și eficient. Zic bine? La ultima comandă de scutece am hotărât să mai zăbovesc câteva clipe pe site-ul lor. Aveam nevoie de un produs hidratant, însă ceva mai concentrat decât o cremă. Uite așa am descoperit fix ce aveam nevoie. O cutie cu fiole La Cabine, având la bază mai mulți acizi care hidratează intens, repară, restructurează stratul exterior al pielii și umple ridurile.

Sunt fan fiole tocmai pentru că sunt concentrate și sunt ambalate individual. Așadar, fiecare fiolă are doza perfectă de vitamine, minerale și acizi. În acest fel nu riști să aplici pe ten nici prea puțin produs, nici prea mult. Abia aștept să le introduc în rutina mea de îngrijire, pe lângă spumă de curățare, ser hidratant, cremă hidratantă, cremă de ochi și balsam de buze. Și abia aștept să observ evoluția tenului meu!

difeel-ulei-păr

Sunt încântată să introduc și în rutina părului meu un produs nou, Difeel ulei de păr. Este un produs promițător care se pliază perfect pe nevoile firului meu de păr. Ce mi-a plăcut și mai mult la acest ulei este faptul că îl poți folosi și ca tratament înainte de spălare. Sunt atât de încântată, mai ceva ca un copil mic în așteptarea lui Moș Crăciun!

Și uite că nu mai am timp să continui să vă mai povestesc ce chestii faine am văzut la ei. Chițăitul lui Matei e semnul că trebuie să mă întorc la treabă. Vă las pe voi să descoperiți o altă gamă faină, Rilastil!

Hai, să aveți o primăvară deosebită și nu uitați să aveți grijă de voi. Atât în interior, cât și exterior!

Probă scrisă pentru proba 2 din SuperBlog 2022!

One Reply to “Refresh de primăvară”

Leave a Reply