No more drama, please!

drama-queen

Suntem niște frustrați. Am mai spus asta și voi mai repeta ori de câte ori consider că este necesar. Cred că am putea ocupa lejer locul întâi la Olimpiada Mondială a Oamenilor Frustrați, dacă s-ar organiza așa ceva. Atât de bine ne pricepem să colectăm frustrări în colecția vieții și de a complica viața altora.

Devenim frustrați deoarece ne încăpățânăm să păstrăm în viața noastră oameni nepotriviți, deoarece avem tot felul de issues nerezolvate și pentru că avem o plăcere maximă de a fi în centrul atenției. Non stop.

Devenim frustrați deoarece nu avem încredere în noi înșine. De fapt, nu avem încredere în nimeni din jurul nostru. De aici se nasc scenarii, gânduri toxice, conflicte.

frustrare-in-cuplu

 

Devenim frustrați pentru că nu suntem sinceri cu noi înșine.  Și pentru că suntem egoiști. Pentru că investim atât de mult în lucrurile materiale încât uităm să ne mai îngrijim și de suflet. Pentru că niciodată nu ne mulțumim cu ceea ce avem și mereu ne dorim mai mult…chiar dacă nu merităm mai mult.

Avem pretenții prea mari de la persoanele din viața noastră, începând cu partenera/ partenerul de viață și terminând cu colega de la birou. Avem așteptări, de cele mai multe ori deloc realiste.

Ne dorim ca iubi să ne ducă și să ne aducă de la lucru, să ne scoată la film, cină, să ne facă, să ne dragă, să ne surprindă cu o escapadă romantică la mare, să ne trimită flori la birou, să ne gătească a la Masterchef, să ne răsfețe și să ne țină în brațe în timp ce ne uităm la filme siropoase.

De la prietena noastră de suflet avem alte așteptări. Să fie persoana care să ne suporte toate toanele pe care iubitul nu le acceptă, să îți spună ce vrei să auzi, dar ca și cum ar fi părerea ei sinceră, să ne menajeze, să fie disponibilă atunci când ai chef nevoie, să te facă să râzi, să se transforme în hairstylist, cosmeticiană, designer ori de câte ori este necesar și lista ar putea continua.

Iar la final, devenim și mai frustrați pentru faptul că, în loc să ne confruntăm și să ne rezolvăm problemele, ne prefacem că nu le avem.

Devenim frustrați pentru că suntem incapabili să ne luăm de urechi atunci când greșim.

Gata cu frustrările! Fă pace cu tine însuți and move on!

xoxo

 

Leave a Reply