Experiența radio

Muzica este răspunsul căruia nu i s-a pus nici o întrebare, este o conexiune între suflet și minte, între voce și sentimente. Muzica este cel mai frumos, sublim, special și profund lucru pe care oamenii l-au putut inventa. Muzica distruge bariere și eliberează sufletul. Muzica este un antidot al rutinei, este ceea ce ne face pe noi să fim oameni.

Nu-mi pot imagina viața mea fără muzică. Și nici nu vreau să fac acest exercițiu de imaginație. Pentru mine muzica este mai mult decât 2 note muzicale puse laolaltă. Nu sunt vreo specialistă în ale muzicii, am urmat doar două luni de canto după care am renunțat pentru că aveam un program extrem de încărcat și nu mai făceam față. Dar nu m-am oprit din cântat. Și nu o voi face vreodată. Sper! 

12247885_1078284548878263_2662112789375606475_oSăptămâna trecută m-am înscris la un concurs. Vreau să cânt! M-am înscris fără să mai stau pe gânduri și fără a mai citi detalii despre eveniment. Câteva zile mai târziu, am primit un telefon de la organizatorii evenimentului și am vorbit cam 5 minute. După ce am închis, nu îmi mai puteam aminti nici un detaliu despre discuția telefonică, ( țin să precizez că m-au trezit din somn cu telefonul lor) în afara faptului că joi, 11.12.2015 trebuia să fiu la ora 20 la Radio Transilvania pentru a înregistra piesa.  

A fost o experiență unică, fantastică pe care aș repeta-o în fiecare zi. M-am îndrăgostit efectiv de acel microfon și îmi place tot ce se întâmplă acolo. Punctul cu numărul 7 de pe wishlist-ul meu a fost să înregistrez un album. No, uite că am reușit să înregistrez o piesă. Am cântat Rihanna- Stay. Sunt fericită că am avut această oportunitate. Până să ajung în direct, aveam în cap vreo 1354987 de întrebări, temeri și tot atât de mulți ”dacă”. Emoțiile nu au lipsit, dar nici nu le-am lăsat să mă învingă. Pe măsură ce cântam, emoțiile dispăreau și mă simțeam tot mai bine și mai fericită. 

Am cunoscut și persoane noi, persoane cu mai multe concursuri la activ, să nu mai zic de Vocea României și X Factor. Cei mai mulți dintre ei erau studenți la Conservator sau Academie, aveau vocea formată, respirație corect executată etc. Mă bucur că i-am cunoscut, sunt oameni frumoși, fără fițe și figuri în cap, fără aere de artiști sau vedetisme. Știu că nu voi câștiga acest concurs, e de la sine înțeles, însă nu am nici un regret. Mi-am atins scopul și cred că asta este cel mai important.

Vreau să cânt este deja la a cincea ediție, este un concurs foarte fain pe zona Transilvania, care dă o șansă tinerilor să se afirme. Vreau să felicit organizatorii și să le urez baftă următorilor concurenți. 41 participanți, doar 1 câștigător!

3 Replies to “Experiența radio”

  1. Bravo ţie! Noi nu te putem asculta? 🙄

    1. Mulțumesc! Vă dau de știre când încarcă băieții pe site piesele! 😀

  2. […] câteva săptămâni vă povesteam despre prima mea experiență radio și despre entuziasmul pe care-l aveam fiind în direct la concursul Vreau să cânt. Ei bine, […]

Leave a Reply