I do

buchet-flori-trandafiri-nunta

Anul acesta efectiv plouă cu nunți. Nunți la munte, nunți pe malul mării, nunți extravagante sau uimitor de simple. Nunți unde mirii radiază de fericire și se înțeleg din priviri. Nunți unde mai puțin contează cum e îmbrăcat X, cât a slăbit Y, de unde s-a accesorizat mireasa sau cine a dat mai mulți bani la nuntă. Nunțile unde lumea pleacă abia în zori de zi, cu zâmbetul pe buze și fără bârfe. Pe facebook nu văd altceva decât check-in-uri de la nunți, statusuri care reflectă cât de bine se simt oamenii, o mie de poze cu nuntași. Și este fain, parcă îți vine să te bucuri și tu când le vezi pozele.

Am observat că iar este la modă ca fetele să se mărite tinere. Dacă ai depășit vârsta de 25 de ani și nu ești măritată, ești deja considerată expirată. Da` de unde, oameni buni?

N-ai cum să nu observi cum fetele parcă cerșesc un inel pe deget, ca să poate avea mână liberă la organizat nunta, ales rochia, tortul, bla bla. Cum ajung pe la 23 de ani și nu-s măritate ori logodite, încep să-și smulgă părul din cap, cad în depresie și bocesc într-una că or să rămână fete bătrâne pentru toată viața. Deci să fie clar, nu te măriți de plictiseală. Nici că ai trecut de vârsta impusă de nu-știu-cine, nici că așa ai visat azi- noapte. Nu te măriți că ex-ul ți-a luat-o înainte, nici de singurătate. Dacă te gândești să faci marele pas din curiozitate sau dintr-un motiv enumerat mai sus, mai bine te potolești și te apuci de gătit. Sau orice altceva. Nu se merită.

casatorie

 

Cunosc două persoane care s-au încăpățânat să creadă că băiatul cu care se măritau era prințul lor, însă s-au înșelat. Și ce e mai penibil, mai dureros și mai frustrant decât să divorțezi după un an de căsătorie? Ori să rămâi nefericită într-o căsnicie pentru tot restul vieții?

Și mai sunt și acei băieți de 30 ani aflați într-o criză de însurătoare. Ei nu ai au timp de cucerit, de parcurs toți acei pași pentru a cunoaște pe cineva, ci încep direct cu întrebările: ” Știi să gătești? Ce gătești cel mai bine? Calci? Speli? Ai mașină? Știi să faci curat în casă?” Mai ușurel, flăcăi. Vreți o soție sau o menajeră?

Căsătoriți-vă când găsiți acea persoană care vă completează, vă acceptă, vă înțelege și alături de care ați vrea să îmbătrâniți!

Căsătoria nu este o închisoare ori un lucru creat pentru a tortura oamenii.

xoxo

3 Replies to “I do”

  1. Deja sunt profesioniști în ale căsătoriilor, care au la activ două-trei divorțuri și nu mai au emoții în a mai face câteva nunți, măcar pentru evenimentul propriu-zis și daruri. 🙂

    1. Da, avem experți în orice domeniu 🙂 te învață și cum să-ți tai corect unghiile! :))

  2. ghelbere elena says: Reply

    Credeam ca au trecut vremurile cand fetele se maritau de foarte tinere si faceam copiii cu gramada. Casatoria trebuie facuta atunci cand persoanele se cunosc foarte bine si stiu ce asteptari au unul de la celalalt. Cel mai bine ar trebui sa locuiasca o perioada impreuna pentru ca acum tinerii nu mai sunt blamati pentru concubinaj.

Leave a Reply