Ești ceea ce alegi

În fiecare zi. În fiecare clipă. ” Să dorm până pe la 2pm sau să merg la facultate? Să îmi duc hainele la spălătorie sau să le mai port o săptămână? Să mănânc bio sau la KFC? Să merg la sală sau să încep alt serial? Să îmi iau un job sau să mai stau pe banii părinților? Să plec în străinătate sau să rămân în țară? Să-mi duc copilul la școală sau să fac homeschool? Să fiu fidelă sau să-mi bag picioarele în sentimentele celuilalt? Activia cu cereale sau cu fibre? Să-mi iau haine din mall sau outlet? Să-l sun sau să aștept să mă sune? Să-mi cer scuze sau să-l mai jignesc o dată?” etc..

Viața este alcătuită din momente. Nu din zile, luni, ani, ci din momente. Gânduri pozitive sau stări de depresie, alegeri bune sau mai puțin bune, vorbe frumoase sau răutăcioase, decizii mature, calculate sau copilărești, idei trăznite, nebunești sau poate seci și fără farmec. Asta ești tu, asta e viața ta. Nu trebuie să te ascunzi după deget pentru nu știu ce nebunie făcută în trecut. Nu trebuie (re)trăiești regretele sau vorbele urâte care ți s-au adresat la nervi. Nu trebuie ca viața ta să fie doar roz. Trebuie doar să recunoști că alegerile pe care le faci sunt ale tale și tu ești responsabil de ele. 

hgftDe multe ori a trebuit sa iau decizii grele și eram în impas. Și nu, nu trebuia să decid cu ce culoare să-mi fac unghiile și nici care este iaurtul cu cel mai scăzut procent de grăsime. Era vorba de chestiuni serioase și dureroase în același timp, uneori mai fericite sau pur și simplu lucruri noi, cu care nu am mai avut de-a face. Dar, ghici ce? Am luat aceste decizii singură. Fără să mă consult cu părinții, prietenii cei mai buni sau psihologul. Fără mă gândesc 1000 de ori dacă asta e cea mai bună variantă sau dacă vor exista consecințe. Acum, când privesc în urmă, realizez că unele alegeri au fost smart, altele mai neinspirate. Dar sunt ale mele. Le accept și merg mai departe.

Ideea este că nu trebuie să-ți fie teamă să alegi. Nimeni nu va alege pentru tine, iar dacă o va face, are șanse mari să dea greș. Nu trebuie să-ți fie teamă să spui ce gândești, dar cel mai important, să nu-ți fie teamă să acționezi. Nu-ți fie teamă să-ți impui punctul de vedere. Să nu taci atunci când e momentul să vorbești pentru că nu se știe dacă vei avea și altă oportunitate. Nu aștepta sfârșitul lumii ca să-i spui iubitului tău că-l iubești. Nu îți fie teamă să mănânci la 3 dimineața doar pentru că ”nu se face”. Nu aștepta să primești pe tavă jobul visurilor tale, ci muncește ca să-l meriți. Nu aștepta evenimente importante ca să fii alături de oamenii dragi ție. 

Alege – fie că alegi bine, fie prost! Nu trăi în incertitudine, căci doar o viață ai. Nu o irosi cu iluzii și nu trăi după regulile altora. Fii propriul lider! Fă-ți viața așa cum îți place! 

                                         fdsaf

2 Replies to “Ești ceea ce alegi”

  1. Alegerile multora sunt pline de frici. Chiar mã gândeam recent la asta.

    1. Cred că e normal, uneori, să-ți fie frică 🙂

Leave a Reply