Inteligența emoțională- care e treaba cu ea?

conferinta-lady-today

Pe 24 martie am fost la conferința Lady Today, Business Lady Tomorrow organizată de asociația de fete din Cluj Napoca, Business Ladies Club. Aflată la a șasea ediție, conferința Lady Today a adus laolaltă nume importante precum Mihaela Tatu, Hedi Hoka, Laura Dragomir, Adrian Vîntu și Zoltan Vereș. Subiectul acestei ediții a fost inteligența emoțională.

Care e faza cu inteligența emoțională și cum ne ajută ea?

Să luăm următorul exemplu. Eliza este o tânără obișnuită, cu un job stabil, cu o relație ok, cu pasiuni, hobby-uri,  cu o rutină bine stabilită – deci o tânără care, în mod normal, nu ar avea o problemă. De ce ar interesa-o pe ea inteligența emoțională? De ce să-și complice ea existența cu termeni și concepte noi?

zoltan-veres-inteligenta-emotionala

Inteligența emoțională este utilă și te poți folosi de ea numai dacă dorești să faci o schimbare în viața ta. Dacă tu te simți confortabil cu tine însuți și consideri că nu mai ai ce schimba în viața ta, nu ai ce îmbunătăți, atunci subiectul acesta nu e pentru tine. Te invit să citești alte articole, vezi sugestii în partea de jos a paginii. Dar dacă tu te simți bine cu tine, dar ai mici chestiuni care te sâcâie și vrei să devii un TU mai bun, atunci inteligența emoțională te poate ajuta și te invit să citești articolul până la capăt.

Inteligența emoțională te ajută să găsești buba, adică să identifici sursa problemei tale și să reușești să o depășești. Nu este un proces simplu, dar dacă există în tine voință și ambiție, ești un caz fericit.

Dacă ar fi să scriu toate ideile cu care am rămas de la această conferință, aș scrie un roman, nu un simplu articol. Toți speakerii au fost excepționali și au transmis multă informație utilă pe care o putem implementa în viața noastră cotidiană oricând și asta mă bucură enorm.

Speakerii preferați ai acestei ediții au fost Laura Dragomir și Zoltan Vereș. Deși l-am mai auzit pe Zoltan în calitate de speaker și la alte conferințe, de data aceasta a fost pentru prima oară când mi-a plăcut cum a vorbit. Mi-a plăcut ce a transmis. Mi-a plăcut faptul că am rămas cu multe informații de calitate după speech-ul său.

El a explicat într-un mod foarte simplu și eficient cum stă treaba cu inteligența emoțională în viața de zi cu zi și cum ne putem ajuta de ea ca să ne ușurăm existența. Este o schemă simplă de tot, dar la care trebuie să lucrezi foarte mult pentru că, la cum spunea și Zoltan, în spatele a tot ce se întâmplă sunt emoțiile. Și noi, oamenii, în fața emoțiilor suntem slabi spre foarte slabi și cedăm destul de ușor.

Zoltan-veres-ce-e-inteligenta-emotionala

De asemenea, Zoltan a vorbit despre inteligența emoțională în viața de cuplu și ne-a explicat clar și concis de unde pornesc conflictele într-o relație. Cu cât inteligența emoțională este mai ridicată, cu atât partenerii de cuplu vor reuși să se înțeleagă mai bine. Pentru prima dată am avut și eu senzația că înțeleg bărbații, slavă Domnului!

De la discursul Laurei am rămas cu câteva tehnici de public speaking. Cum să-ți structurezi informația, cum să o livrezi, cum să îți gestionezi emoțiile. A fost o plăcere să o ascult, s-a văzut că are o vastă experiență în spate. Este o femeie puternică pe care o apreciez și pe care abia aștept să o revăd.

laiura-dragomir-tehnici-public-speaking

Tot de la momentul Laurei am rămas cu metoda ARDEI – metodă pe care ea o folosește la o dezbatere, în special.

Adevăr

Relevanță

Dovezi

Exemple

Impact

Vă recomand să folosiți și voi această metodă și să-mi spuneți dacă funcționează în cazul vostru. 🙂

Sper că v-a fost util acest articol cu câteva impresii de la ediția a șasea de Lady Today, Business Lady Tomorrow.

xoxo

Sursă foto: Facebook Business Ladies Club

6 Replies to “Inteligența emoțională- care e treaba cu ea?”

 1. ghelbere elena says: Reply

  Mereu am stiut ca este loc de mai bine pentru mine. Nu am spus niciodata ca gata, totul e foarte bine ca nu mai am ce sa fac. Mereu am vrut sa invat lucruri noi cu toate ca lumea imi spunea ca nu au la ce sa-mi folosesasca. Cunoasterea a fost cred telul meu in viata nu automultumirea.

  1. madmoiselle says: Reply

   Ce frumos comentariu! <3 Imi place cum gandesti! Te pup!

 2. Deaconu daniela says: Reply

  Mi ar plăcea sa particip și eu la un astfel de curs chiar mi ar fi de mare ajutor.Eu lucrez in vanzari de 8ani și niciodata nu am putut vorbi in fata colegilor mei,de frica ca o sa ma bâlbâi….deci mi ar prinde bine un astfel de curs.
  Foarte interesant??

  1. madmoiselle says: Reply

   Chiar daca mergi la curs, nu vei scapa cu adevarat de frica de a vorbi in public decat dupa ce vei incepe sa tii discursuri in fata colegilor. Si chestia asta cu frica de a vorbi in public este doar un mit. Nu exista asa ceva, e fix felul in care ne raportam noi la vorbitul in public. Poate voi face un articol si pe tema asta, daca va intereseaza!

 3. Valeria Chertes says: Reply

  Este o placere sa participi la astfel de cursuri.

  1. Da, înveți mereu ceva nou. 😀

Leave a Reply