Lucifer – un serial controversat

seriale-bune-online

Dacă acum ceva timp lăudam acest serial, ba mai mult îl trecusem în topul serialelor care merită vizionate, acum mi-am cam schimbat părerea.

Lucifer. Unii zic că e un serial horror, dar chiar nu e. E interesant și ușor de digerat, deși se cam exagerează cu identitatea reală a lui Lucifer. Dacă ne uităm strict la poveste, e ok, dar dacă privim un pic dincolo de poveste, realitatea e cam alterată. Nu voi intra, însă în discuții despre religie. Detaliile aici.”

Aceasta era părerea mea despre faimosul serial Lucifer, acum un an. Fiind la primul sezon, povestea serialului chiar te captiva, fiind pe alocuri amuzantă. Ideea serialului nu este deloc rea, dar ceea ce a urmat începând cu sezonul al doilea, mi se pare deja aberant.

serial-lucifer

Pentru cei care nu știți despre ce este vorba în serialul Lucifer, vă voi spune pe scurt povestea. Lucifer Morningstar, tristul și sadicul înger decăzut, demisionează din Iad și își părăsește tronul pentru a se muta pe o perioadă nedeterminată în Los Angeles împreună cu Mazikeen. Bineînțeles, nu apare în Los Angeles cu coarne și codiță, ci în trupul unui bărbat chipeș, șarmant, inteligent chiar și cu simțul umorului foarte dezvoltat. Ba mai mult, el are o dorință aprigă de a ajuta poliția din LA pentru a pune în spatele gratiilor criminalii și de a ajuta oamenii. Și, of course, în tot acest timp, Lucifer se îndrăgostește de o polițistă…care nu e chiar polițistă. E înger!

Well, inițial mi-am pus câteva întrebări. De când este Diavolul așa bun și ajută oamenii? De când pedepsește Diavolul oamenii? De când spune Satana numai și numai adevărul? Asta chiar e o glumă bună! De când se poate îndrăgosti? De când îl interesează și altceva decât propria-i persoană? De când Stăpânul Întunericului e capabil să arate bunătate și compasiune?

Toate acțiunile lui Lucifer din primul sezon al serialului sunt în contradicție cu felul în care este el descris.

De dragul serialului am trecut cu vederea multe aspecte. Dar, așa cum am mai spus și mai sus, începând cu sezonul doi, lucrurile încep să degenereze și deja mă deranjează. Deși nu sunt o persoană religioasă care nu merge duminică de duminică la biserică, chiar cred în Dumnezeu. Și da, sunt o persoană cu frică de Dumnezeu. Judge me if you want!

lucifer-sezon-doi

Ce se întâmplă în sezonul doi de m-a deranjat așa mult?

  • Faptul că, în această poveste apare și mama lui Lucifer. Bine, ea apare încă din sezonul întâi, spre final.
  • Faptul că Lucifer își cunoaște, într-un final tatăl. Say what?!
  • Dumnezeu apare în serial.
  • Nu mai există limite între îngeri – demoni.

Înțeleg că acest serial redă o versiune mai modernă a Raiului și a Iadului, dar povestea din Lucifer seamănă la fel de bine cu orice serial american plin de drame: o familie modernă, cu copii rebeli, părinții se despart – copiii suferă, tatăl nu-și cunoaște copilul, mama păstrează secrete atât față de copii, cât și de soțul ei..

De ce zic că este un serial controversat? Pentru că nu cred că este atât de inofensiv precum pare.

Nu am intru în polemici cum că mass media dorește să ne schimbe concepția asupra Diavolului și să ne spele creierii, dar măcar lasă-l pe Dumnezeu în pace și nu-l umaniza. Măcar atât!

Voi ce părere aveți? V-ați uitat la serial? Vă place? Aștept părerile voastre în comentarii!

xoxo

Sursă foto:google

Leave a Reply