Cuibu` perfect

Cine nu și-ar dori să aibă cuibu` perfect? Acel loc în care să se retragă pentru a savura în liniște o cană de ceai, să citească o carte sau, de ce nu, să mediteze. Acel loc de biniște. Pentru unii acesta este un colțișor frumos amenajat în living, pentru alții balansoarul de pe terasă. La fel de bine poate fi un foișor sau o căsuță în grădină sau chiar patul din dormitor.

După doi de renovări, aproape că am și eu cuibu` perfect. Zic aproape pentru că, din punctul meu de vedere, idealul ar fi o mansardă spațioasă. În stil minimalist, desigur. Cu geamuri imense pentru a avea cât mai multă lumină. Cu un hamac amplasat strategic lângă geam și un spațiu special pentru cocktail-uri. Cu flori, tablouri și poate un șemineu, pentru zilele geroase. Până atunci, mă bucur de colțișorul meu neplictisitor din apartamentul meu.

cuibu-perfect

Adică balconul. Acolo meditez, scriu în jurnal în compania unei cafele delicioase cu aromă de prune și scorțișoară, îmi iau porția de vitamina D, admir apusul și realizez flatlay-urile pentru contul de instagram. Este locul meu de suflet, unde mă simt cel mai bine și pe care nu l-aș schimba pentru nimic în lume. Bine, poate doar pentru mansarda aia fantastică menționată mai sus. Dar atât!

Cum am transformat balconul în cuibu` perfect?

M-am înarmat cu răbdare, ruleta mi-a fost cea mai bună prietenă și mi-am făcut moodboard-uri. Am pus pe listă obiecte, le-am șters și tot așa. Mi-a fost foarte ușor să-mi creez moodboard-ul ideal deoarece am lucrat în Biano Studio. Am adăugat piesele de mobilier cu un singur click, le-am înlocuit, răsucit, mutat până a ieșit așa cum mi-am dorit.

cuibu-perfect

Idei de luat în calcul în amenajarea balconului

  • Stabilește o tematică. Cum îți dorești să arate spațiul tău? Practic și eficient sau o oază de relaxare? Ce stil preferi? Minimalist, modern, vintage, clasic? Fără o tematică e greu să treci cu brio la punctul următor.
  • Obiectele de mobilier și accesoriile. Ele sunt cele care fac diferența. Nu te rezuma doar la o masă și două scaune și, eventual, un dulap. Fii creativ. Poți improviza atât de mult. Poți folosi bănci care au și spațiu de depozitare sau bean beg-uri, cutii de lemn de post de etajeră sau o masă extensibilă. Un felinar sau chiar câteva lumini decorative pot transforma un balcon banal într-un loc cosy.
  • Folosește musai spațiile verticale. De cele mai multe ori, pereții balconului nu (prea) sunt folosite. eu cred cu tărie că trebuie să faci asta, dar să fii atent și expunerea la soare pe care o ai în balcon. Poți monta pe un perete un suport pentru bicicleta copilului sau îl poți transforma într-un spațiu verde inedit. Atenție doar la plante și la soare!
  • Creează intimitate. Te poți folosi de un paravan din trestie/bambus/răchită sau de un gard viu. Important e să ai spațiul tău, un loc ferit de ochii vecinilor.
biano-cuibu-perfect

Chiar dacă nu ai în plan o reamenajare a locuinței, îți propun să intri pe biano.ro pentru a testa tehnologia lor smart. Fiind un motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni, poți căuta un articol după nume sau imagine. Cireașa de pe tort, din punctul meu de vedere, este posibilitatea de a share-ui wishlistul cu absolut oricine vrei. Gata cu spamul de link-uri și imagini. Ai Biano.ro!

Cum arată cuibu` perfect pentru tine?

Articol scris cu mult drag pentru prima probă din SuperBlog 2022! Cheers!

Leave a Reply