Fata cu vise alb-negru

Fata cu vise alb-negru este o carte de la care aveam mari așteptări. O carte care promitea o poveste super interesantă, dar tot ce a reușit să scoată de la mine a fost un simplu „meh”.

Îmi place povestea cărții, îmi place stilul Andreei Russo, îmi place coperta ( super originală), dar nu știu să zic ce nu îmi place la această carte. Poate că e prea subțire și să așteptam ca subiectul cărții să fie dezvoltat mai mult. Sau poate faptul că fontul era prea mare și îmi lăsa impresia că această carte este scrisă superficial, doar de dragul de a umple o pagină. De asemenea, sunt multe pagini cu imagini – pagini care ar fi fost umplute cu detalii suculente despre ancheta Andanei.

fata-cu-vise-alb-negru-andreea-russo-review

Fata cu vise alb-negru nu m-a captivat prea tare și nu este din cauza faptului că este scris alternativ trecut-prezent. Am citit mai multe review-uri despre această carte și am observat că foarte multe bloggerițe sunt impresionate de ea, dar la mine nu a avut acest efect.

Fata cu vise alb-negru este o carte mai mult psihologică decât polițistă. Andreea Russo aduce în prim plan povestea Andanei, o tânără de 21 de ani care dorește cu orice chip să devină detectiv. Tatăl ei nu prea este de acord cu această decizie a ei, însă atunci când vede că Andana se încăpățânează să urmeze această carieră, acesta vine cu o propunere. Să o găsească pe Mia. Cine este Mia? Ei bine, este o tânără pianistă care a dispărut fără urmă în urmă cu 24 de ani. Andana acceptă provocarea tatălui ei și începe de îndată cercetarea dosarului Miei împreună cu prietenul ei cel mai bun, Dio.

fata-cu-vise-alb-negru-review

Dosarul Miei conține foarte puține detalii și asta face ca ancheta celor doi tineri să nu avanseze foarte mult. Trecuse mult timp de la dispariția Miei, iar persoanele cheie în acest dosar care ar fi putut să-i ajute, ba au murit, ba nu-și amintesc detalii relevante.

Visele alb-negru ale Andanei sunt cele care o ajută să o găsească pe Mia. Cine este Mia? Cum a reușit Andana să o găsească? Ce relație se află între cele două fete?

Ați citit-o? Cum vi s-a părut?

xoxo

4 Replies to “Fata cu vise alb-negru”

  1. Nu am citit-o desi imi plac cartile cu subiecte politiste. Era sa o cumpar la urmatoarea vizita la Libris dar daca ai fost dezamagita cred ca am sa-mi iau altceva.

    1. Nu e o carte polițistă clasică. Toată cartea e un mister, deși finalul mi-a confirmat bănuielile.

  2. Deaconu daniela says: Reply

    Nu am citit-o dar cred ca o sa o cumpar și eu
    Multumim de recomandare ?

    1. Cu mare drag! Poate iti va placea mai mult decat mi-a placut mie 🙂

Leave a Reply