Pentru o viață sănătoasă

viata-sanatoasa

Pentru sănătatea dumneavoastră evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi. Sau, pentru sănătatea dumneavoastră faceți minimum 30 minute de mișcare în fiecare zi.

*****************************************************************************************

Eu, după ce m-am îngrășat șapte kilograme în ultimul an, dacă îmi leg șireturile la teniși, asta înseamnă pentru mine cele 30 de minute de mișcare. :)) Asta, așa ca să ne mai destindem puțin la început de săptămână!

*****************************************************************************************

Auzim aceste sfaturi de câteva ori pe zi, zilnic, încât pentru mulți dintre noi a devenit un clișeu. Dăm aceste sfaturi mai departe, căci sunt sfaturi bune, decente, dar fără să le aplicăm, mai întâi, în viața noastră.

Mai nou, am ajuns să fim preocupați de aspecte privind dezvoltarea noastră personală. Ceea ce este foarte bine!Dar ce facem noi cu toate informațiile pe care le primim? În stânga si-n dreapta se vorbește despre cum să ai un stil de viață sănătos, televizorul ne învață în funcție de zodie, care sunt metodele cele mai bune pentru a avea o viață de succes, dacă mergi la Cărturești vei observa rafturi întregi de cărți despre dezvoltare personală și primii pași către o viață mai bună. Dar, oare, cât la sută chiar avem nevoie de aceste informații pentru a ne îmbunătăți viața și cât la sută suntem preocupați de aceste aspecte pentru imaginea noastră?

Știți, degeaba evităm sarea și grăsimile și facem acele minute de mișcare, dacă ne hrănim sufletul cu astfel de poezii. Vă rog să ciți cu atenție versurile de mai jos:

”Valoarea mea, valoarea mea

Toate diamantele n-au valoarea mea
Si nici aurul din lume
Si nici platina
Toate diamantele n-au valoarea mea
Si nici aurul din lume
Si nici platina.

Si cand mor am valoare
La sicriu fac buzunare
Sa vada dusmanii bine
Ca-mi iau banii dupa mine. ”

Dacă nu ați ghicit încă autorul, dați-mi voie să vi-l prezint: Nicolae Guță. Ei bine, acest artist este model pentru multe persoane din țara noastră. Și nu numai. Și atunci, întrebarea mea este ”de ce te-ai mai obosi să alergi după principii bune, sănătoase, dacă valoarea ta e mai presus de orice pe lumea asta? După caz, și după lumea cealaltă?!”

Dacă ar fi să vă dau un sfat, acela ar fi: Pentru sănătatea dumneavoastră faceți exces de artă! Pentru că arta înseamnă ordine, adevăr, armonie. Arta nu este ceva palpabil, nu înseamnă perfecțiune și nici valoarea ta, ci tot ceea ce ai în gând și în suflet și ceea ce poți transmite mai departe.

Descoperiți adevărata arta și bucurați-vă de ea în fiecare zi, căci vă face zilele mai frumoase!

Ce înseamnă pentru tine arta?

xoxo

5 Replies to “Pentru o viață sănătoasă”

  1. Pentru mine e o arta sa pot sa-mi pastrez sufletul cald, inima blanda, zambetul pe buze! Si cred ca daca ar fi sa-i fac vietii buzunar, as indesa in el toata bunatatea si speranta lumii!
    Imi pastrez inima blanda ascutandu-mi fetita interpretand la pian, particele de cantec pe care abia le invata… lasandu-l pe Chopin si ale sale Nocturne sa-mi coloreze viata…. pictand in culori vii, cartea cu desene! ….

    1. Oh..de ar fi mai multi oameni ca tine…

  2. Aşa e. Ar trebui început cu o curăţenie interioară. Numai că uneori e cam prea greu…

    1. Primul pas e mai greu, ca apoi ne obisnuim 🙂 dar pana facem acel pas…

  3. Pentru mine, artiștii sunt toți cei care se dedică activității lor, care muncesc cu plăcere pentru a-și atinge idealul propus, cei care sunt atât de ambițioși (și optimiști), încât le conferă și celorlalți încredere și determinare… Iar arta este munca lor! 🙂

Leave a Reply